Kayıt
7 Eylül 2007
Mesajlar
44
Beğeniler
1
Şehir
İstanbul/Tuzla
Merhaba arkadaşlar,
Sro lise yıllarımın çok sevdiğim bir oyunuydu, yalnız oyuna ne zaman botlar geldi, ben oyundan soğudum. Daha sonra bitmek bilmeyen lvl kasmalar, adaletsiz pay to win silk'leri, oyunu kendin oynama yerine bota oynatma gibi şeyler gelince oyundan soğudum ve WoW'a başlamıştım...
Şimdi 10 yıl sonra tekrar aklıma girdi ve bir bakayım derken milyonlarca private server görüyorum x1000 exp rate'li, ne olacağı belli olmayan, admin'inin daha düzgün Türkçe yazmaktan haberi olmayan bir sürü server falan. Benim tarzım old school olduğu için o tarz aradım ama onlar bile bozmuş. Ben size benim hayalimde Sro'nun nasıl olması gerektiğini paylaşmak istedim. Bu sadece benim görüşüm, siz x100 rate'i x10'dan daha iyi bulanlardan olabilirsiniz ama bana göre gerçek oyunculuk bu değil.
Madde madde sıralarsam:
- Powerleveling ve botların olmadığı, oyunu gerçekten sizin oynadığınız ve karakterin gelişmesinde sizin elleriniz ve zihninizin emeği geçen bir server
- Level yükseldikçe level atlamak için gerekli experience'nin düşürüldüğü bir server(böylece botlara da ihtiyaç kalmayacak ve quest'ler önem kazanacak)
- Oyunu başta kolaylaştıran sos'larların olmadığı bir server, böylece oyunun ilk levellerinde de bir ekonomi ve alchemy ihtiyacı olacak
- Tabi ki x1 exp x1 sp ve x1 drop rate'in olduğu bir server
- Max levelin 80 olduğu ve mastery'nin 160 olduğu bir server(biliyorum 160 az ama bence bu oyunda daha fazla build çeşidi olmasını sağlayacak ve hangi mastery'yi seçmeniz gerektiği üzerine daha çok düşüneceksiniz, hem böylece sp kasmak için gap bırakmak da gerekmeyecek)
- Çöplerin de toplandığı eski alchemy sisteminin olduğu bir server
- Pay to win değil, silk'in eventlerle veya vote ile kazanıldığı bir server(sadece kozmetik şeyler satılabilir)
- Pill'erin cooldown'ı olacak, böylece force'taki debuffların bir anlamı olacak

Benim idealimdeki Sro budur, ha bir de düşük level kervancılara yüksek level thief'lerin saldırmasının engellenmesini isterdim ancak bunun istismar edilebileceğini düşündüğümden onu eklemedim.
Eğer bu maddelerden bazıları saçma olur diyorsanız yapıcı yorumlarınızı beklerim. Eklemek istediğiniz bir şey varsa "old school" sro hayalim adına çekinmeyin. Kim bilir belki ilerde kendi private serverımı açarım.
Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:

VaLe

.
Kayıt
5 Ekim 2016
Mesajlar
616
Beğeniler
64
Şehir
41
Belki el yakma kullanmak istemiyor :D
 
Son düzenleme:
Kayıt
7 Eylül 2007
Mesajlar
44
Beğeniler
1
Şehir
İstanbul/Tuzla
Bu arada benim gibi bir server arayıp da burada bulamayan başkası varsa, şu anda oynadığım, buna en yakın özelliklerdeki server: Warriors' Way Online.
 
Yukarı Alt