Bugun gideyim dedim bu filme gittim izledim bileti aldığıma lanet ettim.Bu kadar basit bir dizi olamaz,el kamerası ile oyuncular çekiyor görünümde arada bir güvenlik kameralarından alınıyor filmin maliyeti bile para etmez.Konusu bakımından ilk yarısında zaten hiçbir hareket yok, ikinci bölümde sonlarda 1-2 ses patlaması, dolap açılıp kapanmasıdır o başka hiçbir şey yok filmde.Asla ve asla tavsiye etmiyorum.

Puan; 10/1

Paranormal Activity 1'i seyrettin mi ? Filmi zaten diğerlerinden farklı kılan konusunun gerçekçiliği ver el kamerasından çekimidir. 2.filmini bende pek beğenmedim açıkçası hiç beğenmedim ancak 1 daha güzeldi.

1- İki sersinide izledim.
2- Hiçbir yerde dizi yazmıyor. (bu kadar basit bir "dizi" kelimesi sıra gelen anlamında.)
3- Konu yeri. Forum ana sayfa » Kültür ve Sanat » Sinema » Yeni Filmler

Anlatımınızda biraz sorun oldu galiba çünkü bende ilk okuduğumda sanki ilk defa böyle bir film izlemişssiniz izlemimine kapıldım :lol:

Korkmak için gideceğim en son film amotör çekim yapıcaksa Kısa Film Festivallerine katılsın hoş birincisi ile kaldırdın dünya parayı ^^ benim görüşüm.

ErcanDinsel demiş ki:
İkisinide izledim haddinden fazla amatör bir film asla gidilesi yok.
O yüzden 15.000 dolara çekilip kaç katı hasılat elde etmiş. :nod:

Yanlış anlaşılmasın 2.filmini bende beğenmedim fazla ancak 1.sini çok iyi buldum.

mavii demiş ki:
1. o filme gitmeden evel Paranormal Activity 1i izleyecektin. Birşeyin 2ncisi varsa 1nciside vardır 1.ciyi izlemezsen 2.ciyi anlaman doğal

2. Dizi yazmışsın dizi değil bu film.

3. Yerli filmler bölümüne açmışsın konuyu bu yabancı film. Türklerin zekası yetmez böyel film yapmaya. Bitane cami hocası getirirler evdeki cini çıkarırlardı.

turkleri fazla yadırgama, biz istesek o dandik hollywood filmlerinin 3 katı daha iyi filmler yapabilirz, sadece önümüzde bizi engelleyen, bazı unsurlar var.

ben 1. sini indirip izlemiştim, arkadaşla geceleyin 2 de izledik ve gülmüştük, çünkü hani gerçekçi olsun diye ametör kamerayla çekersinde, e yani, yere un koyupta, ne bilim ayak izi çizmessin. biz çok gülmüşük, sadece filmin sonunda bu bir gerçek hikayedir dediğinde azcık ürpermiştik o kdar. ama bu 2. filmi harbiden merak ediyorum, yani o fragmanlardan köpeğin gidip, bebeğinde ayaklamasını gördükten sonra :D

İki serisinide izleyip yapılabilecek en mantıklı yorumu yaptım kendimce, bir film bu kadar basit olamaz.Milyondolarlar harcanan filmler nereye bu film nereye? O kadar sade bir konusu var ki samanyolunda oynayan kısa bölümlerin aynısı.Filmin amacı amatör bir ortam yaratmak olmamalı benim eleştirdiğimde bu zaten,o filme görselde katabildiğini katmalısın ki filme değer biçilebilsin bu filmin aynısını bir el kamerası alıp yoldan geçen adamda çeker.

Türklerin kendi ülkesindeki filmlerin aşığılanıp yabancı ülkelerde yapıldığında asalet kazandıklarını bilmeseydi yapardı o yoldan geçen adam merak etme.Filmin konusuna önem vermek yerine kimin yaptığına önem veriliyor,kim yapmış? Amerikalılar ooo! süperdir olm o film ya! tabi lan amerikalılar yapmış!. Ne yazıkki toplumumuzun yarısı bu şekilde düşünüyor.

