Xplosive

Bilgiliyim
Kayıt
30 Temmuz 2009
Mesajlar
2.521
Beğeniler
0
^^Her PC oyunu sevenlerin bilgisayarlarında bulunması gerkeen programlar. ^^
Bilgisayar oyunu sevenlerin işlerini kolaylaştıracaktır.
Java
İşte bir oyuncu için vazgeçilmez bir yazılım. İnternet'te dolaşmaktan tutun da oyunlara kadar her yerde kullanılan Java'nın sürümünü yükseltmeyi unutmayın. Sun Microsystems imzalı olan bu programlama dili sayesinde, İnternet'te ve bilgisayarınızda birçok uygulamayı kolaylıkla kullanabiliyorsunuz.

Daemon Tools Lite
PC'cilerin hayatında sanal disk diye bir şey var. Disk Image dosyalarınızı kullanarak, sanki optik sürücünüzde takılı bir DVD veya CD'nin içindeymiş gibi, sanal disk üreten bu yazılımlar, oyuncuların adeta vazgeçilmezidir. Zira, sürekli optik sürücüye disk takmaktan şikayetçi olanlar için biçilmiş kaftan olan Daemon Tools ve türevi yazılımlar (Örnek: Alcohol) sayesinde, Disk Image dosyasına çevirdiğiniz orijinal oyununuzu, sanal disk üzerinden çalıştırabilirsiniz. Yani bir nevi, CD/DVD çıkarıp takma derdinden kurtulmuş oluyorsunuz.
Kolayca kurulan Daemon Tools'u kullanmak da bir hayli basit. Türkçe dil desteği de bulunan yazılımın ekranın sağ alt köşesinde bıraktığı icon'u sağ tuşla takip ederek, "Sanal CD/DVD Aygıtı" sekmesine gelip, oradan da "Bir Çoklu Ortam Takılı Değil" ve sonrasında ise "Kalıp Dosyası Yerleştir"e tıklamanız yeterli. Açılan pencerede, kullanacağınız sanal disk dosyasını seçerek, makinenizde gerçekte olmayan bir disk sürücü elde edebilirsiniz.

WinRar
En popüler dosya sıkıştırma yazılımlarından biri olan WinRAR, belki bu konuda harikalar yaratamıyor olsa da, dökümantasyonu çok iyi başarıyor. Artık İnternet üzerinden hemen hemen her dosya bu yazılımın dosya formatında transfer ediliyor. Hatta bazı oyunların yamaları da, RAR arşivi olarak karşımıza çıkıyor.
Nero ile hazırladığınız ve Daemon Tools ile açtığınız ".iso" gibi disk image dosyalarını, WinRAR ile de açabilirsiniz. Ancak bu işlem, sanal disk üretme şeklinde değil, aksine klasörün içine girer gibi, dosyalara ulaşabilmeyi sağlıyor.

Nero
CD/DVD yazma programı olarak ünlenen Nero, aslında oyuncular için kritik değer taşıyor. Öyle ki, Daemon Tools ya da Alcohol ile çalıştırabileceğiniz sanal disk dosyalarını, ancak Nero ve türevi yazılımlar sayesinde oluşturabiliyorsunuz. Bilgisayarınızda bulunan yazılımları image dosyası haline getirmek için kullanabileceğiniz Nero'nun haricinde, ayrıca ImgBurn adlı yazılımda ufak yazılım da mevcut.
Peki Nero ile sanal disk üretmek için ne yapmak lazım? Nero 9'unuz varsa endişelenmeyin. Zira bu özellik, dokuzuncu sürüm ile beraber geldi. Nero StartSmart ile kolayca bulabileceğiniz Nero ImageDrive'a tıklayıp, oradan ilgili dosyalarınızı seçerek, image haline getirme işlemini başlatabilirsiniz.

EZ Macros
Makro, oyunlarda yapacağınız combo ve benzeri tuş kombinasyonu gerektiren uygulamaların yerini alan yazılımlara deniyor. Bunun anlamı şu, örneğin Street Fighter IV oynuyorsunuz ve bir türlü Shoryuken hareketini stabil şekilde art arda yapamıyorsunuz. Hemen EZ Macros ve benzeri bir yazılım yardımıyla Shoryuken için gerekli olan tuşlara basıp, oluşan kombinasyonu tek bir tuş üzerine kaydediyorsunuz. Sonra oyunu açıp, o tuşa her bastığınızda, Shoryuken hareketi otomatik olarak yapılıyor!
Bu uygulama için en bilindik yazılımlardan biri olan EZ macros'un arabirimi alışana kadar biraz zorluk yaratsa da, bir defaya mahsus hazırladığınız combolar sayesinde, bir daha programı açmaya lüzum görmeyeceksiniz.



