Kayıt
7 Mayıs 2007
Mesajlar
75
Beğeniler
0
Bu yazi alintidir paylasmak istedim sizinle.

COMPLETELY ARCHER GUIDE. INT and STR


İNT ARCHER (Destek charı olarak tavsiye. PvP ye gelmez. Kasması çok kolay ve keyifli.)

Merhaba. Arkadaşlar bugünkü dersimizin konusu okçu. Forumda okçu bir karakter hakkında kısa bir araştırma yaptıysanız çok genel bilgilere ulaşmışsınızdır tahmin ediyorum. Bunlar; full int gidilecek, cold devam edilecek gibi genel bilgiler. Skill seçimleri, char özellikleri gibi karakter geliştirirken gözönünde tutulması gereken bilgiler konusunda ben de tecrübelerimi aktararak sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.
Öncelikle ben pvp kralı olacam, damagenin kralını verecem, esecem geçecem diyen arkadaşlar int okçu sizin karakteriniz değil. Gidin ya full str fire blade açın ya da full int nuker. Int archer in zaten yapısal olarak düşük defans ve damage si var.İnt gidince elinizde pek bi hp de olmuyor. Autopot tan sonra cold pvp de çok güç kaybeden bir force oldu. Bu nedenlerden dolayı okçu tam bir destek karakteri kimliğine büründü. Cold, healer, resser bir okçu bence her partinin olmazsa olmaz bir char ı. Ama iş takım çalışmasından çıkıp pvp ye geldiğinde yanınıza giren her char sizi keser unutmayın. Ama doğru bir karakter yapılandırmasıyla kesemeseniz de hayatta kalırsınız. Hatta rakibinizi hazırlıksız yakalarsanız ya da pot u biterse kesersiniz bile:). Daha ileriki levellerde nuke ler açıldıktan sonra dengeler baya değişiyor. Bunları ilerideki derslerimizin konusu. Şimdi asıl olan genel bilgiler ve başlangıç yapılandırması;

1. Ne demiştik full int gidilecek. Bir puan bile str ye vermeyin hp'm artsın diye. İnanın anlamı yok. Zira oyun boyunca ihtiyaç duyacağınız en önemli şey mana olacak. Siz bir vur kaç karakterisiniz. Tüm olayınız uzaktan kesmek üzerine. Zira hp nizi artırsanız bile asla full str bir charla veya kılıç kalkan bir arkadaşla yakınlaştığınız bir savaştan çıkamazsınız. Ama uzaktan uzağa çoban çeşmesi taktiğiyle bu arkadaşlara sinirden klavye kırdırırsınız. Pve de ise (player versus environment yani mahluk kesmece) zaten bir sıkıntınız olmayacak. Cold çalışacağınız için genelde kendi levellerinizi yanınıza gelmeden kesersiniz. Ben kendimden yüksek level (turuncu) 3 veya 4 mahluk arasından rahatlıkla çıkıyorum. Giant keserken çevreme doluşan kendi levelim 6 - 7 mahluğa aldırış bile etmiyorum. Turuncu giant lar istisna. Genelde yeri öptürüyorlar.(Protector giyiyorum. autopot heal %75 da ayarlı). Zaten okçu char oyunun pve de bence en iyisi ve daha da önemlisi keyiflisi. Ve oyunun büyük bölümünde pve yapacaksınız. Okçu size level kasarken, quest yaparken keyif verecek. Üstüne okçu sıkarsa her zaman sword a dönme şansınız var. Zaten fazla silah skili açmadığınız için onları görevle geri alıp bicheon a dönebilirsiniz.
2. Forumda questler üst konu olarak var. Kopyalıyorsunuz, bir word sayfasına yapıştırıyorsunuz, kaydediyorsunuz ve hiçbirini atlamadan yapıyorsunuz. Zira level kasmanın en kolay ve keyifli yolu questler. Arada arkadaşlarınızla party yapar mahluk kesmece oynarsınız, gezersiniz. tozarsınız. Ama bunu hiçbir questi atlamadan yaparsınız. Özellikle başlarda quest ler size para, ex, item olarak geri dönecektir. Sakın ihmal etmeyin.
3. En az lvl 20 ye kadar sp farm yapın. Ben bunu lvl 20 ye kadar 5 fark bırakarak, sonrasında da 2 farkla devam ettirdim ve hala ediyorum. Birazdan geleceğim skiller için fazla fazla yetti. Yalnız Force skilindeki uyarımı dikkatle tekrar bi okuyun. Sp farm için bakınız forum. Gayet detaylı anlatmış arkadaşlar sağolsunlar.
4.İyi silah kullanın. Levelinize göre en iyisini alın. Protector giyin. En azından lvl 35 e kadar protector şart. Zira paso pve yapacaksınız. Arada kalırsanız çıkmanıza yardımcı olur.
5.İtem alırken önce pazar, sonra npc. İtem satarken önce pazar, sonra npc. Her zaman önce pazar. Halkın bağrından kopmayın:)

