Kayıt
14 Mayıs 2007
Mesajlar
24.644
Beğeniler
3
Şehir
İstanbul
'Lider' derbide farklı: 66-83
Beko Basketbol Ligi'nde lider Beşiktaş Cola Turka, 23. haftanın açılış maçında ezeli rakibi Galatasaray Cafe Crown'u deplasmanda 83-66 yendi.
- Resim Silinmiş.
Beko Basketbol Ligi'nin 23. haftasında ezeli rakipler Galatasaray Cafe Crown ile Beşiktaş Cola Turka, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Konuk Beşiktaş Cola Turka üstün bir oyun sergilediği karşılaşmayı 17 sayı farkla 83-66 kazarak liderliğini sürdürdü. İki takım arasında sezonun ilk yarısında yapılan karşılaşmayı Galatasaray Cafe Crown, 80-75'lik skorla kazanmıştı. Beşiktaş Cola Turka'nın bu galibiyetiyle olası play-off eşleşmesinde iki takım seriye eşit başlayacak.
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada, her iki takım da pota altında sayı üretirken, 4. dakikaya 6-5 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğüyle girildi. Siyah-beyazlılar, Drobnjak ve Sinan ile Galatasaray Cafe Crown'ın savunmasındaki hataları iyi değerlendirip üstünlük kurmaya çalışırken, sarı-kırmızılı takımda sonradan oyuna giren Tufan, üst üste kaydettiği 3'lüklerle oyunu dengelemeyi başardı ve ilk periyot 18-18 sona erdi.
2. periyoda kötü hücum organizasyonlarıyla başlayan her iki takım da sayı üretmekte zorlandı. Takımlar, ilk 4 dakikada yalnızca 2'şer sayı üretebilirken, Galatasaray Cafe Crown, daha sonra pota altında Gaines ile etkili oldu. Beşiktaş Cola Turka da aynı biçimde pota altında Shumpert ve Niceviç ile basketler buldu. Oldukça çekişmeli geçen periyotta 18. dakikaya 30-30 berabere girildi. Karşılıklı basketlerin sürdüğü karşılaşmanın ilk yarısı, 38-36 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğüyle kapandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka, dış atışlarda Dalmau ve Shumpert ile etkili oldu. Siyah-beyazlı takım, yakaladığı 10-3'lük seriyle 24. dakikaya 48-39 önde girdi. Galatasaray Cafe Crown, yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremezken, savunmasında da önemli açıklar verdi. Siyah-beyazlı takım, Shumpert ve Dalmau ikilisiyle rakibinin kötü performansından yararlanıp skor üretmeyi sürdürdü ve periyotta son dakikaya girilirken farkı 16 sayıya (61-45) çıkardı. Karşılaşmada son çeyreğe 61-45 Beşiktaş Cola Turka'nın üstünlüğüyle girildi.
Son çeyreğe Johnsen ve Gaines ile bulduğu sayılarla başlayan Galatasay Cafe Crown, 34. dakikada farkı 11 sayıya (65-54) indirdi. Beşiktaş Cola Turka, Shumpert ile kaydettiği basketlerle farkın kapanmasını engelleyerek, 37. dakikada 70-55'lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında skor bulmayı sürdüren siyah-beyazlı takım, maçtan 83-66 galip ayrıldı.
Beşiktaş Cola Turka'da 20 sayı – 5 ribauntla oynayan Shumpert galibiyette büyük pay sahibi olurken, Apodaca 15 sayı – 4 ribaunt – 4 asist, Sinan Güler 13 sayı – 5 ribaunt – 4 asist, Dalmau da 11 sayı – 4 asistle mücadele etti.
Ev sahibi Galatasaray Cafe Crown'da ise Gaines 24 sayı – 12 ribauntla çok başarılı bir performans sergilerken, Cenk Akyol 9 sayı, Tufan ve Johnsen 7'şer sayı, Hite da 6 sayı – 4 ribaunt – 4 asistle oynadı.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt