İnternet sitelerinde veya msn de 1 veya 2 saat duruyorum hiç birşey olmuyor ama silkroadı veya herhangi bir oyunu açınca bilgisayarım donuyor mouse hareket etmiyor.Hiçbi işlem yapamıyorum.Eğer bilgisayarımın bir parçasında sorun olsaydı internet sitelerinde dolaşırkende donardı.Bilgisayarım: C diskine format atmayı düşünüyorum sizce format atarsam düzelirmi? :confused1: :confused1: ---Yardım ederseniz çok sevinirim...

Bu özellikler sroyu dondurur.Ama eğer diğer oyunlarımda donuyor diyosan iyi bir antivirüs programıyla(avast tercih ederim) tarat.Veya bilgisayarını 2 haftadan önceki bi zmana geri yükle ondan sonra bi antivirüs programı yükleyip bilgisayarını bir tarat.

kardes sorunun yazılımsal olmadığı kanaatindeyim.. CPU ısı miktarı artısı buna neden olabilir- yapabilir fakat dediğin gibi oyun acınca (CPU-RAM-EKRAN KARTI kullanım oranı artıyor ve ısınmaya baslıyor kasanın kapağını acıp denermisin + PC kapalı yerde ise açık havadar bi yere al...CVP BEKLYRUM..

ethem5858 demiş ki:
kardes sorunun yazılımsal olmadığı kanaatindeyim.. CPU ısı miktarı artısı buna neden olabilir- yapabilir fakat dediğin gibi oyun acınca (CPU-RAM-EKRAN KARTI kullanım oranı artıyor ve ısınmaya baslıyor kasanın kapağını acıp denermisin + PC kapalı yerde ise açık havadar bi yere al...CVP BEKLYRUM..
Yada işlemci termal macun bitmiş demektir.

ethem5858 demiş ki:

Kardeş dediğini yaptım.kasayı dışarıya aldım kapaklarını açtm evet kasanın ısı miktarı çok düştü.kasa bayaa soğudu tam düzeldi derken pc gene dondu.

c:ye format atsan bile virus güçlü ise hard diske yerleşmiş olabilir onun için c ye gormat atman gereksiz. eset nod 32 yi yukle bir tarama yap sonra bilgisayarı taş gibi olucak. Bilgisayarında virus var.

Takımı
Besiktas
aynı problem bendede var 2 haftadır formattan tut hertürlü şeyi denedim ekran kartını ramleri söktüm temizledim pcnin kapağınıu açtım hiç birşey farketmedi gene aynı hala donuyo oyunlarda.....büyük ihtimalle problem donanımda

Senin işlemcilerin yanmış olabilir artık virusler güçlendi bilmediginiz sitelere girmeyin derim.

Takımı
Besiktas
büyük ihtimalle problem anakart veya ekran kartın da işlemcide olacağını zannetmiyorum :wink1:

E0N

rank8
Harddisk ile ilgili 1 sorun olabilir veya ram ile ram fazla ısınmışsa bu sorun olur harddisk se kablolar yerinde cıktıysa donup kalabilir oyun sırasında

bencede hardisk değiş derim yada anakartı yada imkanın varsa bi bakıma gönder iyi bir yere.

Sorunun neyden kaynaklandığını anladım.Çünkü aynısı 2 defa başıma geldi.
Powersupply i değiştir.%100 sorunun çözülecektir.
Senin şuanki powersupply güçten düşmüş, artık yeteri kadar watt üretemiyor.
Oyuna girdiğinde ekran kartı ve işlemci birden yüksek miktarda watt ihtiyacı duyuyor.
Ve power bunu karşılayamadığı için pc kilitleniyor.
Dediğim gibi %100 sorunun çözülecektir.350w+ bi power almanı tavsiye ederim.
Ayrıca marka olsun.Çoğunda 600w yazar 200 üretir :P
Aopen,asus gibi bilinen bi marka almanı tavsiye ederim.

Takımı
Besiktas
zeki_ce demiş ki:
Sorunun neyden kaynaklandığını anladım.Çünkü aynısı 2 defa başıma geldi.
Powersupply i değiştir.%100 sorunun çözülecektir.
Senin şuanki powersupply güçten düşmüş, artık yeteri kadar watt üretemiyor.
Oyuna girdiğinde ekran kartı ve işlemci birden yüksek miktarda watt ihtiyacı duyuyor.
Ve power bunu karşılayamadığı için pc kilitleniyor.
Dediğim gibi %100 sorunun çözülecektir.350w+ bi power almanı tavsiye ederim.
Ayrıca marka olsun.Çoğunda 600w yazar 200 üretir :P
Aopen,asus gibi bilinen bi marka almanı tavsiye ederim.
doğru olabilir yarın bi bakıma yollarım pc yi

Yukarı Alt