Gelelim skiller meselesine.
BOW skilleri
1. Pacheon (Bow) levelinizi artırın ama tutupta her skilini açmayın. Zira bunlar genel olarak fiziksel vuruş skilleri. En alttaki pasif (pasif skiller tüm silah ve elelemental skillerin en alt sıradaki skilleridir. Açarsınız ve size kalıcı olarak birşeyler verir.İyidir hatta şahanedirler.) skili, 1. skili ve pasifin bir üstündeki üstündeki vuruş skilini açacaz zamanı gelince. Bi de dileyene menzil artıran buff. İnanın bana geri kalanları sp israfı. Lvl iniz yettiğinde bunlar max. Özellikle o vuruş skili adını hatırlayamadım lvl 30 mu neydi açılıyor. Yanında %350 yazar. İhmal etmeyin, gaza gelip başka bişi de açmayım. Full str giderseniz o başka. Neymiş, pasif ve bi üstündeki skill ile 1. skill açılacakmış. Gerisi ya yalan ya da tercihe kalmışmış.
2. Anti Devil Bow. 1. sıradaki ok skili. Açılacak, maxlanacak, 2 numaralı kısayola atanacak. Önce 1 e basılıp el yakılacak, sonra 2 ye basılıp bu atılacak, şahane critic vurulacak. Zevkten dört köşe olunacak. Az mana ya çok icraat yapan şahane bi skill. İhmale gelmez. Antiparantez ks (başkasının mahluğuna, giantına dalmak, ex ini çalmak) için birebirdir. Biyerleriniz kaşındığında yapar dünya küfür yer rahatlarsınız!!! Sakın ha.
3.Havasına kanıp sakın şahin skilini açmayın. Hiçbir işe yaradığını görmedim. Göreni de görmedim. Bi dünya para verip skill i geri aldım. İlla istiyorsnız 1 level açın hevesiniz gitsin ya da şekil olsun. Ama bir işlevsellik beklemeyin. Kuş seviyorsanız camdan bakın, eve kanarya alın, ama bu şahine sp bağlamayın. Ha ilerde lvl 50 küsürdan sonra mavisi gelecek. Bi işe yarar mı? Açılmak için beyaz şahini full level istiyor. Değmez o kadar sp ye açılacak bi dünya güzel skill var. Kanmayın, yanmayın. (Str charlar beyaz ve mavi max)
4.Menzil arttıran buff. Valla dileyen açsın. 2m menzil verir. İlerleyen levellerde(baya ileride) 3 ve 4 metre menzil verir.1 veya 2 level yapılabilir. Maxlayan da zarar etmez. Stra maxlayacak.
5. Pasif, pasif, pasif.
COLD skilleri.
1.En baştaki skill. Max yapılacak. Alttan 1 nolu kutuya atanacak. Bir el klavyede 1 tuşunun orada sürekli kullanılacak. Düşmanlara 5 sn süreyle buzlu atış yaparsınız, dondurursunuz, yavaşlatırsınız, huzur bulursunuz. Su hayattır.:)
2.Fiziksel kalkan skili. Hani yuvarlak bişi, ortasında + var. Size 300 500 sn süreyle fiziksel defans artırımı yapar. Çevrenizde bi hale döner. İşte neyse adı max yapılacak. Fiziksel açık biraz olsun kapanacak. Hayat kurtarır. Max demiş miydim?
3.İcewall dı galiba adı. Çevrenize buzdan bi duvar yapar. 800 küsur damage absorbe eder. Sakın açmayın. 800 küsur a kanmayın. Zira bu duvar gelen damage yi saf olarak yer. Yani en uyduruk mahluk iki vuruşta alır bu duvarı. Ortalama bi mahluksa bir vuruşta alır yarısı boşa gider ya da size girer. Anlamsız. Artı içinde hareket edemiyorsunuz diyeyim tam olsun.
4.Pasif skill i tabiki açıyoruz. En alttaki skill demiştim sanırım.
5.Pasif in bi üstünde nuke dediğimiz ya da cold aduket denilen skill var. Genel görüş en iyi nuke lightning de. Katılıyorum. Bu yüzden sp bolluğu yaşamıyorsanız lightning in nukesini açın. Ama piskopat sp farm yaptım diyorsanız açabilirsiniz. Ama dondurduğunuz adam autopill ile saniyesinde buzunu çözünce üzülmeyin. Damagesi de düşük derim, aklınızı çelerim. Ama area vuruşu çok güzel. Açacak olan 1. kitap 1 lvl, 2. kitap max yapacak.
6.Cold da başka skill açmayın açtırmayın. Ben yandım siz yanmayın. Paraları herbaliste yedirmeyin geri alacam skill i diye. La şerefsiz adam bir puan skill back için 77000 gold alınır mı imansız tüccar.:)
LIGHTNING skilleri
1.Hızlı koşma yada Ronaldo deparı skill i. Grasswalk dı galiba adı. Vuracaksınız, kaçacaksınız, eşe dosta yardıma gideceksiniz, maratona katılacaksınız. Neymiş max yapacaksınız. Pve de zamandan ve sabırdan, pvp de hayattan kar ettirir. Yanında “Phantom” ışınlanmak olayı var. Açalım, hızlıca ortamlara akalım.
3.Magical damage artttıran buff. Açın maxlayın. Az vuran candan çok vuran bundan vurur. Tadından yenmeyen bir skill .
4. Lion Shout. Nuke yavrusu. Daha az vurur ama çok daha seridir. Olmazsa olmaz bir skill dir. Mahluk kesmeyi zevkli hale getirir. Artı Pvp de de iş yapar. Açın, kullanın. Her eve lazım.
5. Dodge ratio artıran buff. Açarsanız az zopa yersiniz. Şiddetle tavsiye.
6.Pasif skill tabiki açıyoruz.
7.Gene geldik nuke skill ine. Pasif in bi üstü. Damage kralı. Nukerler için hayatın anlamı. 1 ve 2. kitap max..
FORCE skilleri. Açıp açmamak tamamen hayat görüşünüze bağlı. Genelde sizden çok başkasına hayrı olur. Pasif ve self heal istisna. Açın mutlaka derim. Amaaaa. Eğer Sp Farm yapmadıysanız oyunun başlarında, bulaşmayın. Zira Az da olsa ok skili, artı cold ve light açtığınız için zaten sp niz ucu ucuna yetecektir. Bi de buna bulaşırsanız sp farm sız tıkanırsınız.
1.Self heal. 1 nolu skill di galiba. Her aksiyondan sonra basarsınız. Pot tasarrufu yaparsınız. Çok az bi mana ya hp doldurursunuz. Size pot tasarrufu yaptırır, kesintisiz aksiyondan alıkoymaz, rest mest uğraşmazsınız. Sadece arasıra mana için rest yaparsınız veya mana pot a hem hp hem mana doldurursunuz. Dileyen maxlasın, dileyen pot a abansın.
2.Başkasına heal. Adını hatırlayamadım. Eşi dostu heal edersiniz. Az mana ya çok hp mantığı geçerli yine. Destek elemanları için olmazsa olmaz.
3.Rebirth Soul. Res. Savaş alanında düşen eşi dostu ayağa kaldırırsınız. Kaybolan ex in %10 unu kurtarabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam. Çok dostluğa vesile olmuştur. Çok hayır dua almışımdır. Ya da alkışlarla yaşıyorum diyeyim siz anlayın. Harcanan sp nin size hayrı genelde manevi olur. Maneviyatı kuvvetli tutmak lazım. Bence ihmal etmeyin. Trade olayında ise olmazsa olmaz bi skill dir. Hunter iniz devrilirse naaparsınız sonra.
4.Harmony therapy. “Aga şuraya bir çember açsana” dedirten skill. Açarsınız çemberi, agresif mobların size saldırmalarından emin bir şekilde (champion, giant ve npc thief istisna) levelinizi kasarsınız. Nirvana ya eren var içinde. O derece yani. Açın.
4.Yine yeni yeniden. Pasif der kaçarım.

