Ekran kartıyla alakası yok sorun monitörden
1-Monitörün içini aç (Acemiysen kalkışma) Monitör tuşlarının kablosunu güzelce sil
2-Veya tuşlara teker teker bas aynı sertliktemi çalışıyolar diye bir kontrol et eğer aynı sertlikte çalışmıyorlarsa tuşları çıkar tekrar tak tam otursun tuşlar deliğe.
3-Bunların Hiçbiri olmuyorsa Monitörden ekran kartına kadar uzanan kabloyu kontrol et.Oda olmuyorsa kablo sorunludur demektir o zamanda tek çözüm kabloyu değiş.
Senin sorunun mutlaka bunlardan biridir.Bende aynı sorunu yaşadım Philips 107 E5 marka monitörde yaşadım bu olayı bnde CONTROL MENU İS LOCKED yazısı çıkıyordu sonradan kendi kendine ayar yapmaya başladı artık tak dedim bu siteyede Sorunumu yazdım fakat kimse bu konu hakkında bilgiye sahip değildi artık sorun ilerleyince monitörü dövmeye başladım ama en sonunda monitörü bi karıştırayım dedim yukarıdaki çözümlerin hepsini teker teker denedim sorun ortadan kalktı.
Bide BIOS a bi reset at ondanda kaynaklanabilir BIOS ayarları bozulmuş olabilir onuda dene
BU ARADA >--YAZILIMSAL--< BİR SORUNDA DEĞİL YALANDAN YERE PC VİRÜS TARAMASI YAPMA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ BOŞA ZAMAN HARCARSIN !!!!!!!!!!