''Yoldan geçen adam''dan kastım Türkler değil. Zaten o film sadece Türkiyede gösterime girdi sanki. Bakın anlatmak istediğim gerçekten boş bir film olsaydı az bir bütçeye çok hasılat getirmezdi.Tamam katılıyorum 2.filmini bende beğenmedim ancak 1.filmi gayet güzeldi. İlk başta sizin biraz anlatımınızda gariplik var çünkü eline kamerayı çekim yapıyor diyorsunuz bende o yüzden sordum 1'i seyrettiniz mi ? diye. Korku filmlerinde Türk sineması pek başarı sağlamışmıdır bilemiyorum.Aklıma gelen bir film yok. Size katıldığım noktalar da var katılmadığımda.

Okul filmini izledim kötü demiyorum ancak 1 veya 2 film ile Türk korku filmleri çok iyi diyemeyiz.Genelleme yapılırsa pekte iyi sayılmaz.

Bana saçma gelen bölümde o işte, filme ayırılan bütçe.Başlığa bakarsan 1. değil 2.film hakkında yorum konusu açmışım onu dikkate alarak yorum yaparsanız daha güzel olur.

Tamam ama bende 1.sini izleyip yorum yapmışsındır zannettim fakat yorumunu okuduktan sonra dedim aa herhalde izlememiş 1.sini. Neyse tabii kide beğenmeyen çıkar ki 2.sini bende fazla beğenmedim.

RequieM demiş ki:
mavii demiş ki:
1. o filme gitmeden evel Paranormal Activity 1i izleyecektin. Birşeyin 2ncisi varsa 1nciside vardır 1.ciyi izlemezsen 2.ciyi anlaman doğal

2. Dizi yazmışsın dizi değil bu film.

3. Yerli filmler bölümüne açmışsın konuyu bu yabancı film. Türklerin zekası yetmez böyel film yapmaya. Bitane cami hocası getirirler evdeki cini çıkarırlardı.

turkleri fazla yadırgama, biz istesek o dandik hollywood filmlerinin 3 katı daha iyi filmler yapabilirz, sadece önümüzde bizi engelleyen, bazı unsurlar var.

Sen buna cidden inanıyormusun ?

sırf bu saçma yorumu gördüğüm için üye olup cevap yazma gereği hissettim.çok ofansif konuşmayacagım silinmezse sevinirim.söylediklerimin hepsi başlıgı açan arkadaşa.

-el kamerasıyla çekildiğini anlaman çok yerinde bir tespit.biz anlayamamıştık "el kamerasıyla çekildiğini".
-ilk yarısında olay yok diye kötü olan bir film hmm..hem de gerilim filmi.çok da sırıtmıyor sanki.amcam zaten seni 2. yarıya hazırlıyor ilk bölümde.korkunç unsur olmaması ve seni gerilmeye hazırlaması kilit noktasıydı ama iyi bir izleyici olmadıgından kaçırman dogal.
-ses patlaması dediğin şey genelde türk korku filmlerinde olur.gerçekten çok talihsiz bir cümle etmişsin.
-tavsiye etmen için bi eleştirmen olman gerekir.en azından onu kayda değer bulmamız için."ben istediğimi söyleme özgürlüğüne sahibim, kimse karışamaz" dediğini duyar gibiyim.tabi ki söylersin ama umrumuzda olmaz.10-15 lirayı sen dedin diye vermekten vazgeçmeyiz.
-amatör film demişsin.ama zaten onu gerçekçi ve korkutucu yapan da bu.yoksa emin ol yapımcı da senarist de farkında bunun.10 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olması gerekmiyor bir filmin.babam ve oglumu düşün mesela.ne kadardı maliyeti ? ya da forrest gump ı.
-"Milyondolarlar harcanan filmler nereye bu film nereye?" yazmışsın, yazık.filmin değeri maliyetiyle ölçülmez bi önceki maddede yazdıgım gibi.ama bi daha yazma geregi duydum.
-yoldan geçen adam çekemez.daha da ayrıntıya girmiyorum seni üzmemek için.
-imlan çok kötü.ekleri doğru yazmaya çalışırsan daha iyi bir intiba uyandırırsın gözlerimizde.

Milyon dolar değil.
İlk filmde sadece 15 bin $ Harcanıp . 190 Milyon $ hasılat elde edildi.
Eminim bu filmde max. 50 - 100 Bin $ 'a çekilmiştir ve yine aynı hasılatı elde edicektir.

Not: Film'e bu kadar ön yargılı gidersen zaten zevk almazsın.
Not2: Madem 1.'ciyi izlemişsin dandik demişsin neden 2.'ciye gittin ?

Yukarı Alt