Kayıt
13 Mayıs 2007
Mesajlar
8.792
Beğeniler
2

Sezar Online Türkiye İpuçları ve Taktikler


Karakterler Hakkında

1. Üyelerle nezaman savaş yapabilirim?
Yeni üyeler 7 gün boyunca savaşamazlar. Fakat 7 gün içerisinde Rektörlüğünüz seviye 5′e ulaşırsa, dokunulmazlık otomatik olarak sonlanır! Bu süre içerisinde Dünya haritasındaki nehir, çöl, dağ ve orman gibi alanları yağmalayarak kaynak toplayabilirsiniz.

2. Lordumun adını nasıl değiştirebilirim?
Ekranın sol altındaki avatarın altında bulunan Lordunuzun adına tıklayın ve düzenlemek için Oyuncu Profilinde adınızın yanındaki kalem ikonuna basın. Adınızı düzenlemenin size maliyeti Nom De Guerre olarak adlandırılmış bir öğedir, bu öğe elinizde yoksa 200 altın ödenemeniz gerekir.

3. Armamı nasıl değiştirebilirim?
Avatarın altındaki Lordunuzun adına tıklayın ve düzenlemek için güncel armanızın yanındaki kalem ikonuna tıklayın. Armanızı düzenlemenin size maliyeti Arma bayrağı olarak adlandırılmış bir öğedir, bu öğe elinizde yoksa 20 altın ödenemeniz gerekir.

4. Avatarımı artık sevmiyorum. Onu değiştirebilir miyim?
Onu düzenlemek için avatar resminize tıklayın. Avatarınızı sevdiğiniz birine değiştirebilirsiniz.

Temel Gelişim İpucu ve Taktikleri

1. Nasıl daha fazla kaynak elde edebilirim?
Her oyuncu varsayılan olarak 1 çiftlik, 1 kereste atölyesi, 1 taş ocağı ve 1 demir madenine sahiptir. Farklı kaynak sahaları sizin için ilgili kaynakları arttırabilir. Kaynak üretimini arttırmak için, işçi alımı için daha fazla iş oluşturmanız gerekli. Aynı anda daha fazla işçi alabilmek için o ürünün binasının seviyesini yükseltmeniz gerekir. Kaynaklarınızın üretimini geçici süre arttırmak için Satürn Akroit, Ceres Akrolit, Faunus Akrolit veVulcan Akrolit uygulayabilirsiniz. Bazı kaynakları marketten de satın alabilirsiniz veya sistemden satın almak için doğrudan satın al butonuna tıklayabilirsiniz.

2. Sikkelerim ekside nasıl daha fazla kazanabilirim?
Popülasyonu arttırmak için daha fazla kulübe inşa edin ve bu kulubelerin seviyelerini yükseltin. Eğer büyük bir popülasyonuna ve daha yüksek bir vergi oranına sahip iseniz daha fazla sikke elde edebilirsiniz. Sikke üretiminizi geçici bir süre arttırmak için Merkür Akrolith uygulayabilirsiniz.

3. Popülasyonum ekside nasıl arttırabilirim?
Daha fazla vatandaşı cezbetmek için daha fazla kulübe inşa edin. Sezar de popülasyon çok önemli bir kavramdır. Kaynak sahalarında çalışmaya ve orduya alınmaya atanabilirler. Tapınakta tekrardan üretim uygulayabilirsiniz veya daha fazla vatandaşı popülasyonunuza eklemek için Sığınma Genelgesi uygulayabilirsiniz.

4. Bir binanın en yüksek seviyesi nedir?
Bir binanın en yüksek seviyesi şehrinizin seviyesi tarafından belirlenir. Bina seviyesi seviye 1 şehirde 4, seviye 2 şehirde 8, seviye 3 ve 4 şehirde 10 u aşamaz.

5. Şehrimi nasılgenişletirim?
Rektörlüğe gidin ve Şehir Genişlemesine tıklayın. Şehrinizi genişletmek için gereksinimleri karşılamalısınız. Şehrin en yüksek seviyesi 4 tür. Her şehir güncellemesi kullanmanız için 4 tane daha fazla açıklık ekler.

6. İnşaatçılar ne işe nyarar? Nasıl daha fazla inşaatçı ile sözleşme yapılır?
İnşaatçılar şehir inşa etmenize yardımcı olur. Ne kadar fazla inşaatçınız olursa bir defada o kadar fazla bina inşa edebilirsiniz. Her oyuncu oyuna girdiğinde bir inşaatçıya sahiptir. Daha fazla inşaatçı ile sözleşme yapmak için Motivasyonel Konuşma kullanın!

7. Kendime nasıl Lig (ittifak) kurabilirim?
Lig arayüzüne girin ve Lig Oluştur butonuna tıklayın. Dahası, mevcut olan şablonlarlar lig armanızı düzenleyebilirsiniz. Lig kurulumu için ön koşul binalar gerekmez.

