Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesajlar
5.245
Beğeniler
1.410
Şehir
Konak,İzmir
Rap, Hip-Hop alt kültürünün bir koludur. Kökeni 1970'lerde özellikle Afrika kökenli insanların yaşadığı Amerika'nın kenar mahallelerine, bir diğer deyişle gettolara dayanmaktadır. Kültürel kökeni Amerika'da olmasına karşın, bilinen ilk Rap parçası İtalyan Adriano Celentano'nun Prisencolinensinainciusol şarkısıdır.

Rap'in "Rhytm And Poem" (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir) veya "Rhytmic African Poetry" (Ritmik Afrika Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olduğu görüşü yaygın olsa da aslında rap kelimesi, İngilizce sözlük anlamı olarak "ağır eleştiri" anlamına gelmektedir.

Rap, sözlerin müziğin tempo ve ritmine uyarlanarak söylendiği bir yapıdadır. Hip-Hop kültürünün içindeki başlıca dört elementten biridir. (Rap, DJ'lik, breakdance ve graffiti...) Rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir ve rap içinde çeşitli alt türler oluşmuştur. (Gangsta, g-funk vb.)

Rap çoğunlukla hızlı ritmle söylenen sözlerdir. Bu şekilde müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli kelimelerden oluşan sözler söylemek de MC'lik olarak adlandırılmaktadır. MC'nin açılımı olarak Master of Ceremonies (Seremoni Ustası), Microphone Control ya da Mic Check (Mikrofon Kontrol) gibi terimler söylenebilir. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde Hip-Hop ile özdeşleşmiştir. Bunlardan ilki King Tim III'nin Personality Jock'u Hip-Hop'un bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçmiştir.


Bu konu sevdiğiniz rapçi arkadaşların sağlam sözlerini paylaşacağınız bir platform olsun.
Konu sözle basit kalmasın sözünü paylaştıktan sonra hangi müzikalinde sözlüyor ise o videoyu paylaşın ki bizde dinleyelim :nod:



*

''Sen hangi cografyadan çekinsen gökyüzü nesnel
Senin tenin lütuf benim derdini anlatacak kadar esmer
Ben hangi direnis yüreklensem o zaman çiçeklendin sen
Bekle bizi günes ülkesi hangi kanda temizlendiysen ''

Saian Sakulta Salkım.





 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Bakarsın karanlık kafeste yoktu bir hevesle,
geceni kana bulayanlardanım yaptırımlarım testle,
sokaklar beter, köpeklerle gezer mavzer,
yılanlar boğazına sarılır, panzehiri vermeyen bizler,
yerle gök arasında her yerden sizi izleyen
insanlar imkan sağlar o asteriksler kalkar
boşluktan çaresizler akar gider boşluktan
gözlerimdeki pencerelerden bakmak yürek ister


Valla bilemedim neresini koysam , bayılırım bu parçaya. Silkroad oynarken arkada bu çalardı ,arada da msn'e bakardım :!!&%&!

(Killa Hakan , Ceza , Sagopa , Eko Fresh , Gekko) bu abilerimizi severim bende.

 
Yukarı Alt