Kayıt
28 Mart 2009
Mesajlar
3.312
Beğeniler
9
Şehir
Hayallerim neredeyse, ben oradayım.
ROME TOTAL WAR 2
Creative Assembly ve Sega tarafından yapılan Total War serisinin yeni oyunu olacak olan Rome 2 Total War, serinin kullandığı mevcut warscape oyun motorunun geliştirilmiş haliyle karşımıza çıkacağını Jack Lusted belirtmiştir. [1]
Oyunun hangi tarihte çıkacağı tam olarak bilinmese de Rome 2 tasarımcısı James Russell tarafından 2013 sonbaharı gösterilmiştir.
Rome II, Roma Cumhuriyeti'nin gelişimiyle adlandırdığımız Roma İmparatorluğu'nun tarihleri arasında olacağı sanılmaktadır. Gelişmiş oyun motorunun avantajları ve günümüz oyunlarının görsel açıdan aşırı geliştiğini göz önüne alırsak savaşların ve grafiklerin en iyi Total War oyunu olacağının kanıtıdır. Rome 2'yi tanıtan videolarda da görüldüğü gibi gerçekte yaşanılanlar oyuncuya sunulacaktır. Devletlerin yönetim şekillerinin tarihi gerçekçiliği ön planda olan Rome 2'de beklenen en büyük gelişmedir.


Devamı için
http://tr.wikipedia.org/wiki/Total_War:_Rome_II

Not:Videoları HD izleyiniz.


Oynanış


SİNEMATİK






DAHA FAZLASI İÇİN BURAYA http://www.totalwar-turkiye.com
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
28 Mart 2009
Mesajlar
3.312
Beğeniler
9
Şehir
Hayallerim neredeyse, ben oradayım.
Total War: Rome II - Roman Faction

Roma

Kudret, şeref, görev...

Roma Cumhuriyeti büyük yükseliş döneminde. Pirus ve istilacı Yunan savaşçıları İtalya sahillerinden sürülmüştü ve yeni filizlenmekte olan Cumhuriyet, ihtiraslarını karşılayan askeri gücüyle övünüyordu. Roma İtalyan yarımadasının egemen gücü, tarihi bir dönüm noktasının eşiğinde duruyor. Genişlemek için fethetmeli. Kuzeyde Etrüsk ligası ve ötesinde barbar toprakları uzanıyor. Doğuda Yunanlar, güneyde ve batıda ise Kartaca..

İÖ500'lerde son Etrüsk kralının kovulmasından beri Roma Cumhuriyeti, görülmemiş bir gücü temsil ediyor. Bir vatandaşın yapabileceği en adamakıllı hizmet olan askerlik vatandaşlar için zorunlu idi. Böylece Cumhuriyet tepeden tırnağa askeri bir yapı haline geliyordu.

Roma ordusu kuvvetini örgütlenme, disiplin ve katı taktiksel öğretiden alıyordu. İyi eğitilmiş ve ekipmanı tam ağır piyade ordunun omurgasını teşkil ediyor. Genç, hafif zırhlı Hastatiler ön hatta yer alıyor. Arkalarında daha tecrübeli, örgü zırhlı Principes var. En yaşlı ve en tecrübeli savaşçılar, tunç zırhlı Triarii, ordunun arkası onlara emanet. Bu yekpare düzen Roma süvari ya da diğer adıyla Equites ile destekleniyor.

Oynanabilir bir devlet olarak Roma, metal işçiliğinin mükemmelliğinden ekonomik fayda sağlıyor, yüksek askeri teknolojiden ve kitleleri düzeni sağlamak için kullanmaktan zevk alıyor. Ayrıca, oyuncu Julia, Cornelia ve Junia gibi üç büyük Roma ailesinden birinin başı olarak iç yönetim ilişkilerini idare edecek. Bu ailelerin her biri ilave ekonomik, askeri ve kültürel faydalar getirecek.



(http://i.imagebanana.com/img/269gx0iq/014Parade.jpg)
(http://i.imagebanana.com/img/kem5u0m1/F ... lRome1.jpg)






Total War: Rome II - Macedonian Faction


Makedonya


Şan, nizam, güç...