8. Kendi ligimi (ittifak) nasıl geliştrebilirim?
Lv 1 lig 10 üye ye sahiptir. Daha fazla üye edinmek için liginizi güncellemelisiniz. Lig güncellemesi kaynak gerektirir. Daha hızlı bir güncelleme için ligdeki her üye lige kaynak yardımı yapabilir. Öğe marketinden satın alınan Lig Amblemi ile lig üyesi kapasitenizi 100 e genişletin.

9. Daha fazla şehir inşa edebilir miyim?
Tabiki! Oyuna girdiğinizde 1 şehire sahipsiniz. Asil rütbenin her güncellenmesi size 1 şehir daha inşa etmenizi mümkün kılacaktır. En fazla 10 şehir inşa edebilirsiniz.

10. Ön koşul asil rütbeye ulaştığımda nerede ve nasıl daha fazla şehir inşa edebilirim?
Sağ köşedeki dünyaya tıkla ve yeni bir şehir inşa etmek için bir açıklık seç. İnşa etme 30 dakikanızı alır.

11. Kalabalığın faydasını nasıl görürüz?
Sezar 7 tür kalabalığa sahiptir: Nehir, ırmak, ağaçlık, çalılık, kum, dağ ve açıklık. Kaynaklarınızın üretimi onun meşguliyetinden faydalanır. Dahası, muhtemelen başarılı bir kuşatma ve yağma üzerine ganimet alacaksınız. Ganimet asil rütbenizi terfi ettirmek için kulanılabilir.

12. Nasıl Asil Rütbemi terfi ettirebilirim?
Daha yüksek bir asil rütbeye terfi ettirilmek için bir kaç çeşit hazineye ihtiyacınız var. Hazineler kalabalığın kuşatılması veya yağmalanması ile elde edilen Boya, Baharatlar, Şarap, Yün, İpek, Kürk, Tütsü, Fildişi ve Elması içermektedir. Hazineler öğe alışveriş merkezindende satın alınabilir.

13. Sikke ne işe yarar nasıl kullanılır?
Sikke sıklıkla vergi sayesinde toplanır. Veri oranı ve güncel popülasyon ile ilişkilidir. Kısacası, oyunun dövizi kaynakların satın alınmasında, kahramanların işe alınmasında, teknolojilerin çalışılmasında, kahramanlara bağlılıklarını arttırmaları için avansların veya ödüllerin verilmesinde ve dahasında kullanılan Altındır.

14. Üniversite ve Akademi arasındaki fark nedir? İki teknolojiyi bir anda araştırabilirmiyim?
Akademi askeri teknolojilere erişebilmenizi sağlarken Üniversite üretim ve yağ teknolojilerini çalışmanıza izin verir. Eğer farklı yerlerde çalışıyor ise 2 teknolojiyi aynı anda araştırabilirsiniz. Çalışma zamanını kısaltmak için uygulayabilirsiniz.

15. Nasıl bir şehir terk edillir?
Rektörlüğe gidin ve Kalabalık / Şehri terk et e tıklayın. Şehri terk et e tıklayın ve şehri terk etmek için oturum açma şifrenizi girin. Sadece hesabınızdaki şehiri terk etmediğinizin farkında olun.

16. Araştırma ödülünü nasıl alırım?
Araştırma ödülü nereye isterseniz oraya gider. Araştırma ödülünüzü hangi şehire isterseniz oraya gider dolayısıyla içerisinde araştırma gerçekleştirmeseniz dahi şehir ödülün faydasını görür.

Kahraman İpucu ve Taktikleri

1. Kahramanları nasıl işe alabilirim?
Faaliyet göstermeyen kahramanları işe almak için bir amfi tiyatro inşa et. Seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar daha fazla kahraman işe alınmak için görünür. Eylemsiz kahraman listesi sürekli yenileniyor. Aynı zamanda listeyi 1 işe alım tebliği tüketen Yenile butonuna basarakta manuel olarak yapabilirsiniz.

2. Amfi tiyatrodan iyi bir kahraman almak istiyorum fakat özelliklerinin anlamlarını bilmiyorum!
Bir kahraman egemenlik, cesaret, savuşturma ve potensiyel gibi ilgi göstermeniz gereken bazı önemli temel özelliklere sahiptirler. Egemenlik ne kadar yüksek olursa bir kahraman o kadar daha fazla asker yönetebilir, ve sikke ve kaynak üretim oranını arttırır. Yüksek cesaret, Yüksek birlik saldırı yeteneği. Yüksek savuşturma, Yüksek birlik savunma yeteneği.

3. Nasıl işe alınmış bir kahramanı konsül olarak atarız? Konsül atamanın herhangi bir iyiliği varmıdır?
Sağ alt köşede kahraman paneline tıklayın ve bir kahraman seçin. Konsül ata butonuna tıklayın. Eğer onu işten çıkarmak istiyorsanız, işten çıkar butonuna basın. Amfi tiyatroda da bir kahraman atayabilirsiniz. Kahraman arayüzüne girmek için kahraman listem ve esaslarıma tıklayın. Bir kahramanı konsül atamak kaynak üretimi ve savaş performansına faydalıdır.

