Kayıt
13 Ekim 2007
Mesajlar
1.802
Beğeniler
0
Şehir
İnönü



17 Aralık 2008 Çarşamba 16:19 Ekonomi
Microsoft Explorer VİRÜS alarmı verdi: 'Saat 20:00'yi bekleyin'
Microsoft, web tarayıcısı İnternet Explorer'daki güvenlik açığını düzeltmek için bugün bir acil yama yayımlayacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük yazılım şirketinden yapılan açıklamada, otomatik güncellemeyle aktif hale gelecek bu yamanın TSİ 20.00'de yayımlanacağı belirtilerek, sorunun belirlenmesinden sonra Microsoft mühendislerinin sekiz saat içinde çözüm geliştirdikleri kaydedildi.

Dünyanın en çok kullanılan web tarayıcısının sahibi Microsoft, normal güvenlik güncellemesini gelecek ay yapacak.

İnternet güvenlik uzmanları, dünyanın en yaygın kullanılan web tarayıcısı İnternet Explorer'da büyük bir açığın bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından, sorun giderilinceye dek kullanıcılara başka bir internet tarayıcısı kullanmaları salık vermişlerdi.

İnternet uzmanları, Microsoft'un İnternet Explorer tarayıcısındaki açığın, internet korsanlarına özellikle Çince web sitelerini kullananların bilgisayarlarını ele geçirme ve şifrelerini çalma imkanı verebileceğini belirtmişlerdi.

Microsoft da yaptığı açıklamada, tarayıcının en yaygın şekilde kullanılan yedinci versiyonuna (IE7) yönelik saldırılar tespit ettiklerini kaydederek, ancak diğer versiyonların da potansiyel tehlike altında olduğu uyarısında bulunmuştu.

 
Kayıt
20 Şubat 2007
Mesajlar
1.925
Beğeniler
1
Şehir
iris
bunu gördüğüm iyi oldu akşam güncelleme yapak lazım sakata gelmeyelim.Bilgi için teşekküreler.
 
Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
Bu sabahda güncelleştirme işlemi yapamk istiyor explorer ile ilgili akşama yaparım ozaman.
 
Yukarı Alt