Mojito

 
Kayıt
3 Kasım 2008
Mesajlar
3.689
Beğeniler
0
Şehir
-----
Trabzonun bilinmeyen oyunu: KOLBASTI

Hoptek,kolbastı, Faroz kesmesi adları kullanılır.


Bu oyun küçük bir sokak olan Faroz'dan (şimdi mahalledir tabii) çıkmıştır. 1980'lerden sonra trabzon geneline yayılmıştır. İlçelerde de bilinmeyen komik bir oyundur. Birçok figürü vardır.Şuanki konumuna asılında 1985’lerden sonra gelmiştir. Gençler mahalle aralarında darbuka ile oynarlar.

Oyunda bir çok figür vardır: Ağ atma/çekme, Olta atma, balık çekme, tokatlama, kalp masajı yapma, vazgeçilmez Türk figürü kılıç-kalkan, kürek çekme v.s. ,Avrupa’daki gençler, berak,rep,figurlerini de bu oyuna eklemeye başlamış.

İlginçtir, Trabzon'lu gençlerin %40-50'si bu oyunu ve horonu iyi biliyor olmasına rağmen, gurbetçi gençlerimizin %80 biliyordur, kolbastıyı, horonu, hopteki..

Normalde gençler yere çömelerek bir halka oluşturacak şekilde oturur. Ve 2 şer kişi karşılıklı olarak oynar. Her 2'li grup bir figürü oynayıp, yerine geçerken yerine yenileri kalkar.
 

Absence

 
Kayıt
29 Aralık 2007
Mesajlar
8.261
Beğeniler
1
Vay güzel bişeymiş tabi insan gidip görmeyince bilmiyor boyle şeyleri
bizim buralarda daha değişik oyunlar var
 

Windy

 
Kayıt
4 Kasım 2007
Mesajlar
10.865
Beğeniler
3
Şehir
Ataşehir/İstanbul
okuldaki kızlar oynuyorlar,daha doğrusu oynamaya çalışıyorlar fakat rezil olmaktan başka birşey geçmiyor ellerine :)
 
Kayıt
31 Temmuz 2007
Mesajlar
10.997
Beğeniler
0
Şehir
The Legend Has Retired!
Kim demiş bilinmiyor diye, deliler gibi oynarım. Videomu çekip atsam hayran kalırsınız xP İlk bi arkadaşda görmüştüm öğretti sağolsun kendileri karadenizli. inanılmaz güzel bir oyun. İzlemenizi tavsiye ederim youtube'de falan var.
 
Yukarı Alt