Kayıt
21 Temmuz 2008
Mesajlar
817
Beğeniler
0
Şehir
Mexico/Mexico City
Rammstein Alman bir müzik topluluğudur. NDH Metal müzik topluluğu içindedirler. Tarzları Dans metal türündedir.("Tanz Metal"). Sadece Almanca müzik yapmaktadırlar. 1994'te kurulan grup dünya üzerinde 12 milyon albüm satmıştır. Hayranları arasında grup yazı dilinde R+ olarak da ifade edilir.

Rammstein bugüne kadar 5 tane albüm yayımladı. Herzeleid (1995), Sehnsucht (1997), Mutter (2001, Reise, Reise (2004), ve Rosenrot (2005). 5 Stüdyo albümünün yanında 2 de canlı performans albümleri vardır.

Kuruluş
Rammstein gitaristi Richard Kruspe ve o zamanlar bateri çalan Till Lindemann Berlin Duvarı'nın ıkılmasından sonra "First Arsch" grubunda beraber çalarlar. Bu gruptan memnun olmayan Krupse gitar ve makinanın birbirinin içine girdiği bir grup için ev arkadaşları Oliver Riedel ve Christoph Schneider ile beraber yeni bir projeye başlar. Eski arkadaş Lindemann'ı da şarkı yazımına destek olması için gruba çağırır. 1994'te bir amatör gruplar yarışmasına katılan dörtlü bunu kazanıp 4 şarkılık demo şansı elde eder. Demoyu dinleyen Paul Landers da gruba dahil olur. Son olarak Landers'in arkadaşı Christian Lorenz de gruba girer.

İlk albüm "Herzeleid"ın kayıtlarına Mart 1995'te Jacob Hellner prodüktörlüğünde başlanır. İlk single'ı "Du Riechst So Gut" olan albüm 24 Eylül 1995'te yayınlanır. Aralık ayında Rammstein ana grup olarak ilk turnesine Almanya içinde çıkar. 1996'da yeni turlar ile birlikte ikinci single "Seemann" da yayınlanır. 27 Mart 1996'da İngiltere'de ilk konserlerini verirler. Grubun tüm dünya çapında tanınması ise Trent Reznor'un David Lynch'in Kayıp Otoban filmi için "Heirate Mich" ve "Rammstein" şarkılarını seçmesiyle olur. Film müziği albümü Amerika'da 1996'da, Avrupa'da 1997'de yayınlanır.


Dünya çapında şöhret
Yine Jacob Hellner ile kaydedilen yeni albüm "Sehnsucht"un çalışmaları Malta'da Kasım 1996'da başlar. Nisan 1997'da ilk single "Engel" ve Ağustos 1997'de ikinci single "Du Hast" yayınlanır. 22 Ağustos 1997'de Sechsucht'un yayınlanmasıla Rammstein Avrupa çapında turlara başlar. Kraftwerk cover'ı "Das Modell"i de single olarak yayınlarlar. Aralık ayında grup ilk Amerika turnesine çıkar. 22-23 Ağustos 1998 Berlin'de 17 000 kişi önünde o ana kadar ki en büyük konserini verir. Bu konser kayıtları da "Live aus Berlin" olarak yayınlanır. Aynı yıl Korn, Ice Cube ve Limp Bizkit ile Family Values turnesine katılır. Bunun da etkisiyle Sechsucht Amerika'da "Altın Plak" kazanır ve o yılın MTV Müzik Ödüllerinde En İyi Rock Grubu olarak aday gösterilir. Bu törende Rammstein "Du Hast"ı canlı çalar. 1999'da da grup bu sefer Grammy Ödüllerine aday gösterilir.


2000'ler
2000 yılında Rammstein "Mutter" albümünü kaydetmeye başlar. 2001'de çıkan albümün ilk single'ı "Links 2 3 4" olur. Turneler devam ederken 2002 yılında grup xXx filmi için Prag'da "Feuer Frei!" performansını kaydeder. Bu şarkı hem filmin film müziği olarak yayınlanır hem de grup filmin bir bölümünde yer alır.

Yeni albüm "Reise, Reise" bu sefer İspanya'da 2003 sonunda kaydedilir. "Mein Teil" ve "Amerika" single'larıyla desteklenen albüm 27 Ekim 2004'te yayınlanır ve Avrupa'da bir çok yerde ilk on'a girer. Bu albümle beraber Rammstein tüm zamanların en başarılı Almanca müzik yapan grubu ünvanını kazanır. 2004 ve 2005'i konserlerle geçiren grup buradan görüntüleri "Völkerball" DVD'sinde toplayıp yayınlar.

28 Ekim 2005'te Rosenrot yayınlanır. Bir önceki albüm "Reise, Reise" gibi bu albümde 20 değişik ülkenin listelerine ilk ondan giriş yapar. Reise, Reise için kaydedilen fakat o albümde yer almayan, bu albüme adını veren şarkı da dahil olmak üzere 6 şarkıyı içermekle birlikte yeni kaydedilmiş şarkılar da bulunmaktadır. 19 Şubat 2006'da grup bir astroid'e adını verir. Grup şu anda yeni bir albüm için çalışmaktadır. Yeni albüm 2009'un sonbaharında yayınlanacaktır.


Tartışmalar
Rammstein müziğiyle beraber bir sürü de tartışmayı yanında getirmiştir. Grup 1999 Haziran'ında sıvı çıkaran bir dildoyu canlı performanslarında kullandıkları için Amerika'da bir gün hapis cezası almışlardır. Almanya'da ise grup militarizme ve faşizme yakın durdukları için eleştirilmişlerdir. Grup bunu reddedip "Links 2 3 4" şarkısını yazmışlardır. Bu şarkı ile sosyal demoktrat politikacı Oskar Lafontaine'e göndermede bulunurlar.

Grup 1999'da Columbine Lisesi katliamı ile ilişkilendirilmiştir. Katliamı gerçekleştiren iki öğrencinin de Rammstein hayranı olduğu ortaya çıkar. Rammstein suçlamalar yüzünden şiddete karşı olduklarını belirten bir açıklama yapar.

Rammstein'ın videoları da başka bir tartışma konusudur. Almanya'da yaşanan yamyamlık davasına gönderme yapılan "Mein Teil" (Benim Parçam) videosu yayınlanınca tepki toplar. Olayın kahramanı Rammstein'a kişilik hakları yüzünden dava açıp para kazanır. Grubun "Mann gegen Mann" (Adam adama) videosu da çıplaklık yüzünden sansürlenmiş ve Almanya'da saat 10'dan sonra yayınlanabilmiştir.
 
Yukarı Alt