4. Atanmamış özellik noktaları (AÖN) nedir? Nasıl daha fazla alınır?
AÖN bir kahramanın yeteneğini arttırmak için belirli özelliklerin atanmasıdır. Kahraman her bir yüksek seviyeye katılmak için 3 AÖN alır.

5. Potensiyelin kullanımı nedir? Nasıl kahramanları yüksek potensiyelli alırım?
Potensiyel özel bir özelliktir ve kahramanın her on lu seviyesine atanmamış özellik noktası (AÖN) eklenecek olan potensiyel noktası değeri 3 ila 8 arasındadır. Amfi tiyatrodaki faaliyet göstermeyen kahramanlar potensiyel noktalarına sahip değillerdir. Öğe alışveriş merkezi > Sandık ta mevcut olan İşe alma paketinden yüksek Potensiyel noktalı kahramanlar elde edebilirsiniz.

6. İşe alma paketi satın aldıktan sonra benim yüksek potensiyelli kahramanım nereye gider?
Satın almayı gerçekleştirdikten sonra kahramanınız anında amfi tiyatroya gider. Kahramanı bulmak için kahraman listem ve esaslarıma tıklayın. Onu aynı zamanda sağ alt köşedeki Kahraman panelindede bulabilirsiniz.

7. Nasıl tecrübe edinilir? Kahramanımın güncellenebileceği en yüksek seviye hangisidir?
Kahramanınız konsül görevi süresince ve savaşlardan tecrübe ediniz. Kahramanın tecrübesi istenilen değere ulaştığında, kahramanınızı yukarı seviyeye güncellemek için güncelle butonuna basın. Pers savaşları, Galya savaşları ve Anabasis Alexandri uygulamak için artı ikonuna basın ve kahramanınız bu kitaplardan savaş taktiklerini öğrenecektir. Bu kitaplar öğe alışveriş merkezindende satın alınabilir. Kahramanın güncellenebileceği en yüksek seviye Lv 255 tir.

Savaş İpuçları ve Taktikleri

1. Şehirim fethedildiğinde bu herşeyi kaybettiğim anlamında mıdır?
Tam olarak değil. Şehriniz fethedenin vergiye tabi şehri olarak düşecektir ve temel kaynak çıktınızın %20 si fethedeninize ait olan egemen şehire gönderilecektir.

2. Başkasının şehrini nasıl vergiye bağlarım ve bana faydası nedir?
Vergiye tabi şehir tepesinde bayrağınızın göründüğü fethettiğiniz şehirdir. Vergiye tabi şehir temel gelirinin çıktısının %20 sini hakim egemen şehire gönderir. Örneğin, eğer vergiye tabi şehirlerinizden birisi saatlik 5.000 kaynak çıktısına sahip ise, orijinal kaynaklarınıza ilaveten her saatte 1.000 ilave kaynak alacaksınız.

3. Başkasının şehrini nasıl fethederim?
Birliklerinizi savaşa göndermek için hedefi seçin ve Fethet e basın. Başarılı bir fetih hedef şehrinizin şikeyetini 5 arttırır ve bağlılığını 5 azaltır. Hedef şehrinizin bağlılığı sıfır olana ve otomatikman sizin vergiye tabi şehiriniz olana kadar fetih harekatı başlatmayı sürdürün. Sıradışı kazançlarınızı arttırmak için bunu biraz lig üyelerinizle birlikte yapmayı deneyin!

4. Diğer oyunculara nasıl hücum edebilirim (savaş açabilirim)?
Düşmanın bağlılığına ve şikayetine hasar vermeksizin kaynakları yağmalayabilirsiniz? Düşmanı şikeyetini artırıp bağlılığını azaltarak fethetmeyi deneyebilirsiniz fakat herhangi bir kaynak istifadesi alamayacaksınız. Aynı zamanda, bir tek saldırı veya savunma için diğer oyunculara kuvvetlerine katılarak yardımcı olabilirsiniz. Nasıl oynanırın olasılığı sınırsızdır!

5. Savaşta ne olup bittiğini nasıl öğrenebilirim?
Sezar size yazı logunda savaşın detaylı istatistiğini ve grafiksel animasyonda geçmiş savaşın ihtişamını sizin için simüle eder. Aklınızın eğitirken önceki taktikleri analiz etmek için savaş raporunuzda tekrardan oynata basın!

9. Kazanmak ve kaybetmek için önemli olanlar nedir?
Açık faktörler savaş alanında ne tür asker kullandığınıza ve ne kadarını savaşa soktuğunuzu içermektedir. Aynı zamanda kahraman ve birlik arttırımı zaferinizin sıradışılığını doğrudan etkiler. Kahramanınızın cesaretini ve egemenliğini arttırmak için Mars madalyası ve Minerva madalyası kullanın; Sparta Stabber ve Murmillo Galea birliğinizin saldırı ve savunmasını arttırır.​
 
Yukarı Alt