!!! Haritadan Koordinat Alma Macrosu !!!
işte farkımız bu olsa gerek sizlere süper bir macro veriyorum bu verdiğim haritadan dilediğiniz yere tıklayın ve koordinatı alıp bota yazıp oraya gidin çok kullanışlı şiddetle tavsiye ederim Cool
-Resim Silinmiş.
daha önceden bu harita yapılmıştı belki buna ihtiyacınız olabilir, koordinatları direk olarak haritadan okuyabilirsiniz doğru koordinatları alabilmek için bu image'ı kaydedin ve paint ile açın daha sonra bu macroyu açın >>> Macro Programı <<<
X/y koordinatlarını haritaya mouse ile tıklayarak alabilirsiniz, koordinatlar haritanın sağ altında belirecektir.
-Resim Silinmiş.
Uygulaması :
Benim verecegim programı paint ile açmanıza felan gerek yoktur küçük çapta bir dosyadır ve işaretciyi gitmek istediginiz yere götürdügünüzde oranın koordinatlarını görürsünüz.
Programı Buradan İndirebilirsiniz
ElazigLee
Saygılarımızla,
-Resim Silinmiş.
işte farkımız bu olsa gerek sizlere süper bir macro veriyorum bu verdiğim haritadan dilediğiniz yere tıklayın ve koordinatı alıp bota yazıp oraya gidin çok kullanışlı şiddetle tavsiye ederim Cool
-Resim Silinmiş.
daha önceden bu harita yapılmıştı belki buna ihtiyacınız olabilir, koordinatları direk olarak haritadan okuyabilirsiniz doğru koordinatları alabilmek için bu image'ı kaydedin ve paint ile açın daha sonra bu macroyu açın >>> Macro Programı <<<
Kod:
constants
//write below X (1st) coordinate taken from map in Paint
x=123
//write below Y (2nd) coordinate taken from map in Paint
y=333
end
if $x > 543
compute $x = ($x - 543) * 6
else
if $x < 543
compute $x = (543 - $x) * -6
end
end
if $y > 562
compute $y = ($y - 562) * -6
else
if $y < 562
compute $y = (562 - $y) * 6
end
end
saypaste $x, $y
//before you klick "Start" in this macro - set your cursor
//on the end of macro by klicking on an empty line below
//
-Resim Silinmiş.
Uygulaması :
Arkadaşlar bende bir eklenti yapayım,1-)paintte haritayı açıyoruz
2-)macroyu indirip açıyoruz
3-)macroda yazı yazılan kısma extra abinin verdiği kodları yapıştırıyoruz
4-)kodların en başında örnek x ve y göstermiş verilen değerleri siliyoruz
5-)painte geliyoruz mouse la istediğimiz noktaya geliyoruz sağ alt köşede örneğin 654,720 sayıları çıkıcak
6-)o sayıları aynen silmiş olduğumuz x ve y değerlerine yazıyoruz
7-)start a basıyoruz
ve kordinatları yazıyo
Benim verecegim programı paint ile açmanıza felan gerek yoktur küçük çapta bir dosyadır ve işaretciyi gitmek istediginiz yere götürdügünüzde oranın koordinatlarını görürsünüz.
Programı Buradan İndirebilirsiniz
ElazigLee
Saygılarımızla,
-Resim Silinmiş.
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: