Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
7.172
Beğeniler
0
Şehir
Paralel evren


Japonya'da bir nikah, ilk kez bir robot tarafından kıyıldı.

Tokyo'da Hibiya Park'ta bulunan bir restoranda gerçekleşen nikah töreninde, üzerine çiçekler takılmış I-Fairy adlı robot evlilik törenini yönetti.

Kablolar aracılığıyla bir siyah perdenin arkasında bulunan bir kişi tarafından komutların girildiği bir bilgisayara bağlı olan robot, evlilik törenini başarıyla sonlandırdı.

Japonya, dünyadaki en gelişmiş robot endüstrisine sahip ülkelerden biri. Hükümet tarafından büyümesi yönünde teşvik edilen sektördeki şirketler, robotları gün delik hayata sokmak yönünde her geçen gün daha ileri adımlar atarken, fabrikalarda endüstriyel modeller standart hale gelmiş durumda.

I-Fairy'yi üreten Kokoro'da çalışan 36 yaşındaki gelin Satoko Inoue, "Bu çok eğlenceliydi . Bence Japonlar robotların arkadaşlarımız olduğu yönünde güçlü hissiyata sahip. Robot endüstrisinde çalışanlar bunu en çok anlayan kişiler. İnsanlar genel olarak robotları bir amaca hizmek etmeleri için yanlarında istiyor" diye konuştu.

Nara Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nde profesör olan 42 yaşındaki damat Tomohiro Shibata, "Robot biraz daha akıllı olsa güzel olurdu, ama kendini ifade etmekte çok iyi" dedi.

I-Fairy 68 bin dolara satılıyor ve Singapur, ABD ve Japonya'da üç I-Fairy kullanımda bulunuyor.


 
Yukarı Alt