Windy

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
10.865
Beğeniler
3
Şehir
Ataşehir/İstanbul
Recep İvedik(2008)​

vh6gih.jpg

Şahan Gökbakar'ın televizyonda yarattığı ve seyirci tarafından çok sevilen karakter,Recep İvedik'in beyazperdedeki ilk macerası,yolda bir cüzdan bulmasıyla başlar.

Cüzdanın,Antalya'lı vergi rekortmeni bir turizmciye ait olduğunu öğrenen Recep,güneye doğru yola çıkar.Yolda birbirinden komik ve enteresan olaylar yaşar.Öyle ki,bir müddet sonra yola otostopçu olarak devam etmek zorunda kalır.Antalya'ya geldiği gibi soluğu cüzdan sahibi turizmcinin yanında alır.Cüzdanı teslim eder.Otel sahibi Recep'i ödüllendirmek ister.Otelde dilediğince kalabileceğini söyler.Ancak Recep bunu insanlık için yapmıştır.Teklifi reddedip ayrılmıştır ki,çocukluk aşkı Sibel'in bir tur otobüsünden indiğini görür.Ancak Sibel onu tanımamıştır.Bunun üzerine Recep,fikrini değiştirip otelde kalmaya karar verir.Bu çocukluğundan beri ayırmadığı, Sibel'le oynarken kullandığı misketleri vermek için bulunmaz bir fırsattır.Ancak bunun içinde,öncelikle Sibel'in gönlünü yeniden kazanması gerekmektedir.Recep İvedik'in bu çabası çok komik durumlara yol açacaktır.




Yönetmen: Togan Gökbakar

Yapımcı:
-Faruk Aksoy
-Mehmet Soyarslan

Senaryo yazarı:
-Şahan Gökbakar
-Serkan Altuniğne
-Ayşe Germen
-Raif İnan

Oyuncular:
-Şahan Gökbakar
-Hakan Bilgin
-Fatma Toptaş
-Tuluğ Çizgen
-Nedim Doğan
-Hakan Akın
-İsmail Hakkı
-Volkan Can

Yapım yılı: 2008

Ülkesi: Türkiye

Dağıtım şirketi: Özen Film

Süre: 105 dakika

Dil: Türkçe

Cins: Sinema filmi

Tür: Komedi

Renk: Renkli

Gösterim tarihi: 22 Şubat 2008

Recep İvedik Kimdir?

Şahan Gökbakar (1980 - .... )

1.jpg


22 Ekim 1980 tarihinde İzmir'de doğdu. Okul hayatına Ankara'da başladı ve ilk, orta, lise öğrenimini ODTÜ Koleji'nde tamamladı. ODTÜ Koleji'nden 1997-1998 eğitim döneminde Sosyal Bilimler Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'ne 350 kişi arasında ilk dörde girerek başladı ve bu bölümden 2002 yılında mezun oldu.


Babası 8 yaşındayken trafik kazasında hayatını kaybetmiştir. Mezuniyeti'nden sonra İstanbul'a yerleşen Gökbakar, bir süre çeşitli reklam seçmelerine katılarak şansını denedi. Sonrasında "Zıbın" isminde bir program hazırladı ve bu program 2003'ü 2004'e bağlayan yılbaşı gecesi TV 8'de yayınlandı. Ayrıca TRT 1'de Pazar günleri canlı yayınlanan "7. Gün" programında beş hafta boyunca sunuculuk yaptı. Ardından daha önce Kamil Güler'in sunduğu Zoka isimli gizli kamera yarışma programının sunuculuğunu ve oyunculuğunu yapmaya başladı ve 13 bölüm devam ettirdi. Bir çok kişi de Şahan Gökbakar'ı Zoka ile tanıdı.


Zoka'dan sonra yine TV 8'de Alper Mestçi ile beraber "Dikkat Şahan Çıkabilir" isminde bir antimedya-skeç şov hazırladı ve bir sezonu 15 bölüm ile geride bıraktı. Özellikle yaptığı Recep İvedik (hayali karakter) ve Küçük Oskar tiplemeleriyle milyonların sevgisini kazanmıştır. NTV'de yayınlanan Kime Diyorum Ben adlı reality show programını hazırlamıştır.



