Kayıt
20 Haziran 2007
Mesajlar
7.709
Beğeniler
0
BIRINCI KISIM: ALCON'UN DOGUSU

Bir zamanlar dunyanin hukmunu yaratiklar ve canavarlar suruyordu. Bu sirada insanlar sadece kucuk bir grubu olusturuyorlardi. Butun yaratiklarin lideri olan Beyaz Dragonlar, yaratiklarin sayisinin bu hizli artisindan dolayi, dunyanin tekedilmis ve umitsiz bir yer hale gelmesinden korktular. Bu nedenle de yaratiklar arasinda dengeyi korumaya calistilar. Bunu da sayilari artan yaratiklari ortadan kaldirarak yaptilar.

Fakar bir gun, insanlar, yaratiklarin sahip olduklarindan daha yuksek derecede bilgi ve sihirleri ogrenerek ve kendilerini egiterek dunyayi ele gecirmeye calistilar. Beyaz Dragonlar, uykularindan uyanmaya basladi. Insanlarin krali Zadro, Beyaz Dragonlar la baris yapmaya calisti, ancak bunun kendinin yapamayacagini anladi. Zadro, Dragonlarin kalesine gidip onlarin saldirilarin yavaslatmaya hatta durdurmaya calisti. Beyaz Dragonlarin insanlara her zaman ilgisi olmustu. Cunku yaratiklarin tersine, onlar uzlasmaciydi ve kendi hayatlarini tehlikeye atabilecek cesaretleri vardi.

Son olarak Beyaz Dragonlar insanlara bir 500 yil daha vermeye karar verip uykularina geri donduler. Dragonlarin liderleri kendi hayat bicimlerini baska birseye donusturup gokyuzune dogru ucarak arkalarinda sadece pariltilar biraktilar. Geride kalan Beyaz Dragonlar Zadro'ya soyle dedi: "Liderler bu dunya ile her zaman iletisim halindedirler ancak sadece izleyecek ve kendi istekleriyle hic bir zaman geri gelmeyeceklerdir. Sozlerini kesinlikle tutacaklardir, ancak sen de sozunu tutacak misin? Bizim bekleyisimiz merhametsiz bir felaket getirebilir."

Zadro bunu butun insanlara duyurdu. Ancak Beyaz Dragonlarin hikayeleri herkesin aklindan daha iki yuz yil gecmeden kaybolup gitti.



IKINCI KISIM: ALCON'UN ZIYARETI

1025 yili, buylu gucleri olan Alcon kuyruklu yildizi rotasini bolgeye dogru cevirdi. Alcon'un gucleri yaratiklari etkiledi ve sayilarini arttirdi. Saygin buyucu Rooman kuyruklu yildizin Roperd bolgesine gelecegini soyledi.

O sirada kitada 4 ulke vardi. Kuzeyin uzak bolgelerinde avcilik ve madencilik le ugrasan Crop Kralligi vardi. Mobs Birligi denizkenardinda, Kamec Kralligi kitanin ortasindaydi. Yolka, Kamec Kralligindan yeni kurtulmus ve ticarette basarili olmustu. Bu 4 ulke 100 yil kadar baris icinde yasadilar.

Rooman bu dort ulkeyi ziyaret edip ulke liderlerini guclu bir birlik kurmak icin razi etmeye calisti. Ancak liderler Rooman'in soylediklerine inanmadilar. Birbirleriyle yaris halinde olduklari bu durum icinde, zaten bu duruma ayirabilecekleri kaynak ve zamanin olmadigini dusunup, yaratiklarla basacikabilecek kadar kaynak ve zamanlari bulundugunu soylediler. Rooman istedigi ilgiyi bulamadi ve cok degerli bir zaman bosa harcanmis oldu.

Ulkelerin cogu yaratiklarin arttigini ve daha guclendiklerini biliyordu. Ancak kuyruklu yildizin rotasini Roperd bolgesine cevirmis olmasi durumu iyice karistirmisti. Kitanin en guclu ulkesi olan Kamec Kralliginin Krali kendi birliklerine cok guveniyordu ve diger ulke birliklerinin kendi ulkesinde olmasindan nefret ediyordu. Yolka ise kuyruklu yildizin Kamec'e zarar vermesini istiyordu. Mobs Birligi ise savasta olan ulkere sattigi zirh ve silahlardan cok para kazanmisti. Crop Kralligi yaratiklardan gelen bu tehlikeyi daha sezinlememisti bile.

1027 yilinda, kuyruklu yildiz dunyaya yaklastikca tum dunya Alcon'un gucunu hissetmeye baslamisti. Yaratiklar gruplar halinde toplandilar. Roperd bolgesinde bir araya gelip cevredeki kale ve koylere saldirmaya basladilar. Rooman'in kehaneti dogru cikmisti. Diger ulkelerinde durumu Kamec'inki ile ayniydi. Bir cok insan ulkelerini terk edip daha guvenli yerler aramaya gittiler. Kamec'in geride kalan gucleri bu durumla basa cikmaya calisiyor ve dunya yasamak icin cok karanlik bir yer haline geliyordu. Yaratiklar kuyruklu yildizin buyusu altinda kaldilar. Nihayet, Alcon'un yolculugu sona erdi.

Diger ulkelerin geride kalan gucleriyle birlikte Rooman Alcon'da yaratiklara savas acti. Alcon'un ozune yaklastikca, diger buyuculer ve Rooman, Alcon'u yok etmek icin, son care olarak hayatlarini tehlikeye atip saldirdilar.

Alcon patlayip kucuk parcalara ayrildi. Ulkelerin birlikleri ve yaratiklar bu patlama sahnesinden adeta buyulendiler. Bolgeye dusen parcalar butun hayat olusumlarini emmeye basladi.

Bolge butun hayat olusumlari emildikten sonra sakin bir hal aldi. Kirilan parcalar etrafa sacildi. Diger insanlar geldiklerinde, canavarlarin tekrar canlanacagindan korktular. Kuyruklu yildizin butun kirilan parcalarini bir araya getirip yer altinin derinliklerinde muhurlediler.



UCUNCU KISIM: SEYTANI CANE

Alcon'un yokedilisinin ardindan 1000 yil gecti. Insanlar buyuk buyucu Rooman'in ve onun bu kotulugu yeraltinin en derine yerinde nasil hapsettigini hikayelerini dinlediler. Kita ayni haline dondu. Sadece Yolka, Yolka Kralligi oldu ve kitanin yaratiklar tarafindan harap edilen orta yerinde yer aldi. Bu zamanda, bazi kahramanlar ortaya cikti ve yaratiklari yenip kendilerini efsanelestirdiler. Geride kalan uc ulke baris icinde olmasina ragmen bazen birbirleriyle de kucuk catismalar yapiyorlardi. Ancak hepsi buydu.

2030 yilinda, Cane adinda biri cinayet sucundan yeralti hapishanesine koyuldu. Cane eskiden cok iyi bir savasciydi, fakat bir savasta bir kolunu ve bir bacagini kaybettikten sonra dilencilek yapmisti. Bir gun kendi yemegini calmaya calisan diger bir dilenciyi oldurdu ve tutuklandi.

Hapishanede, diger bir tutukluyu oldurup kacmaya calisti. Daha sonra yorgun dusup muhafizlar tarafindan takip edildi. Kendi kucuk vucudunu kullanip, duvardaki bir yariktan girdi. Uc gun boyunca bu yarigi kazdi. En son olarak ustunde Rooman'in buyuk basarisi ve bircok uyarilar kazinmis olan buyuk bir kapiya geldi. Cane bastan cikip kapiyi acti. Odanin icinde, muhurlenmis parcalari buldu. Bu parcalarin pariltisindan buyulendi ve onlara daha da yaklasti. Alcan kendini tekrardan diriltmeye hazirlaniyordu.

2033 yilinda, Cane dunyaya kendini tekrar tanitti. Bu kez yalniz degildi. Butun yaratiklar emrinde oldugundan, cabucak yeralti hapishanelerini yikip kendine Yolk Kiralliginin altinda yeni bir ev kurdu. Cane'in artik herhangi bir insani dusuncesi olmadigi gibi butun dunyadan nefret ediyordu. Kendi cevresinde ve emri altinda olanlar haricinde, Cane herseyi yakip yikmaya basladi.

Bir kez daha, Cane'e karsi savasmak icin bir kez daha bir muttefiklik olustu. Savas Cane'i ve Muttefikleri yorgun dusurdu. Cok sayida yaratik olduruldu. Cane kendi yer alti kralliginda diger buyuk bir atagin plani yapiyordu.



DORDUNCU KISIM: KILIC, BUYU, ve CELL

Cane ve birlikleri kitanin ortasina ilerlediler. Yolk'in birlikleri, Cane'in birliklerini yer altinda tutmak icin savasirken bozguna ugradi. Dunya yeni bir tehlike ile karsi karsiyaydi. Diger ulkeler birlikte haraket etmek zorundaydilar. Yeni bir irk dogdu, kotu bir irk...

Normal bir hayat suren insanlarin yasami, Cane ortaya ciktiktan sonra tamamen degisti. Butun kralliklar Cane ile savasmakla mesguldu ve bu kralliklarda yasayan insanlar ulkelerinden hic bir destek alamadi. Cane'in emrinde olmayan yaratiklar koylere buyuk tehlike olusturuyordu. Koylere saldiran bu yaratiklarla basa cikmak parali askerlere dustu. Koyluler paralarini birlestirip parali asker kiralayip yaratiklara karsi koymaya calisti.

dolayisi ile parali askerler, yaratiklari ortadan kaldirmak uzere, koyluler ya da kral tarafindan ise alinmaya baslandi.

Aradan bir kac yil gecti ve insanlar Alcon'un parcalarinin gercek potansiyelini anlamaya basladilar. Bu parcalara "Cell" denildi. Bir Cell'in icinde, 1000 yil onceki buyuk savas sonrasi emismis cok eski bir ordu veya yaratiklar vardi. Sadece bir kac kisi bu cell'lerin gercek potansiyelini anladi. Bu parcalar cok yuksek fiyattan alinip satildi ancak gercek kimliklerini kimse bilmiyordu.

Eskiden kullanilan kilic ve buyu taktiktleri yerlerini kilic, buyu, ve Cell'e birakti. Eskiden gerceklesen savascilarin savas sahnesine atilmasi ve okcularla buyuculerin onlari arkadan desteklemesi ortadan kalkti. Artik savascilar(swordsmen) saldirilar yapmakla kalmiyorlar, ayni zamanda cell sayesinde cesitli sayida yaratiklar ortaya cikartip saldirilarini guclendirebiliyorlardi. Okcular (Archer) daha yakin savasa yoneldiler, ve buyuculerin rolu hucumdan cok defansif agirlikli olmaya basladi. Buyuculer (Mage) ve demirciler (Blacksmith) daha guclu cell'ler yapabilmek icin calismalarina devam ettiler. Diger kitalarda cell'lere daha cok ilgi gostermeye basladi. Onlar daha cok Cane'i yok edebilecek guclu birlikler icin endiselendiler
 
Yukarı Alt