Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesajlar
24.643
Beğeniler
3
Şehir
İstanbul
Rooney galibiyete taşıdı
Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında M.United deplasmanda karşılaşmanın başında mağlup duruma düştüğü Milan’ı yenerek tur için avantaj sağlarken Rooney attığı iki golle geceye damgasını vurdu.



Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Manchester United, delpasmanda karşılaştığı Milan’ı 3-2 yenerek tur için avantaj yakaladı.
İtalyan ekip, maçın henüz başında Brezilyalı yıldızı Ronaldinho ile bulduğu golle maça adeta 1-0 önde başladı. Milan bu üstünlüğünü, 36. dakikada Manchester United'ın emektar futbolcusu Paul Scholes'un golüne engel olamayarak kaybetti.
İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarı ilk devreye oranla daha gollü geçti.
Konuk Manchester United, golcü futbolcusu Wayne Rooney'nin 66. ve 74. dakikada attığı gollerle 3-1 öne geçerken, evsahibi AC Milan Hollandalı orta saha oyuncusu Clarence Seedorf'un 85. dakikada kaydettiği golle farkı bire indirdi.
Karşılaşmanın 90 3. dakikasında Manchester United'dan Michael Carrick, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
Maçı 3-2 kazanan İngiliz ekip, bu sonuçla 10 Marttaki rövanş için avantaj elde etti.
Bu arada Manchester United'ın Paul Scholes ile bulduğu birinci gol, deplasmanda AC Milan'a atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti. ''Kırmızı Şeytanlar'' olarak anılan İngiliz ekibi, daha önce eşleştiği Milan'a deplasmanda gol atma başarısı gösterememişti.​
 
Yukarı Alt