Sinema Filmleri:


Recep İvedik
Gen



Skeçlerinden Bazıları:


Haber Kuşağı(Metin Tok)
Kim 500 Bin İstemez ki?
Dişi Yakarış
Anne Ben Manyak Oldum
Danyal Gergin İle İşin Aslı


Recep İvedik (hayalî karakter)


Recep İvedik, komedyen Şahan Gökbakar'ın canlandırdığı hayalî bir karakterdir.

Televizyona ilk çıkışı TV8'deki Dikkat Şahan Çıkabilir programındaki Engin Jurnal'le 19:08 Ana Haber Bülteni skeciyle olmuştur. Şahan Gökbakar tarafından başta sadece bir skeçlik yaratılan Recep İvedik karakteri, "Pencere Önünde Bira İçen Adam" olarak tanınmış ve izleyicilerden büyük beğeni toplamıştır.

Mesleği "camın önünde oturmak" olan Recep İvedik, dağınık siyah saçları, "dört aydan fazla giymediği" turuncu gömleği, ağzındaki sigara izmariti ve omzundaki sigara külleriyle dikkat çekmiştir. Şahan Gökbakar'ın hazırladığı çeşitli televizyon şovlarında yer alan İvedik, 22 Şubat 2008'de vizyona giren Recep İvedik filminin baş karakteridir.

"İvedik" soyadının kaynağı hakkında çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Acil anlamına gelen "ivedi" sözcüğünden türetildiği düşünülmektedir. Bir başka görüşe göre ise "İvedik" soyadı, İngilizce bir tümce olan "I've a dick"ten gelmektedir. Ancak zaten bu isimde Ankara'nın bir köyü ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır.




Fatma Toptaş(1982 - .... )


Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunu. 25 yaşında. Recep İvedik filminde “Sibel” karakterini oynadı. Daha önce “Çok Özel Tim”de ana karakterlerden birini canlandırdı, “Bıçak Sırtı” ve “Doktorlar” adlı dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı. Fatma Toptaş’a göre 'Oyunculuk dipsiz bir kuyu ve O, bu kuyunun en başında.'

Filmografi :

Avanak Kuzenler 2008 - Oyuncu
Recep İvedik 2008 - Oyuncu
Aşk Üzerine Bir Varsayım 2007 - Oyuncu


Filmden Kareler​

s16ixw.jpg


nqr4nb.jpg


2eaqa0p.jpg


akv42u.jpg


topicsonugorseli.png
 
Kayıt
31 Temmuz 2007
Mesajlar
10.997
Beğeniler
0
Şehir
The Legend Has Retired!
Çoğu eleştirmen tarafından tepki gören bir film oldu lakin topluma baktığımızda çok beğenildi. Ki beyenilmeyecek gibi değil, içinde Türkiye gerçekleride yatıyor. Kaba bir insan ve perdelerini kaldırdığında altında yatan duygusal kişilik ^^
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
türkiyede 3k barajına yaklaşan tek film rekor şu anda bunda lakin ben halen izlemedim ama 2 çıkmadan izleyeceğim çok teşekkürler bilgiler için.
 

invaders

Bilgiliyim
Kayıt
3 Mayıs 2008
Mesajlar
1.730
Beğeniler
0
2. si 13 şubatta geliyo son 2 gün
sabredelim
2. 1.den komik olucak gibi eleştirmenlere bakamyalım 4,5 milyon ile gişe rekoru kırdı bu film
2. siende 1. yi izleyen herkesin gidecegien eminim biide arkadaşaların fln duyanalr gidince yeni bi gişe rekoru kırlıcak gibi
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Filmin 12 şubatta çıkmamasının tek nedeni gencturkcell günleridir sanırım :?
 

invaders

Bilgiliyim
Kayıt
3 Mayıs 2008
Mesajlar
1.730
Beğeniler
0
Kemalist demiş ki:
Filmin 12 şubatta çıkmamasının tek nedeni gencturkcell günleridir sanırım :?
onunla ilgisi yok Türkiye'de sinema filmleri dikkat ettiysen hep cuma günleri vizyona giriyoro nedenden dolayı 13 ünde çıktı
 
Yukarı Alt