Geçmişteki şanına hak iddia etmekte umutsuz durumda olan Makedonya kendisini Alexander-öncesi sınırlarıyla, İliryalılar, Trakyalılar ve Yunanlılar tarafından çevrilmiş halde buldu. Yeni Makedon İmparatorluğu, yeni bir Alexander önderliğinde yükselebilecek mi?

Makedonya kralı yönetimde halk adına gücü elinde tutar. Bu durum hazineye de uzanır, tarım, ormancılık ve liman vergileri hazineyi doldurur, madenlerden gelen gümüş ve altınlar ise haricen krala bağlı olurdu.

Makedon orduları II. Philip ve Alexander zamanından kalan düzenin üzerine kuruluydu, piyade ve süvariye odaklı ordu kahraman liderler tarafından önderlik edilirdi. Alexander'ın hoplite reformlarının devamıyla beraber, ne ünlü Companion (Yoldaş) ve Theselyalı süvarilere duyulan güvende ne de şanlı günlerden beri teknolojide, taktiklerde ya da kuşatmalarda çok şey değişti. Asla güçlü bir donanma kurulamadı. Makedonya gemicilikte hükmü altındaki Helen ülkelerine, Atina ve Rodos'a güvenmişti.

Varis bir ülke olarak, Makedonya diğer Helen ülkeleriyle savaşırken avantajlar kazanır ve ülkeye bağlanan her ülke için hazine gelişir ve sınırlarını genişletir. Makedonya'nın tecrübeli savaşçıları barbarlar karşısında da oldukça fazla avantajlara sahiptir.

Antigonus Gonatus'un liderliğinde zeki, merhametli liderler ve kurnaz tüccarlar sayesinde gelir ve nüfus mutluluğu bakımından bonus alır, ancak diğer Helen ülkeleri Makedonya'yı geçmiş eğilimleri yüzünden onları affetmekte zorluk çekmekte, bu yüzden Makedon oyuncu onların güvenini kazanmakta çok zaman harcayacak.



(http://i.imagebanana.com/img/xz35uvzm/e ... 79b439.png)




Total War: Rome II - Suebi Faction



Suevi


"Kan, Asalet, Cesaret"

Süevler Galya'nın kuzey doğusunda hayatlarını sürdüren boyun eğmez Cermen medeniyetidir. Sadece bir halk değil, ortak bir dili ve benzer inançları paylaşan birçok kabileden oluşurlar. Sık sık Ren Nehrinin karşı tarafındaki Galyalı komşularına akın düzenlerler.

Ağırlıklı olarak piyadelere ve pusulara dayanan taktikleriyle düzenledikleri akınlar Süevlerin genelde tercih ettikleri çatışma biçimidir. Hafif ekipmanlı Süev savaşçılarının çoğu framea kullanır (ciritimsi bir mızrak), kılıç kullanımı ise seyrektir. Genelde zırh kullanmazlar ve savaş zamanı yuvarlak, oval veya uzun, altıgen kalkanlarını yanlarına alıp üzerlerine basit bir pelerin ve elbiseden daha fazlasını giymezler.

Ancak savaşlardaki kahramanlıkları efsanevidir ve haklı olarak korkulan savaşçıları vardır. En yiğit centurion (Romalı bölük komutanı) bile Berserkerlerin hücum menzilindeyken ürperecektir - veya uğursuz siyah boyalı Gece Avcıları ormandan sıçrarken korkunun soğuk elinin kalbini kavradığını hissedecektir.

Kabileler dış dünyadan oldukça izoledir. Jül Sezar'ın yazdığına göre Cermen kabilelerinin arasında ticaret kıttı, sadece ganimetten veya kölelerden arta bir şeyler kaldıysa ticaret mümkün oluyordu. Kölelerden ayırt edilmek için özgür vatandaşlar ve savaşçıların daha sonra Süev topuzu olarak bilinecek olan bir çeşit topuzları olurdu. Kralları, şefleri ve şampiyonları ise aynı topuzun daha özenilmiş türüne sahip olurdu.

Bu kadar fiyakalı görünüşleri olan kral ve şefler için savaşlarda öne çıkmak da önemlidir. Her ne kadar elit kökenlere sahip olsalar da seçimle başa gelirler. Bu da kabileleri birleştirmek için kahramanlıklarını devam ettirmelerini zorunlu hale getirir.

Doğru liderlikle birlikte Süevler bir amaç uğruna birleşebilir ve Britanya, Galya, İberya Süevlerin sayısal üstünlükleri sayesinde kolayca ortadan kaldırılabilir.

Diğer Cermen devletleri gibi Süevler de ormanda savaşmak ve yağma konularında ustadır. Küçük Cermen kabilelerinden meydana gelen bir konfederasyon olduklarından, diğer barbarlarla ilişki kurarken daha geniş bir ufka sahiptirler ve yollarına çıkmaya cesaret eden kabilelerle dövüşürken kolayca sivrilirler. Yabancıları, medenileşmiş insanları ve diğer barbarları küçümserler ve buna bağlı olarak fethettikleri yerlerde hatırı sayılır ölçüde direnişle uğraşmak zorundadırlar.



(http://i.imagebanana.com/img/d5dtv1wv/S ... s_TWR2.png)




Total War: Rome II - Iceni Faction


Iceni (Eceni)


"Demir, Fetih, Gurur"

Güney Britanya'nın bir Demir Çağ kabilesi Iceni, sert ve gururlu insanların kabilesidir. Kuzey Denizi'nin sınırındaki bataklılarda, Wash'ın güneyinde düzlük arazilerde yaşarlar. Deneyimli akıncılardır, ve çoğunlukla komşu kabileler olan Coritani ve Atrebates ile savaşa girerler.

Iceni savaşta piyadeleri kullanır. Geniş oval kalkan, kılıç ve mızrak kullanan bu kabilenin Kelt kabilelerinden en büyük farkı vücutlarını boyamada, dövme yapmadaki ustalıkları ve savaşta sapan kullanmalarıydı. Buna rağmen hafif süvari de kullanılırdı. Iceni ve diğer Briton kabileleri yüksek manevra kabiliyeti olan savaş arabalarıyla ünlüdür. Düşmanı fırlattıkları ciritlerle yıprattıktan sonra savaş arabalarından inip Homer'in şampiyonlarının yaptığı gibi düşmana saldırırlar.

Basit barbar kabilelerinin aksine Iceni, Venta Icenorum diye adlandırılmış başkent kurmuşlardır, bunun yanında büyük din yapıları da inşa etmişlerdir. Tarıma dayalı ekonomileri gelişmiştir - kendi altın paralarını bile basmışlardır. Kültürleri, işlemedeki yetenekleri ve zenginlikleri, inanılmaz altın boyun halkalarına (tork) ve asiller tarafından takılan mücevherlere yansımıştır.

Oynanabilir devlet olan Iceni, savaşçı ve cesurdur; tanrıça Andraste'nin adını haykırarak hücum etmeleri onları daha bile cesur yapmaktadır. Demir işlemedeki ustalıkları kabile zenginliğini arttıran en büyük etkenin temelini oluşturur, akın ve yağmadaki yetenekleri gibi. Ve savaşçı bir topluluk olmaları, her savaş ilanında mutluluklarının artmasına sebep olur.

Iceni kabilesinin, Britanya'daki Demir Çağ kabilelerine üstün gelmede potansiyeli var. Sahillerinin ötesinde Kelt Galyası ve Iber yatmakta... Iceni onları da tek bir sancak altında birleştirebilecek mi?



(http://i.imagebanana.com/img/sl1uhyx5/0 ... rriors.jpg)



Total War: Rome II - Carthaginian Faction



Kartaca


Demokrasi, ticaret, iman...

Kartaca'nın kalbi, Kuzey Afrika'nın bağrında yer alan büyük limanıyla hareketli bir ticaret merkezi olan başkentte atar. Fenikeli atalarından bağımsızlık elde ettikten bu yana hızlı bir biçimde, karalarda ve denizde dikkate değer bir güç vücuda getiren bir ticaret imparatorluğu inkişaf etti. Atalarının inançlarına sadık kalan Kartacalılar bir çok tanrıya ibadet ederdi; baş tanrı, Kalabalıkları Yöneten Ba’al Hammon ve Kartaca kentinin koruyucu tanrıçası Tanit idi. Birçok kişi tapınaklarda çocuk kurban etme eylemlerinin gerçekleştirildiğine inanır.

