Kayıt
9 Nisan 2013
Mesajlar
43
Beğeniler
0

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 15.Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor. Festivalin ilk haftasında, Gürcistan Kote Marjanishvili Devlet Dram Tiyatrosu 'Beğendiğiniz Gibi', Ankara Devlet Tiyatrosu 'Hürrem Sultan' ve Sadri Alışık Tiyatrosu 'Küçük Adam Ne Oldu Sana' oyunlarıyla Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

Sadri Alışık Tiyatrosu, 1 – 2 Nisan tarihlerinde 'Küçük Adam Ne Oldu Sana' oyunu ile Adanalı izleyicilerle buluşuyor. Oyun, insanlık mücadelesini, bir kabarede şarkılar ve danslar eşliğinde trajikomik bir biçimde sergiliyor. Oyun kadrosunda, izleyicilerin televizyon dizilerinden yakından tanıdığı Songül Öden, Deniz Celiloğlu, Gülsen Tuncer, Metin Büktel ve Ayhan Anıl gibi ünlü isimler bulunuyor.

Adana Tiyatro Festivali, 3- 4 Nisan tarihlerinde Gürcistan'dan Kote Marjanishvili Devlet Dram Tiyatrosu'nu ağırlıyor. Gürcistan tiyatrosunun kurucusu olarak bilinen Kote Marjanishvili tarafından 1928 yılında kurulan tiyatro, Adana'da perdelerini William Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biriyle açıyor. Shakespeare'in ünlü 'Dünya bir oyun sahnesi, bizler birer oyuncuyuz...' repliğinin geçtiği 'Beğendiğiniz Gibi' oyunu, ortaçağ dönemini masalsı bir üslupla sahneye taşıyor. Shakespeare komedilerine özgü tesadüfler, kandırmacalar ve yanlış anlamalarla dolu 'Beğendiğiniz Gibi', Adanalı izleyicilere keyifli saatler vadediyor.

'Türk tiyatrosunun Shakespeare'i olarak bilinen oyun yazarı Orhan Asena'nın tiyatroya kazandırdığı en önemli yapıtlardan biri olan 'Hürrem Sultan', festivalin bir diğer konuğu olacak. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 2012 yılında sahneye taşındığından bu yana kapalı gişe oynayan oyun, Hürrem Sultan'ın entrikaları ve tutkularıyla örtülü bir çevrede Kanuni Sultan Süleyman'ın tarihsel kişiliğinin yanı sıra onun bir baba olarak güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkarıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu, 'Hürrem Sultan' oyununu 5-6- 7 Nisan tarihlerinde seyirciyle buluşturacak.

Festivalin ilk haftasında İstanbullu seyirciler de Adana'nın coşkusuna ortak oluyor. Adana'da tiyatro izleyicisi tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Hindistan'ın uluslararası müzikali Taj Express, 'Aşkın Yeni Adresi' oyunuyla 1 Nisan'da İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

VERONİCA ARMAN'LA ÇOCUKLAR DANSI KEŞFEDİYOR Festivalin ilk atölye çalışması 'Evrensel Bir Sanat Olan Dansın Ritim ve Mimik ile Bedensel İfadesi' olacak. Münih Devlet Operası'ndan klasik balerin olarak diplomasını alan ve 1984 yılında Adana'da bale okulu açan Veronica Arman çocuklarla buluşacak. 3 – 4 Nisan tarihlerinde, 9-13 yaş aralığındaki çocukların evrensel bir sanat olan dansla, ritim ve mimik kullanarak bedensel ifadelerinin güçlendirilmesini amaçlanıyor. Atölye, Adana Devlet Tiyatrosu Çalışma Stüdyosu'nda gerçekleşecek.
 
Yukarı Alt