Kayıt
13 Nisan 2007
Mesajlar
367
Beğeniler
0
Şehir
SkipTpMyLou
Bu konuda sadece hızlı trade yapmayla ilgili bilgi verilmiştir diğer bilgiler için forumdaki diğer konulardan yararlanınız...

Trade oyunda en çok yapılan meslektir, bu mesleğin kazancı çok fazla olmasada bu işi yaparak para kazanmayı deneyenler vardır.Diğer yöntemlerle iyi para kazanamayanlar hızlı hızlı trade yapıp diğer yöntemlere göre daha çok para kazanabilirler.Hızlı trade yapmanın püf noktaları ve bazı taktikler...

Aşağıdaki bazı yöntemler çok çok az süre kazancı sağlasada bütün gün trade yapmak istiyorum diyen birine toplamda fazlaca süre kazandırabilir. :]

Trade yaparken

Hızlı bir trade için ana amaç her zaman şu olmalıdır : Hayvan her zaman yürümeli...

En kısa yolu tercih etmek tabiikide avantaj sağlıyacaktır ancak lvli düşük olan kişiler için soyulmaya davetiye çıkarmak gibi bi tehlikesi vardır.Burda en büyük tehlike jangan olmakta bunun için kısa ve güvenli bir rota...


-Resim Silinmiş.
-Resim Silinmiş.


35 level ve üstleri solu 35 lvl altı kişilerse sağdaki yolu tercih etmelidir.(Downhang için)

Yollara bağımlı kalmamak bulduğunuz her kestirmeye dalmak yolu kısaltmak adına buyuk işler yapar.Hotan-Downhang arası genellikle es geçilen biriki büyük kestirme yol...(sağdaki jangana gider :))
-Resim Silinmiş.

Arkadan gelen ve sizin gittiğiniz çizgi doğrultusunda sizi takip eden bi hayvanın olduğu unutulmamalı ve onun sağa sola takılmadan geçebileceği şekilde hareket edilmelidir.

Yaratıklarla olabildiğince muhattap olunmamalı yola devam edilmelidir, atın ve sizin levelinize yakın olan yaratıklar hariç...

Atla mesafe çok aşırı derecede açılmamalıdır.100 metre limit olduğundan ve bu limit aşıldığında bir bug oluşmaktadır ve at 100 metre mesafede takılıp kalmaktadır dolayısıyla gidip onu yeniden hareket ettirmeniz gerekir gerekir.

Ferrylere geldiğinizde atı beklemenizin bi luzmu yoktur ferrye göz kararı 120 metre kala direk koşup ferryden geçilmesi tradeyi hızlandırır.

Yolların ortalarından değil kenarlarından gitmek başınıza üşüşen yaratıkların sayısını azaltmaya yardımcı olur.

Buffları basmak zararlı değildir ama bu işi atı durdurmadan yapmak gereklidir.Bunun için en basit yöntem atla farkı açıp gelene kadar buff basmayı bitirmektir.

Size saldıran yaratıkları kesmeden duramıyorsanız atla aranızı açıp ilerleyin... (insert tuşu atın bilgilerini acar onu açıp ekranın sağ alt köşesine sadece hpsi kalıcak şekilde koyarsanız ata saldırılıp saldırılmadığını görebilirsiniz)



Bölgelere Göre Bilgiler

Townlara girerken atın belirli yerlere takılmasını sağlayarak ekstra süre elde edilebilir...

NPC lerin önüne kadar gidilmesine gerek yoktur belli bi mesafede durarakta al/sat işlemi gerçekleştirilebilir...

Hotan

-Resim Silinmiş.
Bu merdivenin sağ kenarı görüldüğü gibi, burayı kullanarak atın takılmasını sağlamak daha kolay olur.

-Resim Silinmiş.
Atımızı emanet edeceğimiz stun. :)

Atı beklemek gereksizdir bu merdivenin başına gelince direk trade shopa doğru koşmak atın takılması için yeterlidir ama atın sağ taraftan gelmesi gerekir.


-Resim Silinmiş.
-Resim Silinmiş.


Soldaki resim atın normal takılmış hali sağdaki ise son anda duvarı yakalamış halidir.Merdivenin sağından gidince duvarın dış yüzüne takılır ve kaçırma riski yok gibidir ama merdivenin orta kısmına doğru gidince takılma şansı az olup kaçırma ihtimali gayet fazladır.

-Resim Silinmiş.
Trade Shopla işimizi görmek için gerekli mesafe daha fazla yaklaşmaya gerek yoktur...



Downhang

Buranın üç giriş/çıkışı mevcut Doğu(East) kısmı (haritaya göre sağ,Jangana gider) yolu uzatır ve thieflere yem olma riskini çoğaltır.Batı(West) kısmı (haritaya göre sol,Hotana gider) çıkış için en iyi kapı giriş için iki kapıda iyidir.Güney(South) kısmı (haritaya göre aşağıda,Hotan/Jangana gider) Jangana giderken çıkış ve giriş için en iyi kapı, Hotan tarafındansa giriş için normal çıkış için kötü bir kapıdır.

-Resim Silinmiş.
Batı(West) kapımız.Burdan atı geçirmek bazen çok sıkıcı olabilir takılma dönmesi için uğraşma vs.
Burda atın takılması için önden girip direk sağa dönmek yeterlidir.

-Resim Silinmiş.
Atın takılmış hali. (Yarısı duvara gömülmüş :))

-Resim Silinmiş.
NPC ile konuşabilmek için gerekli mesafe.

-Resim Silinmiş.
Bu köşeyi atımla beraber döneceğim diye beklemek için hiçbi nedeniniz yok burdada atın duvara takılmasını sağlıyalım...
Güney(South) kapısından girdikten cok az sonra direk Trade Shopa koşmak ve köşeyi dönmek yeterlidir(Biraz ilerleyince zaten Trade Shopla konuşucak gerekli mesafe içine girilmiş olur.)

-Resim Silinmiş.
Atın binanın yan duvarına takılmış hali.Cok fazla Trade Shopa doğru gittiğinizde binanın arkasına takılmış bulursanız şaşmayın :).


Jangan

Buranında normal tradeler için iki girişi vardır uzun&güvenli yolu tercih etmek isteyenler için en iyi kapı Güney(South) kapısıdır.Batı(West) kapısıda normal yola gidecekler için.

Güney(West) kapısından girip Trade Shopa giderken dikkat edilmesi gereken bir kaç şey...

-Resim Silinmiş.
Batı(West) kapısının 3 girişi mevcut en sağdaki en hızlı giriş için (tabiiki kestirme kullananlara :)) atı ortalamaya dikkat yoksa kurtarmak için çırpınırsınız :) girdikten sonra sağ kenardan gitmeye devam.



-Resim Silinmiş.
-Resim Silinmiş.


Yolu kesmemiz gereken rota(Sol), dönerken atın bu 4 lü engele takılmamasına dikkat(Sağ)
Atın takılması için girişteki merdivenlere ne kadar yaklaşırsanız o kadar iyi.

-Resim Silinmiş.
Takılma yerini kaçırmamak için durulacak uç nokta...

-Resim Silinmiş.
Atın takılışı...
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yukarı Alt