Kartaca, ordusunun büyük kısmı paralı askerlerden oluşan, küçük bir yöresel nüfus ile yayılmacı bir tüccar devlettir. Ancak kara ordusunun bel kemiği, Sacred Band olarak bilinen seçkin Kartaca vatandaşları ve Kuzey Afrika ormanlarında yaşayan güçlü savaş filleridir. Kusursuz denizcileri, hızlı, manevra kabiliyeti yüksek gemileri, yüksek mahmuzlama ve ateş gücü yetenekleriyle ünlüdür.

İsa'dan önce 6. yüzyıldan bu yana Kartaca, Roma ile ticaret antlaşmasına sahipti. Hatta bu iki millet Pirus'a karşı omuz omuza mücadele etmişlerdi, gerçi bu sadece Güney İtalya ve Sicilya'daki Yunan hegemonyasını önlemek için yapılmış bir mantık evliliğiydi. Savaşın sonucu Roma için muhtemelen daha iyiydi; Kartaca Sicilya'da bir köprübaşı kazanmıştı, fakat Roma İtalyan yarımadasının çoğu üzerinde hakimiyet elde etti. Şimdi, bu iki güçlü millet arasında tansiyon yükseliyordu.

Oynanabilir bir ülke olarak Kartaca denizlerdeki üstünlüğünden ve büyük tüccar milletinin mirasından yararlanıyor. Bir demokrasi olarak ileri seviyede mesut bir nüfusa sahiptir. Oyuncu ayrıca, daha fazla askeri, ekonomik ve kültürel yarar sağlayan üç büyük siyasi güçten birini seçme hakkına sahiptir.



(http://i.imagebanana.com/img/ok6ah7rs/0 ... parade.jpg)

(http://i.imagebanana.com/img/vx808o3n/0 ... edband.jpg)




Total War: Rome II - Arverni Faction


Arverni

"İnanç, Asalet, Güç"

Uzun Kelt soyundan gelirler, savaşçı Arverni Galya'nın merkezinde yer alan en kuvvetli kabilelerden biridir. Sade barbar yağmacı ve akıncılarından biri olmaktan uzak olan Arverni, karışık ve gelişmiş bir kültüre sahiptir, yerleşkelerinin merkezi Gergovia yaylasının yanında Nemossos'ta yer almaktadır.

Krallar ve kabile reisleri tarafından yönetilirlerdi, aynı zamanda rahiplere de üstün hürmet gösterilirdi, Arverni kabilesinde sabit ve katı bir sosyal sınıflandırma vardı. Saygı ve güç kişinin soyunun yanı sıra, savaçılıktaki ve liderlikteki yeteneklerinden gelirdi.

Piyadelere bağlı Arverni ordusu, elit piyadeleri olan Spear Nobles (Mızraklı Asiller) ve Oathsworn (Yeminli)'nun, cirit atma ve hücumdaki ezici darbelerini iyi şekilde kullanırdı. Bu şekilde savaşarak liderler kendilerine yer edinmiştir: üstün niteliklere sahip olarak kendilerini savaşta kanıtlayarak.

Görünüşte görevler Arvernili krallara ve kabile reislerine düşsede, gerçekte, çoğu sorun ve görev rahip sınıfının isteği doğrultusunda sonuca ulaşırdı, savaş ilanları veya barışlar gibi. Animizm (canlılara göre şekillenmiş din) ile harmanlanmış olan büyük, yerel ve küçük tanrıların panteonu (en büyük tapınak), ayrı düşmüş Galyalı kabileleri birleştirmekteki en büyük anahtardır.

Birlik halindeyken durdurulamayan Galya kabileleri M.Ö 390'da Roma'yı yağmaladı ve aynı zamanda Ege'nin büyük bir bölümünü, Trakya, Makedonya ve İliryalılardan M.Ö 279'da işgal ederek yerleşti. Belki kaderleri tüm Kelt kabilelerinin tek kral altında birleşmesiyle denizin ötesindeki Britanya'da, belki de güneyde, genişleyen Roma'ya son vermekte yatmakta.

