Sa ArkadaşLarım... Arada Monitörümde -osd main controls locked- Yazısı Yanıp Sönüor İnternette Araştırdım ve Yazılanlar Hep Servise Götürmelerini Sölüolar Ama Bna Bi Zararı Yoq Bu Durumun Sadece Ekrana qelmesine Kıl Oluorum Bunun Çözümü Vaarmı? En Kısa Zamanda Düşüncelerinizi Ve Cevaplarınız Bekliorum
SaygıLar <3 :buddha:

Rioter * demiş ki:
Sa ArkadaşLarım... Arada Monitörümde -osd main controls locked- Yazısı Yanıp Sönüor İnternette Araştırdım ve Yazılanlar Hep Servise Götürmelerini Sölüolar Ama Bna Bi Zararı Yoq Bu Durumun Sadece Ekrana qelmesine Kıl Oluorum Bunun Çözümü Vaarmı? En Kısa Zamanda Düşüncelerinizi Ve Cevaplarınız Bekliorum
SaygıLar <3 :buddha:
Soketlerin takılı olduğundan emin olun ekrankartı girişinde tel tel kablolar vardır onların yamulmuş olabilir. Ekran kartınızın slotunu temizleyip tekrar takın ve monitörünüzü fabrika ayarlarına geridöndürün.

saolasında şu fabrika ayarlarını nasıl yapçam anlatıverirsen sevinirim

Rioter * demiş ki:
saolasında şu fabrika ayarlarını nasıl yapçam anlatıverirsen sevinirim
Monitörünün tam menusünü bilmiyorum ama setings de vardır bende philips 190vw var ve osd ayarları mevcut.

Ekran kartıyla alakası yok sorun monitörden
1-Monitörün içini aç (Acemiysen kalkışma) Monitör tuşlarının kablosunu güzelce sil
2-Veya tuşlara teker teker bas aynı sertliktemi çalışıyolar diye bir kontrol et eğer aynı sertlikte çalışmıyorlarsa tuşları çıkar tekrar tak tam otursun tuşlar deliğe.
3-Bunların Hiçbiri olmuyorsa Monitörden ekran kartına kadar uzanan kabloyu kontrol et.Oda olmuyorsa kablo sorunludur demektir o zamanda tek çözüm kabloyu değiş.
Senin sorunun mutlaka bunlardan biridir.Bende aynı sorunu yaşadım Philips 107 E5 marka monitörde yaşadım bu olayı bnde CONTROL MENU İS LOCKED yazısı çıkıyordu sonradan kendi kendine ayar yapmaya başladı artık tak dedim bu siteyede Sorunumu yazdım fakat kimse bu konu hakkında bilgiye sahip değildi artık sorun ilerleyince monitörü dövmeye başladım ama en sonunda monitörü bi karıştırayım dedim yukarıdaki çözümlerin hepsini teker teker denedim sorun ortadan kalktı.
Bide BIOS a bi reset at ondanda kaynaklanabilir BIOS ayarları bozulmuş olabilir onuda dene :D :D

BU ARADA >--YAZILIMSAL--< BİR SORUNDA DEĞİL YALANDAN YERE PC VİRÜS TARAMASI YAPMA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZ BOŞA ZAMAN HARCARSIN !!!!!!!!!!

Yukarı Alt