Kayıt
12 Temmuz 2007
Mesajlar
4.360
Beğeniler
0
Yeni sezon hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Galatasaray, Lokomotiv Sofya ile bir özel maç yaptı. Karşılaşmanın 39. dakikasında Zlantinski'nin attığı golle yeni duruma düşen sarı-kırmızılı takım, 90. dakikada Barış'ın kafasından gelen golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Lokomotiv Sofya karşısında sahaya Orkun, Hakan Balta, Murat, Sinan, Sabri, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Arda, Lincoln, Kewell ve Ümit Karan'dan oluşan ilk 11'le çıkan Galatasaray, ikinci yarıda ise genç oyunculardan kurulu bir kadroyla mücadele etti.

Sarı-kırmızılılar ilk yarıda topa daha çok sahip olup Ümit Karan'a atılan uzun toplarla gol arasa da, ileride yalnız kalan Ümit, Lokomotiv Sofya savunması arasında istediği pozisyonları bulamadı. Galatasaray ilk 45 dakikada Lincoln ile karşı karşıya net bir fırsattan yararlanamadı.

İkinci yarıda farklı bir 11'le mücadele eden sarı-kırmızılılar, oyundaki üstünlüğünü kaybetti. Konuk ekip çok müsait bir pozisyonu gole çeviremezken, 90. dakikada bir duran topta Barış'ın kafa vuruşu maçın skorunu belirledi.

GALATASARAY: 1 - LOKOMATIF SOFYA: 1
Stat: Stimberg-Oer-Erkenschwick

Hakemler: Dalibor Guzijan, Dirg Margenberg, Florian Kötter (Almanya)

Galatasaray: Orkun (Dk.46 Fırat), Lincoln (Dk.46 Aydın), Mehmet (Dk.46 Barış), Kewel (Dk.46 Ayhan), Hakan (Dk.46 Nonda), Sabri (Dk.46 Emre), Arda (Dk.46 Ferdi), Murat (Dk. 46 İrfan), Sinan (Dk.46 Erhan), Mehmet (Dk.46 Anıl), Ümit Karan (Dk.46 Ahmet)

Lokomatif Sofya: Bunsulic, Bandalowski, Markov, Saferovic, Dobrev, Ivanov (Dk.72 Paskov), Djakov, Zlatirski, Spisic (Dk.46 Atanasov), Mitev (Dk. 88 Pavlov), Djilaz (Dk.46 Baldovajev).

Goller: Dk. 40 Saferovic (Lokomatif Sofya), Dk. 89 Barış (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 35 Zlatirski, Dk.59 Dobrev, Dk. 69 Djakov (Lokomatif Sofya)

SKİBBE: MEİRA İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM
Galatasaray Teknik Direktörü Micahel Skibbe, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, takım olarak henüz hazır olmadıklarını söyledi.

Skibbe, ''İlk onbiri henüz oluşturmadım. Maçları genel anlamda değerlendirirsek genelde etkili oluyoruz. Defansta bazen boşluklar bırakıyoruz. Her futbolcuya bakıyorum. Gelecek maçlarda kadromuz şekillenecek'' diye konuştu.

Yönetime, gidecek ya da kalacak futbolcularla ilgili bir rapor vermediğini ifade eden Skibbe, son günlerde yönetimle yoğun bir fikir alışverişinde olduğunu özellikle Nonda hakkında konuştuklarını söyledi.

Skibbe , ''Kewell ile Arda arasında ayrım yapmıyorum. Arda bugün sağda oynadı ama solda da oynayacak. Ardanın sağ ya da solda oynayacağını söyleyemem. Kewell ilerde birçok şeyler yaptı. Zaman zaman nasıl bir potansiyele sahip olduğunu gösterdi'' diye konuştu.

Skibbe, Stuttgart takımında forma giyen Fernando Meira'nın transferi hakkında da, ''Yönetime bu konuda ben bir rapor vermedim ama sıcak bir temas olduğunu biliyorum'' diye konuştu.

ARDA: TEKLİF YOK, KALMAK İSTİYORUM
Futbolculardan Arda da yaptığı açıklamada, genç oyuncularla birlikte yeni yeni oynamaya başladıklarını kaydederek her şeyin ilerde daha iyi olacağını belirtti. Arda, kendisine herhangi bir teklif olmadığını ve sonuna kadar Galatasaray'da kalmak istediğini de sözlerine ekledi.

AYHAN: 1 HAFTAYA İHTİYACIMIZ VAR

Ayhan Akman da iyi bir maç olduğunu ifade ederek, ''Bir iki hafta sonra hazır hale geleceğiz. Orta sahamızda başarılı olacağımıza inanıyorum. Genç arkadaşlarımızın yanında bizde tecrübemizi ortaya koyarak Galatasaray'ın hedeflediği yere getirmek için çalışacağız'' dedi.

KEWELL: UYUM SAĞLIYORUM

Galatasaray formasıyla ilk kez sahaya çıkan Kewell ise henüz takımda yeni olduğunu belirterek, ''Daha yeniyim ama uyum sağlıyorum. Kamp iyi. Çok iyi çalışıyoruz. Eksiklerimizi görmek açısından önemli bir maç. İleriki maçlarda daha iyi olacağız. Bugün sol açıkta oynadım. Teknik direktörümüz nerede görev verirse orada görev yaparım'' dedi.

 
Yukarı Alt