Osmanlı Cumhuriyeti
- Resim Silinmiş.​
Yapım :2008, Türkiye
Tür : Dram / Komedi / Tarih
Yönetmen :Gani Müjde
Senaryo :Gani Müjde
Oyuncular :Ata Demirer, Vildan Atasever, Ceyhun Yılmaz, Sezen Aksu, Sümer Tilmaç, Ali Düşenkalkar, Atilla Olgaç, Zuhal Yalçın, Kerem Kupacı, Yusuf Atala, Hakan Vanlı, Belma Canciğer Müjde, Ceren Soylu, Ruhsar Öcal, Özden Özgürdal, Caner Uncuoğlu
Yapımcı :Şükrü Avşar
Görüntü Yönetmeni :Uğur İçbak
Dağıtım :UIP Filmcilik
Süre :1 saat, 30 dk.

Film, 1888 yılında başak tarlasında koşan ve sonra Atatürk olduğu anlaşılan çocuğun bir ağaca tırmanıp , kafesteki bülbülü alırken kafasının üzerine düşmesiyle başlıyor. Ardından filmin kararması ile 2007 yılına geliniyor. Filmde Atatürk’ün hiç lider olmaması, Kurtuluş Savaşı’nın yapılmamasıyla cumhuriyet değil Osmanlı Cumhuriyeti’nin günümüze uyarlanmış devamı anlatılıyor. Türkiye Cumhuriyeti yerine Osmanlı Cumhuriyeti’nin devam etmesi, ülkede yabancıların toprakları paylaşması, Ankara’nın başkent olmaması, padişahın olması, hükümetin AB yanlısı olması, tabelaların, plakaların hem Türkçe, hem Arapça olması, padişahın sürgüne gönderilmesi, padişahın kaftanının altında takım elbise olması gibi trajikomik hikayeler ve ayrıntılar yer alacak. Filmin ikinci yarısında ise Atatürk’ün var olduğu bir Cumhuriyet anlatılıyor.
Kod:
Bugün şahsen gitmek için çıktık dışarı ama yer yoktu Seanslarda giden varmı nasıl görüşleriniz

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
yok kuzum bende haftaiçi gideceğim heyecanla gideceğim günü bekliyorum.

kız arkadaşınlaydın filmede gidemedin wahh ne yaptınız bu sogukta :P

extraloob demiş ki:
yok kuzum bende haftaiçi gideceğim heyecanla gideceğim günü bekliyorum.

kız arkadaşınlaydın filmede gidemedin wahh ne yaptınız bu sogukta :P
Evet okan abi birde d.günüydü bizde yemek yedik Sora yiğenimin yanına ablamlara gittik oturduk yiğenimle oynadık Pasta yedik :mrgreen:
Sonrada Hediyesini verdim Adidas'dan Eşortman altı iyi yapmışmıyım :lol:

ilk çıktığı gün gittim 8)

Gani Müjde'nin abartılı komedi filmlerinden biri olacağını düşünmüştüm .Film Atatürk'ün daha doğrusu o yaşlardaki Kemal'in karga kovalarken ağaçtan düşüp ölmesiyle başlıyor .Patlamış mısırım bitmişti ve ben henüz gülmemiştim tam sıkılmaya başlamıştım ve film arası imdadıma yetişti son zamanların trendi olan filmlerin ikinci yarısında verelim gazı politikası Gani Müjdeyi'de sarmış olsa gerek ikinci yarısında bambaşka bir film çıkıtı karşıma.Osmanlı A.B.D mandasına girmiş ve sömürge bir cumhuriyettir ve saray artık sadece bir sembol halini almıştır . Filmdeki Osmanlı cumhuriyetine uygulanan A.b.D mandasının günümüzde hükümete uygulanan amerikancı politikadan pek bir farkı yok :thumbsup: Filmde gözünüzden kaçmayacak ince mesajlara yer verilmiş .Filmin sonunda duygularınıza hakim olamayıp gözyaşı bile dökebilirsiniz bu gülüp eğlenmek için gittiğiniz bu komedide

herkese iyi seyirler :muck:

Bana göre film beklentilere hiç bir şekilde cevap vermiyor. ata demirer ve komedi diyorsanız bence yanılırsınız evet arada ince espiriler yapılyor ama genel anlamda cok iyi bir film deil gülmek için gidenler açısından .. İnec mesajlar veriliyor evet devlet politikası yönetim hakkında... Ama cokta iç açıcı deil filmin 2. yarısında idare eder bir pozisyona bürünüyor film ama ilk yarı kesinlikle cok sıkıcı :)

İlk bölümü gerçekten sıkıcıydı, uyumamak için kendimi zor tuttum. Fakat ikinci bölümü gerçekten çok güzeldi, tüylerimi diken diken yapan birçok sahneye şahit oldum. Gitmeniz gereken filmler arasında bence..

Server
Flora
Takımı
Galatasaray
artık bu bir kült oldu ilk bölüm pert ikinci bölüm harika gülmeye gittik ağladık.

demek ki şu anda zihinlerde yapılandırılan taktik sadece bu :S

neyse gidip göreceğiz bakalım nasılmış bende merak ediyorum açıkcası.

Film gerçekten de güzel Atatürk'ü sayıp sevmeyenler kesinlikle izlesin ve Atatürk'ün nasıl bir insan oldugunu görsünler o olmasaydı neler oluyor :(

komedi diye gittit iş yerindeki arkadaşlarla gece seansına sadece 1 kere güldük oda vermedi gitti sahnesi :P :P :mrgreen:

Absence

Filme gittim ama beklediğim gibi çıkmadı doğrusu komedi dusunmustum daha cok duygusal gibi geldi bana ama çok güzel noktalara değinmişler güzel bir film olmuş (filmin ilk yarısından hiçbirşey anlaşılmıyor asıl hikaye ikinci yarıda)

extraloob demiş ki:
artık bu bir kült oldu ilk bölüm pert ikinci bölüm harika gülmeye gittik ağladık.

demek ki şu anda zihinlerde yapılandırılan taktik sadece bu :S

neyse gidip göreceğiz bakalım nasılmış bende merak ediyorum açıkcası.
Sonunda verilen o ince mesaj muhteşemdi mutlaka gidip izleyin.

Yukarı Alt