Kayıt
7 Eylül 2012
Mesajlar
2
Beğeniler
0


Apple’ın üçüncü nesil tablet PC modeli iPad 3!!
Çok daha hızlı işlemci, daha güçlü batarya, yüksek çözünürlüklü dijital fotoğraf teknolojisiyle gelmesi bekleniyor.


Bu hafta çarşamba günü ABD’de yapılacak toplantı ile tanıtılması beklenen Apple’ın üçüncü nesil tablet PC modeli iPad 3’ün çok daha hızlı işlemci, daha güçlü batarya, yüksek çözünürlüklü dijital fotoğraf teknolojisiyle gelmesi bekleniyor.

Yeni model ürünün LTE şebeki sistemini de (4G) destekleyeceği öne sürülüyor. iPad 3’ün fiyatının ise Apple’ın büyük bir strateji değişikliğine imza atmaz ise geçmişte olduğu gibi iPad 2 fiyat seviyesinde (giriş seviyesi 550 dolar) olması tahmin ediliyor.

Cihazın tanıtımı öncesi AYTM firmasının yayımladığı iPad kullanımına ilişkin veriler cihazın en çok kanepede uzanırken kullanıldığına işaret ediyor. Buna göre iPad kullanıcılarının yüzde 59’u bu yöntemle cihazı kullandığını belirtirken, yüzde 34’ü ayakta, yüzde 7’si ise masada PC yerine kullandığını ifade ediyor.

Apple 510 Milyar Dolara Çok Yakın

Araştırma sonuçları iPad’lerin en çok hangi amaçla kullanıldığını da ortaya koyuyor. Buna göre iPad kullanıcılarına en çok kullandığı uygulamalar sorulduğunda yüzde 86 oranla oyun öne çıkıyor. Sosyal medya (Facebook, Twitter) uygulamaları yüzde 80, müzik yüzde 78, fotoğraf yüzde 70 oranla oyunu izliyor. Haberler ve hava durumu gibi bilgiler için kullanım ise yüzde 50’lere işaret ediyor. Eğitim ve iş amaçlı kullanımın oranı ise yüzde 30’lara kadar iniyor.

Öte yandan iPad 3’le birlikte satışlarda yaşanacak ciddi artış beklentisi en değerli şirket Apple’ın pisaya değerini 510 milyar dolar seviyesine yaklaştırdı.​
 
Yukarı Alt