Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
OCZ Onyx 2 SSD


İçinde bulunduğumuz yıldan itibaren enerjisinin büyük kısmını SSD ve güç kaynağı alanlarına yönlendiren OCZ, yenilediği SSD serilerinden birini daha duyurmakta. Firmanın genel kullanıma yönelik olarak nitelediği Onyx 2 serisi, MLC tipi bellek yongaları kullanıyor.

İnceltilmiş 2.5" standartında olan Onyx 2 serisi, 120 ve 240 GB kapasitelerde geliyor. Firma, bu serideki disklerin okuma hızını saniyede 275 MB, yazma hızınıysa 265 MB olarak belirtmekte. SandForce bellek kontrolcüsüne dayanan Onyx 2 serisi saniyede 10000 rastgele giriş/çıkış işlemi gerçekleştirebiliyor.

OCZ, basın duyurusunda Onyx 2 serisinin MLC temelli ve daha yüksek fiyatlı SSD'lerin performansını, daha düşük fiyatla sunacağı ve SSD fiyatlarında düşme yaratacağını iddia etmiş. Bizim tahminimiz bu ifadeyle firmanın Intel'in X25 serisi SSD'lerini kastettiği yönünde, ancak OCZ'nin ürün için bir fiyat belirtmemiş olması, bahsedilen fiyat avantajının büyüklüğünü belirsiz bırakıyor.

TRIM desteğiyle Windows 7 altında ideal kullanım olanağı sunan Onyx 2 serisinin Apple Mac bilgisayarlarda kullanım onayı da bulunmakta.


 
Yukarı Alt