Yetenekli ustalarıyla meşhur Arverni, esnafın getirdiği gelişmiş gelirden yararlanır, aynı şekilde altın işlemedeki yeteneklerinden de yararlanırlar. Savaşlarda, süvarileri doğal Galyalı at binme yeteneklerinden yararlanır, krallarının ve kabile reislerinin etkileyeci ve kanıtlanmış savaşçılığı da onları zorlu savaşçılar yapmakta, ve diğer barbar kabileleri arasında saygınlık getirmekte.






Total War: Rome II - Parthia Faction


Parthia

"Tolerans, Adalet, Kâr"

Parni kabilesinin lideri Arsaces’in başa geçmesi, Greko-Makedon hakimiyetinden kurtulmaya çalışırken zayıf düşmüş olan Parthava’nın Selevkos mandası karşısında zaferlerini garantilemişti. Böylece Parthia’nın yükselişi başladı; eskilerin Ahameniş imparatorluğu ile kıyaslanabilecek, Roma’nın gücü ve zenginliğine yaklaşabilen bir doğu imparatorluğu.

Bir kabileler konfederasyonu olan Parthia atları, göçebemsi atlı okçuları ve hem atı, hem de binicisini koruyan bronz veya demir zırhlar kullanan ağır süvarileri ile ünlüdür. Piyade birimleri olarak etnik Pers/İranlı dağlılar, mızraklılar ve avcılar, bazen de Selevkos tarzı giyinmiş ve silahlanmış paralı askerler kullanır.

Pers, Helenistik ve yerel kültürleri birleştiren Parthia’nın dini inanç ve felsefelerinde hem Yunan, hem de İran Tanrılarına saygı duyulur ve Zerdüştlük uygulamalarına da rastlanır. Zaman içinde ekonominin can damarı olan tarım arazilerini elinde tutan soylu bir kesim ortaya çıkmış, ajanları İpek Yolu üzerinden ticaret sayesinde eski dünyada rahatlıkla dolaşabilmeye başlamıştır.

Bir Doğu fraksiyonu olan Parthia, hem ticaret kapasitesi, hem de kültürel gücü yönünden Pers İmparatorluğunun zengin mirasından faydalanmaktadır. Yabancı kültürlere karşı gösterdikleri hoşgörü sayesinde yeni toprakları fethetmeleri kolay olmuş olsa da, Zerdüştlük görüşünün köleliğe hoş bakmaması yüzünden hem ekonomik alanda, hem de kamu düzeni bakımından zorluk yaşamışlardır. Savaş sırasında, özellikle de açık alanlarda savaşıyorlarsa, nişancılık ve süvariler konusundaki uzmanlıkları sayesinde kesinlikle hafife alınmaması gereken bir kuvvettirler.



(http://i.imagebanana.com/img/se1kgq94/P ... hracts.png)


http://www.totalwar-turkiye.com ALINTIDIR.


DİP NOT

PARTHİA(PERSLER)Oynanabilir.
ARVERNI(GALYA) [Oynanabilir]
KARTACA [Oynanabilir]
ICENI(BRİTONLAR) [Oynanabilir]
SUEBI(GERMENLER) [Oynanabilir]
MAKEDONYA [Oynanabilir]
ROMA [Oynanabilir]



Bir de arkadaşlar mesela neden GALYA'nın adı Arverni diye soracak olursanız o kabile ismidir, diğer 2 barbar devlet için de aynı şey geçerli.

ROME TOTAL WAR 2' de 8 faction olacaktır.7 tanesi yukarda paylaştıklarımdır.8.si büyük ihtimal ile Mısır olacaktır.
 
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesajlar
3.852
Beğeniler
33
Şehir
Antalya
ellerine sağlık özgü :thumbsup:
 
Kayıt
28 Mart 2009
Mesajlar
3.312
Beğeniler
9
Şehir
Hayallerim neredeyse, ben oradayım.
Oyun Türkçe olarak çıkacak arkadaşlar.Strateji dalında bütün ödülleri topladı.
Strateji seven arkadaşlar bence bir bakmalı.

[ Mesaj mobilden gonderildi Android ] mobile
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt