Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
İnternet hız rekoru, İsveçli Lothberg'in
İsveç'te 75 yaşındaki Sigbritt Lothberg internet hız rekorunu kırdı. Lothberg'in evinden internete saniyede 40 Gbit hızla bağlanılabiliyor. İsveç'in Karlstad şehrinde gerçekleşen, evden internet bağlantısı rekoru, şehrin internet ağlarından sorumlu birimi ve Lothberg'in aynı zamanda ağ uzmanı olan oğlunun ortak çalışması ile elde edildi.

2 saniyeden daha az bir sürede, bir sinema filminin tamamını, ev bilgisayarına indirmeye olanak tanıyan rekor bağlantı hızı, bağlantıdaki yeni bir modülasyon tekniği kullanılması ile elde edildi. Yeni modülasyon tekniği ile, aralarında yaklaşık 2 bin kilometre mesafe bulunan iki router arasında, arada bir işaret yineleyici bulunmadan data transferi sağlanabildiği belirtiliyor.

Uygulamayı hayata geçirenler, amaçlarının internet bağlantı hızında bir limit olmadığını göstermekolduğunu belirtiyor. Bağlantının, internet ile çok haşır neşir olmayan ve sanal alemi günlük gazeteleri takip etmekten başka bir amaçla kullanmayan yaşlı bir hanımefendinin evinde hayata geçirilmesi ise internet oparatörlerine yapılmış hoş bir şaka gibi duruyor.
Alıntıdır...
 
Yukarı Alt