Kayıt
2 Mart 2008
Mesajlar
1.640
Beğeniler
0
Şehir
Bir Kulaç Daha Atsam Karadayım...
- Resim Silinmiş.

İnsanoğlunun yıllardır kafa yorduğu "ölümsüzlük' sadece bu canlıya nasip oldu.


İŞTE ÖLMEYEN TEK CANLI

İnsanoğlunun yıllardır kafa yorduğu 'ölümsüzlük' bir denizanasına nasip oldu. Okyanuslarda yaşayan minik bir canlı, asırlardır insanoğlunun sırrını çözmeye çalıştığı ölümsüzlüğü keşfetti.

'Turritopsis nutricula' isimli 4-5 milimetre çapındaki denizanası seks yaparak gençleşiyor. Dünyanın ölmeyen tek canlısı cinsel olgunluğa geldiğinde yani daha fazla üreyemediğinde genetik bir değişim geçiriyor ve tekrar ergenlik yaşlarına, yani denizanasına dönüşmeden önceki evreleri olan 'polip'e geri dönüyor. Bir süre sonra da yeniden denizanası olarak tekrar doğuyor. Bu dönüşüm sonsuza kadar sürebiliyor ve böylece minik canlı ölümsüzleşiyor.

Şu sıralar Florida sahillerini saran canlının, okyanuslara gemilerin limanlara girmeden önce attıkları safra sularıyla yayıldığı düşünülüyor. Bilim adamları ömrünü uzatmayı başaran bu canlıyı daha yakından inceleme altına aldı. Uzmanlar 'Turritopsis nutricula'nın hücre yapısında görülen yenilemeyi nasıl başardığını çözebilirse insanoğlu da ölümsüzlüğün kapısını aralayabilir.

PS=Siz ölümsüzlüğün bulunacağına inanıyor musunuz ?
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
27 Mayıs 2008
Mesajlar
1.309
Beğeniler
0
Fazla kafa yormayın ölümsüzlüğü bulurlarsa hepinizi kısırlaştırmak gerekir neden mi ? Hergün baya bi insan doğuyor ya ölen bi anda 3/1 e düşerse ne olur artık evleri havaya değilde yerin dibine doğru yaparlar :D olmaz kuzum olmaz ölümsüzlük bizi bozar...
 
Kayıt
10 Mayıs 2007
Mesajlar
9.292
Beğeniler
0
Şehir
Kalkan-KAŞ/ANTALYA
haber gerçektir
tabi kullanılan tabirler biraz garip, hayvanlar seks yapmaz çiftleşir. Anlatılan canlı türü çiftleştikten sonra vücudunda sentezlenen bir hormon sayesinde gençleşiyor. Diğer organizmalar ve dış etkenler tarafından ölüdürlmedikçe de ölümsüzlüğünü muhafaza edebiliyor
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
8.070
Beğeniler
0
Xanthos demiş ki:
Polgara demiş ki:
ZeratuL* demiş ki:
ölümsüzlük bulunabilir .
Bulunca haber ver :coffee:
Pol niye tartışma ortamı yaratmak için ısracısın anlamadım. Herkes yorumunu yapıp geçiyor ama bir tek sen konuya takılıp kalıyorsun.
Gel ben senle msn'de atışayım :mrgreen: :P
Hiçbirşey bilmeden sallayanlardan hoşlanmıyorum abi suçmu? Biri gelir herkesden ucuza gold satıyorum der diğeri ölümsüzlüğü buluruz der 8O
Neyse geldim msn'e :popcorn:
 
Kayıt
22 Ekim 2008
Mesajlar
2.167
Beğeniler
0
bulanabilirde bulunamayabilirde keşke cut-copy-paste olsa kendimi çağaltırım ölüme yakın
 

Windy

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
10.865
Beğeniler
3
Şehir
Ataşehir/İstanbul
ZeratuL* demiş ki:
Polgara demiş ki:
ZeratuL* demiş ki:
ölümsüzlük bulunabilir .
Bulunca haber ver :coffee:
İnsan dna sı kopyalanabilip çoğaltılabiliyor hücreler içinde aynı şey geçerli dokularıda coğaltabilirlerse insan ölümsüzleşir diye düşünüyorum :D
herşeyini kopyalayabildin diyelim,ya duyguların? ya geçmişte yaşadıkların? sevinçlerin, üzüntülerin? bence çok saçma birşey kopyalanmam,bedenen var olurum ama ruhenn :byes: :sfff:
 
Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
216
Beğeniler
0
Bnce ölümsüzlüğün KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE bulunmaması gerekir.Eğer bulunursa doğanın dengesi bozulacak.Canlılar doğar gelişir ve ölür.Bu denge bozulrsa düya yaşnılmaycak hale gelir.
 
Yukarı Alt