Kayıt
13 Şubat 2007
Mesajlar
1.617
Beğeniler
0
• Bütün gemiler bana saldırıyoo imdat napıcam?
Beyaz gemilere saldırmışındır (merchant vs). Hangi ülkenin gemisine saldırdıysan, oranın patrolling shipleri seni rahat bırakmaz. Ctrl+c => Society 'den Amity listesine bak => 0 (sıfır) altına düşen ülkenin şehrine girip Official 'a para verirsen amity'in yükselicektir. Bu arada direk şehrin içine girebiliceğin bi şehir seçmende fayda var. Böylece Barbette'lere takılmadan işini halledebilirsin (şehrin yanına geldiğinde Kale resmine benzer işarete tıkla böylece direk şehre girmiş olursun). Bu arada şehre girdiğinde Guardlar seni hapse atmak isteyecekler. Onlara Bribe yaparsan bi müddet sana bişey yapmiolar. Bu da sana Official'ı bulman için yeterli zaman veriyo. Para verdikten sonra yine Amity kontrol et. Eğer sıfırın altındaysa ödemeye devam => Amity: 0 yada üzeri oluncaya kadar.
Amity artırmak için diğer bi yol ise denizdeki BattleField (BF) lerde korsanlara karşı savaşmak. Tabi bunun için gemine sailor ve top alman lazım. Onu da şimdilik Korsan Şehirlerinden alabilirsin (Crete veya Corsica gibi). Amity hangi ülke için düşükse ona göre aşağıdaki BF lerde savaşmak gerekiyor:
Greece (Athens), Ottoman Empire (Beirut, Istanbul, Alexandria) 'nin amity düşükse => Crete BF.
Tunisia (tripoli, Algiers), Merchant guild (Genoa, Venice) => Corsica BF
Spain (Barcelona, Seville, Las Palmas), Portugal (Lisbon, Madeira.), France (Bordeaux) => Gibraltar BF
England (London), Dutch (Amsterdam), Roman Empire (Hamburg), Norway (Oslo), Sweden (Stockholm) => North Sea BF

• Gemimi nasıl büyütebilirim? (upgrade/rebuilding)
Oyuna yeni başladıysan hemen bulunduğun şehirde Shipyard Boss'a git (Ctrl+m işine yarar). Ship rebuilding'i seç. Çıkan pencerede ne tür gemi istediğini seçtikten sonra (savaş, ticaret, adventurer) sana o gemi için gerekli malzemeler çıkacak. Onları satın al veya Suburb'tan topla. Daha sonra aynı şekilde Ship rebuilding'i seç ve işlem tamam. Not: remove captains avatar diye bi hata mesajı çıkıyosa => gemindeki FigureHeadi (FH) çıkar ve geminde boş bi bölmeye bırak.
Daha fazla bilgi için: http://vc.igg.com/forum/viewtopic.php?t=14171

• Param bitti napıcam?
O zaman en kolay yolu bi arkadaşından iste =) Ama tanıdık kimse yoksa şehirde Tavern'e git. Orada tavernboss olucaktı sanırım. Ondan iş iste (Work). Bi süre geçtikten sonra sana bi miktar para vericektir. veya bana pm at... => Korsaan
Biraz paran olduktan sonra merchant guild master yada diğer guild masterlardan görev alıp yapmaya çalış. Görevi bitirince sana ödül olarak bi miktar para vericeklerdir.

• Bazı adamların ve gemilerin üzerinde ışık yanıyo onlar kim?
Onlar bir guild üyesi. Kendi Guildleri için görev yaptıklarında tepelerinde ışık yanar. Görevi bitirdiklerinde ışık ortadan kaybolur.

• Oyundaki diğer şehirleri bulamıyorum
Oyundaki tüm şehirleri bu siteden görebilirsin => http://vc.igg.com/forum/viewtopic.php?t=14877
Şehirlerin yanına geldiğinde o şehir artık senin haritanda da (ctrl+m) gözükecektir.

• Gemim çok yavaş gidiyor
5 nedeni olabilir: 1) geminde provision (yiyecek) kalmamıştır. Dockerdan provision almak gerekiyor. 2) gemin çok yüklüdür => gemin %70 doluysa hız düşer. 3) geminde az sailor kalmıştır. Dockerdan sailor al. 4) Rüzgar hızı azdır (ekranın sol yukarısında wind level). Bu konuda yapılabilecek pek bişey yok. Ya özel item satın al yada bekle rüzgar artsın =) 5) geminin Sail'i (yelken) fırtınada yada savaşta hasar görmüştür. Shipyard boss'ta tamir ettir yada bi yerde durup ctrl+a dan tamiri tıkla sonra ctrl+z 'den gemi resmi'nin üzerine tıkla, bi süre sonra tamir biter.

• Görev almıştım nerden aldığımı ve görevi hatırlamıyorum
Ctrl+F => Current Mission 'dan aldığın göreve tekrar bakabilirsin
 
Kayıt
17 Şubat 2007
Mesajlar
971
Beğeniler
0
istanbuldak storage girdim sonra iskenderiyedekine girdim ama benim eski çıkardığım irenlar ve çiçekler yok ar . ne oldu onlara delirecem yaw.
 
Yukarı Alt