Kayıt
19 Ocak 2013
Mesajlar
104
Beğeniler
0
Şehir
Mersin






Minecraft, desenli küplerle inşaat yapmanızı sağlayan basit 3-boyutlu bir oyundur. Oyunun temel amacı, kendi yarattığınız dünyada RPsel bir biçimde yaşamaktır. Oyunda spawn olduğumuzda elimizde hiçbir eşya bulunmuyor. Odun keserek alet edevat yapıyoruz. (Balta, sopa, kılıç, kürek vs.) Bu alet edevatlar sayesinde madenlere inip kazı çalışmalarından tutun, kendimize bir şehir dahi kurabiliyoruz. Karnımız acıktıgında domuz kesip etini alıyoruz, sonra pişirip yiyoruz. Oyunda bize lazım olan eşyaları kendimiz yapıyoruz; ocak, sandık, yatak vs. Ocak ile yemek pişirebiliyoruz, sandık ile topladığımız malzemeleri depoluyoruz, yatak ile 5dk süren geceyi 3sn sürecek şekilde ayarlayabiliyoruz. Yapabileceğimiz daha birçok eşya var, elektrik devreleri, otomatik kapılar, trenler ve tren yolları hızlı ulaşım için ve daha bir çok! Size araştıracak bir sürü mağara, bulucak bir sürü maden düşüyor. Oyunun multiplayer seçeneğide var .Program Markus "Notch" Persson tarafından yazılmıştır ve geliştirilmektedir. Java programlama dilinde yazılmıştır. Oyun tarzı, Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon, Dungeon Keeper ve Infiniminer oyunlarından ilham alınarak geliştirilmiştir. Minecraft, 16 Mayıs 2009'da halka açık sürümden önce toplam 1 haftada yazılmıştır ve bu halka açık sürüm TIGSource forumlarında yayınlanmıştır. Ve popülerliğini, dikkate değer ölçüde bu forumdan kazanmıştır. Oyun ilk sürümden beri güncellenmeye devam etmektedir.

Minecraft Install, şimdi gelelim oyunu indirmeye. Oyunu indirmek için:
Minecraft'in kendi sitesinin ana sayfası.".exe"uzantılı dosyalar indirecek. Bu dosyaları açmamız ile oyunun launcher'ı açılacak karşımıza. Sonra ise kullanıcı adı ve şifremizi girerek oyuna başlıyabiliriz. Üye olma işlemlerini Minecraft.net'de yapıyoruz. Oyun paralı, Alpha döneminde 20TL idi, şimdi beta'da ve 40 küsür TL. İnternet üzerinden alışveriş yaparak oyunu satın alabiliyoruz, perakende satış bulunmamakta.

Minecraft'ın iki tane oyun biçimi vardır. Bunlar Beta ve Classic'tir. Her ikisi de tek ve çoklu oyunculu oynama seçeneği vardır.
Classic, oyun size inşaa yapmanız için gerekli olan her türlü blogu sınırsız olarak sunar. Bu oyun tarzında amacımız hayatta kalmak yerine inşaa yapmanın tadına varmaktır. Amaç eğlence, bilirsiniz işte. Bir sürü multiplayer sunucusu var, bunlardan birine girip takılabilirsiniz.
Beta, bize lazım olan tüm eşyaları kendimiz tasarlıyoruz. Amacımız yaşam savaşı vermek. Geceleri spawn olan yaratıklara karşı kendimize bir sığınak ev yapıyoruz, kılıcımızı hazırlıyoruz. Madenlerden taşdan elmasa kadar bir sürü malzeme çıkartabiliyoruz. Kendimize kurt yakalayıp besleyebiliyoruz, domuz kesip etini alıyoruz, kendimize armor yapmak amaçlı inekleri öldürüp derilerini alıyoruz. Tren yolları yapıp ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Ayrıca bunların hepsini multiplayer'dada yapabiliyoruz!


Minecraft Resmi Sitesi



Minecraft Resmi Forum Adresi



Minecraft Tanıtım Videosu
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
19 Ocak 2013
Mesajlar
104
Beğeniler
0
Şehir
Mersin
Yakın zaman içerisinde oyunu daha iyi öğrenmek için yol gösterici rehber paylaşımları yaparım :)
 
Kayıt
19 Ocak 2013
Mesajlar
104
Beğeniler
0
Şehir
Mersin
Pikachu demiş ki:
Parayla satın almak gerekmiyor oyunu oynamak için sakinolsampiyon:
Bende biliyorum onu ama ilk önce ana kavramlardan başlıyorum sonrasında crack,modlar ve server kurma ile bilgilerin paylaşımınıda yapacam :coffee:
 
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesajlar
4.672
Beğeniler
612
Şehir
Ders Başı !!!
Çok güzel bu oyun özellikle arkadaşlarla çok sarıyor , yazın kardeşimle pc leri bağlayıp az oynamadık
 
Yukarı Alt