Windows XP’de Rusça klavye nasıl yapılır?

1. Başlattan “Denetim masası”na girin
2. “Bölge ve Dil Seçenekleri”ni açın
3. “Diller” sekmesinden “Ayrıntılar”ı açın
4. “Ekle”ye tıklayıp Rusça dilini seçin

Görsel klavyeyi kullanmak icin;

- “Başlat/Programlar/Donatılar/Erişebilirlik/Ekran klavyesi”ni çalıştırın.
ya da
-”Başlat/Çalıştır” (Kısayolu Win+R) girip açılan pencereye “osk.exe” yada “osk” yazın.
Ekran klavyesi açılınca windows görev çubuğundan rusça klavyeyi seçin.

Bu şekilde nicklerinizi rusça yapabilirsiniz :beer:

Server
Assos
Takımı
Besiktas
Yapabiliyoruz da diğer arkadaşlar falan friendde değilse biz pm atmadıkça bize yazamazlar :lol:

PS : Teşekkürler, bir ara aklıma geldi böyle nickimi yazmak ama sonra dedim şimdi pm olayı falan en iyisi yazmayayım __34__ iyidir bence :P

ShadowOfThieves demiş ki:
oyundayken leftalt+leftshift yapınca da rusca oluyor klavye :wink1:
Hayır , bu şekilde sadece bilgisayarında yüklü olan dilden bir diğer dile geçer.Mesela 2 dil ekli pc'nde.Türkçe ve ingilizce , türkçe'yi kullanıyorsun leftalt+left shift'e basarsan türkçeden ingilizceye geçer.Yani rusça olması için illaki bunu yapman gerekli.Dili ekledikten sonra dediğin işe yarayabilir.

Rusça dilini Windows Xp Sp3 kurulum cdsinden yükledim.Sonrasında denetim masasından Bölge ve Dil Seçenekleri >> Bölgesel Seçenekler Rusça seçildi... >> Gelişmiş (Rusça seçildi) fakat DİLLER bölümünde ayrıntılara tıkladığımda Rusça dili göremiyorum..Ekleyemedim yani... Yardımcı olabilecek var mı ?

sorun ekran klavyesiyle rusça nick yazmakta olucak herşeyi halletim ama windows görev çubuğundan rusça dilini seçme kısmını anlayamadım biraz açabilirmisiniz teşekkürler. :beer:

Ekran klayvesi Rusça oluyor ama Silkroad'a tıkladığım anda Türkçe'ye dönüşüyor ne yapabilirim ?

MaNFReD demiş ki:
Ekran klayvesi Rusça oluyor ama Silkroad'a tıkladığım anda Türkçe'ye dönüşüyor ne yapabilirim ?
sro girince başlata basıp tekrar rusça yapacaksın klavyeyi

Arkadaşlar ben mesela rusya klavyedeki bi tuşa basıyorum ekran klavyesinden ama ordaki çıkmıyor başka bişey çıkıyor nasıl düzelir [bu?
- Resim Silinmiş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt