Avasin

 
Kayıt
12 Ocak 2009
Mesajlar
6.431
Beğeniler
5
Şehir
Santa Clara/Küba
Öncelikle merhabalar,

Bir konu hakkında sizlere danışmak isterim ve bu konu hakkında bilgisi olanların açık ve net bir şekilde bilgilendirmesini temenni ederim.
Sorum şu: İskandinav ülkesi Danimarka-Norveç-İsveç ülkelerinde yaşamımı sürdürmek ve okul hayatımı devam ettirmem gerekiyor bu konu hakkında başkonsolosluklara gideceğim ve bilgi alacağım; lakin sizlerin de ufak tefek bilgileri var ise paylaşmasını rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Kayıt
27 Mayıs 2011
Mesajlar
124
Beğeniler
0
Abi adam ciddi birsey sormus vurmayın dalgaya. Zaten emre ne anlar iskandinav ulkesinden onu bosver :twisted:
 
Kayıt
4 Ekim 2008
Mesajlar
965
Beğeniler
0
Avrupa'da son yıllarda ırkçılık attı diye sürekli duyuyorum.Özellikle türk ve araplara karşı tahammüllerinin olcağını sanmıyorum.2. sınıf vatandaş muammelesi görebilirsin.

Yabancı öğrenci alımı yüksek olan bir yerde okursan daha hoşgörülü bir ortamda yaşamını sürdürebilirsin.
 

Wax Whine

.NET
Kayıt
9 Eylül 2007
Mesajlar
17.595
Beğeniler
30
Şehir
Bağdat Caddesi / İST.
Server
Aspendos
Takımı
Besiktas
Norvec icin basvuru yaptim ben katilimcilarda elemeyi gecen 3 kisiden biri de oldum. Universiteyi orada okuyorsun. Ek olarak universiteden sonra 10 yil Norvec'te calisma zorunlulugu koyuyorlar.
 
Kayıt
9 Şubat 2012
Mesajlar
72
Beğeniler
0
yurtdışında yaşamış biri olarak yurtdışında yaşamak isteyenlerden pek haz etmem ama yine yardımcı olayım. norveçte eğitim ve iş nedenlerinden dolayı bulundum. karakteristik olarak tüm iskandinav ülkeleri kültürel ve yapı olarak aslında aynı özellikleri taşıyor. ben stavangere gittim önemli bir liman şehri olduğundan dolayı kısmen gelişmiş bir yer. norveç bana kalırsa oslodur zaten 5-6 tane şehri hariç diğer şehirlerin nufusu 0-30.000 arası eğitim kaliteli hayat standardı yüksektir evet. insanları sıcak kanlı değildir fazla ve göçmenlerden hiç haz etmezler ve bunda biraz haklılar. çok sakin bir ülkedir insanlar tamamen kendi halinde takılır. Nüfusun büyük kısmı ülkenin güneyindedir.Birde unutmadan söyliyim çoooooook pahalı bir ülkedir. 3000-4000 euro/dolar norveçte para değil gidecekseniz iyi parayla gidin yoksa rezil olursunuz.
 
Yukarı Alt