Çok kafamı karıştırıyor sayısala gitsem zorlanırmıyım, eşit ağırlığa gitsem istediğim bölümü elde edermiyim vs vs...
Öncelikle hedefim bilgisayar programcılığı dolayısıyla sayısal tercih etmem gerekiyor ama ipler burda kopuyor sayısalla pek aram yok ne kadar hiç zayıfım olmasada matematikden pek fazla anlamam. He bide ben sınıf tekrarıyım yani olası bir tekrarda şutlarlar beni okuldan :mrgreen: asıl soruya gelelim eşit ağırlığa gidip öss'ye girsem bilgisayar programcılığı kazanmama engel olan etkenler neler olur (alan dışı tercih vs olayı)?
Teşekkürler :beer:

zorlanırım diye bişey yok hacım hemen git sayısal seç yararları ;

daha fazla meslek , iş bulma olanağı , daha kolay üniversiteyi kazanma şansı , mesleklerin hepsinin maaşı yüksek ^^,

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
sayısal ve sözel ve eşit ağırlık çok farklı şeylerdir ben sayısalcıyım bana sorarken herkes sayısalcı olmalı sayısal zeka sözel zekadan daha iyidir demiyorum ama sayısal ile kaliteli bölümlere girebilirsin ve Müh. title'ı alabilirsin veya istediğin bölümlere uzanabilirsin sözel ve eşit ağırlık okursan ezberi seveceksin sözele yöneleceksin ki pek tasvip etmem ama bu tercih meselesidir ^^

Yeni sınav sistemi ile Sayısalda olsan Eşit Ağırlıkta olsan 50 matematik 30 geometri çözecen bunlardan kaçış yok.Eğer Fizik,Kimya,Biyoloji derslerim iyi diyorsan Sayısal seç.Yok onlar iyi değil benim Edebiyatım iyi diyorsan Eşit Ağırlık seçersin.

Journalist

Aileden
Yeni sınav sistemi en büyük avantajı sayısalcılara sağlıyor :thumbsup: fakat ben sayısal seçmiş ve hala mezun olamama korkusu yaşayan biri olarak hangi derste başarılıysan oraya yönelmelisin diyorum :P

Mopneet

Kafan neye basıyorsa onu seç.
Sayısaldan hiç anlamayan birinin sayısal okuması kadar kötü bir şey yoktur.

Tüm niyetlerin, bedenleri varmışçasına görülebildi
Ben sözelciyim gayet de mutluyum. Her bölüm kendi içinde zordur. Sen kendini iyi tanımalısın.
Sayısalda sürekli çalışman gerekiyor eşit ağırlıkta matematik yapamazsan edebiyat seni kurtaramaz sözelde 365 gün yatıp sınavdan önce 1 saat okuyarak sınıfı geçebilirsin ama ezber yeteneğin yoksa orada da başarısız olursun.

e - okuldan ss göster bakalım hangisine daha yatkınsın :P

Advance

Sayısalda çalışmadan olmuyor
"ders çalışmayı sevmiyosan çalışamıyosan ama zekiysen EA seç"

arkadaş ders çalışamıyorum ve matematikle aram çok iyi değil demiş sana önerim
sözele geçmen yönünde olucak yeni sınav sistemi sayısallara yaradı dogru artık EA lıkların mesleklerinide kullanabiliyorlar lakin tam tersini düşünün EA lar doktor olabiliyor ve arkadaşın fizikkimya felan iiyse çok aşırı iyi olmasına lüzum yok fizik ten 10 kimyadan 10 biyolojiden 10 soru yap hem seni sözellerin önünde uçurur hemde istediğin mesleğe daha çok yaklaşırsın ne kadar çok soru o kadar puan :))

Kai

olduser
Benim sözellerim ve fenlerim cok iyi.fakat matematik ve geometri alt yapım olmadıgı için sözele gittim

ben matematik çalışmayı seviyorum diyosan direk sayısala git avantajı fazla ama matematik yapamayıpda sadece avantajı çok diye sayısala gidersen sınıfta kalırsın ... eğer ezberim iyi matematiğide öyle böyle hallederim diyosan direk eşit ağırılık eğer sözelim okar iyi değil sayısalı hiç sorma diyosan .. şimdiden okulu bırak bi işe başla :wink1:

Matematiğe çalışmayı sevmiyorsan Eşit ağırlıkta bile zorlanırsın.Ama çalışmayı seversen off off neler neler yaparsın

valla bu devirde en iyi meslek hukukuğu kazanıp hakim yada savcı olmakta ... 1.sınıfa ayrıldınmı ayda 5 milyar maaş alıyon sayısalda mühendislikde doktor olupda uzman olamadıktan sonra ikisindede iş yok ...

aids

CaRTMaNN demiş ki:
demek istediğim eğer tm seçersem öss'de bölüm dışı tercih ettiğimde bana zararı ne olur?
Ortak bölümler var fakat, TM seçip Fizik bölüm yazmak istersen okuldaki aobp 0,3 ile çarpılır, ortak bölüm seçersen ki bu işletme olabilir aobp 0,8 ile çarpılır bir kaybın olmaz, yine tm içindeki bölümlerdede 0,8 ile çarpılır puanın

Yukarı Alt