Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
7.172
Beğeniler
0
Şehir
Paralel evren


Farenizin ucunda 3 müthiş 3D tur!

Dünyayı sadece 2 boyutlu uydu görüntüleriyle gezmeyin: İşte internetteki büyüleyici 3D turlar.


Bir zamanlar bir ülkeden bir ülkeye yolculuk yapmak tehlikelerle dolu, at ya da deve üzerinde aylarca süren bir macera demekti.

Bugün oturduğumuz yerden, bir pencereden dünyanın öteki ucunu, uzayın derinliklerini, okyanusun dibini görebiliyoruz. Merak, keşif isteği insanları oraya götürdü ve teknoloji sayesinde milyonlarca insan çekilen görüntülere erişebiliyor.

İki boyutlu görüntülerin ötesinde 3D turlar da gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu sayede sadece kameranın baktığı noktadan görmekle kalmıyor, o sütunun ya da dağın ardında ne var çevirip bakabiliyoruz. Bu turda binalardan veya ülkelerden daha ilginç bir yerleri seçtik.

Değerli okuyucularımız için Google Earth'ün ve bazı doğa vakıflarının sunduğu 2 müthiş 3D turu derledik, ilerleyen sayfalarda örnekler görebilir, bağlantıları bulabilirsiniz.

2 müthiş 3D tur...1...




Denizlere bakarken, ufuk çizgisinin altında yaşayan ayrı bir dünya olduğunu unutmak çok kolay.

İşte o canlılar içerisinde en büyüğü ve en barışçılı olan, şarkı söyleyerek kilometrelerce öteden diğerleriyle iletişim kuran balinalar tehlike altında. Ticari balina avcılığı, bir canlının neslini kurutmak üzere ve göreceğiniz tur buna dikkat çekmek için hazırlanmış.

2 müthiş 3D tur...1...



Balina turu:
Balina ve yunusları koruma amacı güden Whale and Dolphin Conservation Society, bu sanal balinayı oluşturmuş.

Özellikle çocuklarınıza gösterebileceğiniz bir tur. Ufaklıkların dikkatini çekiyor ve onları eğlendiriyor. Gezdiğiniz yer ise bir balinanın dış yüzeyi.

Kırmızı çerçeve içindeki alan gibi pek çok görsel var ve bir balinanın merak ettiğiniz bütün detaylarını görebilirsiniz. Ayrıca su sesi insana huzur veriyor, dünyanın en büyük akvaryumu gibi de düşünebilirsiniz.

Dünyayı keşfetmeye, onu paylaştığımız canlılardan başlayın...

Bağlantı: Whale and Dolphin Conservation Society Virtual Whale

2 müthiş 3D tur...2...



Ay turu:

Dünya üzerinde ama üzerinde değil: Ay. Gelgitlere sebep olan, kütle çekim alanıyla gezegenimizi etkileyen bu gök cismini atlayarak dünyayı keşfedemeyiz.



Çok etkileyici bir tur ve NASA'nın panoromik fotoğraflarından yararlanıyor. Ay üzerindeki farklı bölgeleri görmek mümkün.

Bağlantı: Apollo Moon Sightseeings

2 müthiş 3D tur...2...




Daha iyi bir alternatif için Celestia'ya bakabilirsiniz.

Bağlantı: Celestia



Görsellerin siyah beyaz olması bambaşka bir hava katıyor. Fotoğraflar oldukça yüksek çözünürlüklü. Balina turu gibi çocuğunuza gösterebileceğiniz, çok hoşuna gidecek bir gezi.


 
Yukarı Alt