Kayıt
22 Temmuz 2008
Mesajlar
5.320
Beğeniler
0
Şehir
İzmir


Avrupa Şampiyonlar Ligi ilk maçında Valencia karşısında 4-0'lık mağlubiyet alan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam maçı değerlendirdi. Bursaspor'un tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Sağlam, "Özellikle taraftarımızın, televizyonların başında bizden başarı bekleyen taraftarlarımızın desteğiyle güzel sonuç alıp onları mutlu etmek isterdik. Rakibimiz güçlü bir takım. Çok güçlü, kaliteli oyuncuları var. İlk gol, güzel bir gol yedik çok uzaktan. Topa müdahale edebilirdik. Orta saha oyuncularımız müdahale edemediler. Top da çok güzel yere gitti. İkinci yarı hem 2-0'ı dengeyi sağlamak, hem de rakibe pozisyon vermemek çok zor bir iş. Çünkü büyük takım var. Değişikliklerden sonra oyunda dengeyi sağladık diye düşünürken, çok kötü bir gol yedik. 3-0'dan sonra maalesef oyun koptu. Şuursuzca baskı yapmaya başladık. Sonuçta tabii, istemediğimiz bir oyun, çok fazla rakibe karşı mücadele edemeden, farklı yenilgi bizi üzdü. Bu karşılaşma bize ders olacaktır. Bu dersler bizim daha iyi karşılaşmalar oynamamızı sağlayacak" diye konuştu.

"BAZI GERÇEKLERLE YÜZLEŞTİK"
Takımı ile ilgili eleştiri yapan başarılı teknik adam, "Biz hep birlikte hareket eden takımız. Böyle oynadığımız zaman başarılı oluyoruz. Oyunu bireyselliğe döktüğümüz zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Türkiye'de tölare edebiliyorsunuz. Göze batmıyor. Ama bu gibi üst düzey takımlara karşı, bu türlü boşlukları verdiğiniz zaman dönüşü ağır olabiliyor. Rakibimiz bize, iyi, basit futbolun nasıl oynanması gerektiğini gösterdi. Onları tebrik etmek lazım. Ülkemizdeki yıldız oyuncu kavramının yanlış değerlendirildiği gerçeğini ortaya koydu. Takımınıza katkı sağlayabiliyorsanız yıldız olabiliyorsunuz. Bu konuda da bazı gerçeklerle yüzleştik. Ağır bir yenilgi oldu bizim için. Grupta daha 5 karşılaşmamız var. Bugün alacağımız dersler, daha üst düzeyde yardımlaşmayla beraber daha iyi karşılaşmalar oynatacaktır. İlk kez oynadığımız kulvarda böyle sıkıntılı bir sonuç aldığımız için hem taraftarımızdan, hem de bizden başarı bekleyen insanlarımızdan özür diliyoruz. Bu maçı bir kenara bırakıp gerekli dersleri çıkarmak lazım. Tabii ki biz iyi bir takımız. Ama iyi takım olurken de, bazı futbol adına doğruları ve gerçekleri ön plana çıkararak iyi takım olduk. Bunu unutmamamız gerektiğini bugünkü karşılaşma bir kez daha hatırlattı" dedi.

"BİREYLERE TAKILMAYIN"
Bir basın mensubunun, 'Sercan'ı ilk 11'de başlatsaydınız daha farklı olabilir miydi?' şeklindeki soruyu cevaplayan Sağlam şunları söyledi: "Mağlup olduktan sonra İvankov'un yerine Yavuz'u da oynatabilirdiniz diyebilirsiniz. Bireylere takılıp kalmak bize bir şey kazandırmaz. Biz bu gün şahısları konusmaktansa takım olarak niye yapamadığımızı konuşsak daha iyi olur."

UNAI EMERY: "TOP OYNAMAMIZA MÜSAADE ETTİLER"
Valencia Teknik Direktörü Unai Emery, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.Bursaspor'un ilk Şampiyonlar Ligi maçını tamamlamış oldukları için tebrik eden Emery, "Bizim için son derece ciddi bir maçtı. Ancak biz, Bursaspor'un beklediğimiz gibi oynamamış olmasından faydalanarak galibiyet elde etmiş olduk" dedi.

Daha önce Bursaspor'u etüd ettiklerinde çok büyük oyun yoğunluğu olan, hücuma yönelik futbol oynayan, rakibi üzerinde baskı kuran Bursaspor izlediklerini belirten başarılı teknik adam, "Oysa bu gece bizim top oynamamıza müsaade ettiler. Baskıyı uygulamadılar. Bizim daha önce izlediğimiz Bursaspor'u ancak bizim 2. golden sonra 10 dakika izleyebildik. Bizim kalemize çok yaklaştılar ve daha sonra biz yine kontrolümüze aldık. Bu bizim için güzel galibiyet oldu, ama rakibimize saygı gösteriyoruz. Bunu hakediyorlar. Önümüzde beşer maç daha var. Bunun sonunda değişik sonuçlar da olabilir. Büyük bir takıma karşı oynadık fakat işler onların istediği gibi gitmedi" diye konuştu.

Bir basın mensubunun, 'Bursaspor'da gözünüze çarpan oyuncu var mı?' şeklindeki soruyu yanıtlayan Emery, "Bursaspor'un şu an bulunduğu yere takım futbolu sayesinde geldiğini düşünüyorum. Bence oyuncular arasından birini ya da ikisini özellikle seçip onları göstermemek gerekir. Takım olarak iyi oynayan bir takımdan bahsediyoruz" cevabını verdi.

 

Avasin

 
Kayıt
12 Ocak 2009
Mesajlar
6.431
Beğeniler
5
Şehir
Santa Clara/Küba
E Türkiyedeki takımlara benzemez. Türkiyede taş patlasa 3 tane zorlu takım var. Avrupa liglerinde bir ligde en az 7 8 zorlu takım var ve artık alışıyorlar buna oyun anlayışına falan filan...

Ps: Birde adamların tüm oyuncuları en genç kadrosuydu
 
Yukarı Alt