Spare_

Bilgiliyim
Kayıt
24 Kasım 2008
Mesajlar
2.764
Beğeniler
1
Şehir
^^ T.C / İST ^^
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balkanı Köksal Toptan, İsrail'in ateşkes kararıyla ilgili olarak, bir açıklama yaptı. İşte Toptan'a keşke dedirten o olay...


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Balkanı Köksal Toptan, İsrail'in ateşkes kararıyla ilgili olarak, "Keşke dün, keşke 2- 3 gün evvel ateşkes ilan edilseydi de bebekler ölmeseydi. Masum insanlar ölmeseydi. Ama bunu bile önemli bir adım saymak lazım." dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan 81 yaşındaki annesi Saadet Toptan'ı ziyaret etti. Soğuk algınlığına bağlı öksürük şikayetiyle 2 gündür yattığı hastaneye gelişinde Zonguldak Valisi Erdal Ata, Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner ve Hastane Başhekimi Dr. Kazım Sarıcı tarafından karşılanan Meclis Başkanı Toptan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

İsrail'in ateşkes kararını geç de olsa önemli bir adım olarak görmek gerektiğini belirten Toptan, "Şimdi süratle bölgede barışın tesisi, sulh ve sukûnün sağlanması ve de yaraların sarılabilmesi için bütün dünyanın seferberlik ilan etmesi lazım. Biz TBMM olarak ilk adımı attık. Ayın 15'inde milletvekillerimizin maaşlarından kesintiler yapılacak ve bizim bu yardımlarımız Kılılay aracılığıyla bölgeye gönderilecek." dedi. Bütün dünyanın kayıtsızlıktan kurtulup yaraların sarılması için her şeyi yapması gerektiğinin altını çizen Toptan, "Kayıtsız dünyanın hiç olmazsa bu aşamada daha dikkatli ve daha hassas davranması gerekir." dedi.

İsrail'in ateşkes kararında 3 saat sınırlaması getirmesinin hatırlatılması üzerine Meclis Başkanı Toptan şöyle cevap verdi: "Görmek lazım. Yani dediğim gibi keşke dün olsaydı, o üç saat içerisinde belki bir tane, belki 2 tane bebek öldürmezlerdi."

Ergenekon davası kapsamında son gözaltı gelişmeleriyle ilgili soru üzerine Toptan, "Yargı sürecini beklemek ve görmek lazım" şeklinde konuştu.

BAYDEMİR'E SERT CEVAP

Bir gazetecinin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Kürt halkının dilini, kimliğini ve kültürünü 20 yıl sonra kabul ettiler. Bu toprakların adını da kabul edecekler" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine şunları söyledi: "O topraklar Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır. Onun adı dünya durdukça değişmeyecektir. Sayın Baydemir dilini değiştirsin, daha iyi olur."

Annesi Saadet Toptan'ın ciddi bir rahatsızlığı bulunmadığını belirten Meclis Başkanı, halsizlik ve şiddetli öksürmekten kaynaklanan şikayetlerle ilgili hastanede tedavi gören annesinin bakımı konusunda tüm personelden memnun olduklarını kaydetti.

Toptan, hastanedeki ziyaretin ardından Polisevi'nde bir süre dinlendikten sonra İstanbul'a hareket etti.

 
Yukarı Alt