Direct-X
Anlatmaya, "Nedir bu DirectX?"den başlamak gerek. Bu son derece gerekli yazılım sayesinde, hemen hemen her türlü çoklu ortam yazılımını kolayca çalıştırabilirsiniz. Bir yazılım kütüphanesi olan DirectX sayesinde, diğer yazılım dosyalarınızı kolaylıkla çalıştırabilir, üç boyutlu ses ve görüntü dosyalarını çalıştırmak için gerekli olan DirectX'in şu an yayındaki son sürümü 10.1'dir.
Genellikle video oyunlarıyla beraber gelen bu yazılımın, Windows 7 ile beraber 11 numaralı versiyonu yayınlanacak. Şu an için hiçbir ekran kartının desteklemediği bu sürümü ilk kez, 2009 yılı sonunda satışa çıkacak olan ATI Radeon HD 5800 ve NVIDIA GT300 serileri kullanabilecek. DirectX'in her daim son sürümünü kullanmanız, makinenizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olduğu için, eğer ekran kartınız destekliyor ise, mutlaka son versiyonu yüklemelisiniz.

Hamachi
Arkadaşlarınızla karşılıklı oyun oynamak hayal değil. Biliyoruz ki birçok oyun bunu yalnızca İnternet üzerinden, kendi denetlediği server'lardan yapıyor. Ancak siz sadece arkadaşınızla bir el maç yapmak için, bağlantı yapmakla, login olmakla, lag sorunuyla uğraşmak istemiyorsunuz. Öyleyse Hamachi, derdinizin ilacı diyebiliriz. Ağ üzerinde birbirini göremeyen makineleri bile tanıtabilen bu yazılım sayesinde, Call of Duty'den Pro Evolution Soccer'a kadar birçok oyunu kolaylıkla oynamanız muhtemel.
En önemli detay, kullandığınız sürüm ile oyun oynayacağınız arkadaşınızın Hamachi versiyonunun aynı olması. Kurduğunuz yazılım size özel bir ip adresi veriyor. MSN benzeri arabirim açıldığında, oraya arkadaşınızın ip adresini girerek, listenize ekleyebiliyorsunuz. Böylelikle o online olduğunda, adının yanında yeşil bir nokta yanmaya başlıyor. Bunun anlamı, Hamachi'den birbirinizi sorunsuz şekilde görüyor olmanız. Artık tek yapmanız gereken, seçtiğiniz oyununun multiplayer'ına girip, birbirinizi görmeniz...

Fraps
Diyelim ki bir oyunda nefis bir iş çıkardınız ve arkadaşlarınıza anlatsanız bile inanmayacaklar. Bu anlarda Fraps imdadınıza yetişecektir. İster oyundan görüntü, ister de resim almaya yarayan bu yazılımın kullanımı da oldukça basit. Sisteminize kuruyorsunuz ve ayarlar menüsünden, hangi tuşa basıldığında resim, hangisine basıldığında ise video çekeceğini belirliyorsunuz.
Artık yapmanız gereken, dilediğiniz zaman seçtiğiniz tuşlara basarak, resim veya videonuzu kolaylıkla çekmek. Eğer yüksek çözünürlüklü video çekmeye kalkarsanız, sisteminizin performansına göre biraz yavaşlama yaşayabilirsiniz. Ancak bu tür problemleri de gidermek için, Fraps'in menülerinden saniyede kaç fps çekebileceğinizi belirleyebiliyorsunuz.

Sürücüler
AMD-ATI
Diyelim ki AMD-ATI markalı bir ekran kartına sahipsiniz. Ancak oyunlarda yeteri kadar iyi performans alamıyorsunuz. İlk etapta yapmanız gereken, ekran kartınızın yeni sürücüsü olup olmadığını araştırmak. Artık oyunlarda %5 ile %20 arasında performansı etkileyebilen bu yazılımlar sayesinde, kare kare ilerleyen görüntüler akıcı bir şekle dönüşebiliyor.

NVIDIA
Artık bazı oyunları çalıştırabilmek için, belli bir dönemden sonraki sürücüleri kullanmanız gerekiyor. Bunun için de ekran kartınız hangi firmaya aitse, onun resmi İnternet adresine girip, sürücü güncellemesi yapmalısınız. Ayrıca birçok oyun açılırken, ekran kartı üreticilerinin logolarını görürsünüz. Örneğin NVIDIA logosu gördüğünüz bir oyunda, bilin ki bu firmanın ekran kartıyla daha iyi performans alırsınız.
Thx to JawBreaker

Saygılarımla;
 
Kayıt
10 Temmuz 2007
Mesajlar
3.823
Beğeniler
0
birer de download linkleri olsaydı 10 numara topic olurdu ama bu haliyle de çok güzel :muck:
 
Kayıt
5 Ocak 2008
Mesajlar
6.566
Beğeniler
21
Şehir
Ankara
Sistemimde hepsi mevcut, kesinlikle hepsinin işe yaradığı bir zaman oluyor.

Paylaşım için teşekkürler. :thumbsup:
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
MoonLife demiş ki:
birer de download linkleri olsaydı 10 numara topic olurdu ama bu haliyle de çok güzel :muck:

harbiden doğru demişsin ben hacım tam kusursuz olurdu ama böylede muhteşem bir topic olmuş öpüyorum gözlerinden canımcım :muck:
 

Barzo

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
2.015
Beğeniler
58
Güzel düşünülmüş bence... Sıfır bilgisayar veya bilgisayarına format atanlar için güzel bir bilgilendirme olmuş. Teşekürler
 
Yukarı Alt