STR ARCHER (Pvp charı olarak tavsiye. Nuker katili. Kasması zor ama.)

Tüm stat puanları full str verilecek.
Bow her zaman en az +3 ve üstü olacak. (Parayı nerden bulursunuz bilemem)
Crit mimimum 6 olacak.
30 a kadar protector 30 dan sonra garment giyilecek. Gerçi pro da devam etseniz olur. Garment nukerlere karşı lazım size. 69 da üstünüze garment çekebilirsiniz.
Ana elementiniz fire yardımcı cold ve light olacak.

Skiller. Biraz özlü anlatacam ama detayları yukarıda zaten var.

Bow skileri

Anti Devil Bow Series: max max max

Arrow Combo Attack Series: max ama sadece pvp de kullanın. Pve de sadece ok israfı.

Hawk Training Series: Beyaz ve mavi şahin max. Siyah gereksiz.

Autumn Wind Arrow Series: Gereksiz. Dokanmayın.

Break Heaven Arrow Series: Max. Menzil lazım size. Bu da onu verir.

Explosion Arrow Series: Max. Area vuracak ortamlara ferahlık getireceksiniz. Neredeyse area vuran tek skiliniz bu. Kervan falan yaparken kalabalık ecik bücük gruplarını dağıtmaya çok kullanacaksınız.

Strong Bow Series: Phy nuke diyorum ben buna. En güçlü skiliniz. Mutlaka max.

Mind Concentration Series (Passive): Pasif skiliniz. Çook önemli. Mutlaka max.

FİRE SKİLERİ

Fire Force Series: Max

Fire Shield Series: Elinizde kalkan varken basabilirsiniz bu buff u. Donma yanma, azma, aşerme etkilerini azaltır. Önemli bir buff. Ama ben kalkan takıp bunu basıp sonra ok takamam üşenirim derseniz bırakın. Ama ben maxlayın derim.

Flame Body Series: max. Fiziksel vuruşunuzu arttırır. Çook önemli.

Fire Protection Series: Nukerlere karşı extra koruma. Magical defans artırır. Max.

Fire Wall Series: Küllüm gereksiz.

Flame Wave Series: Sadece nukerler için. Size gelmez.

Flame Devil Force Series (Passive): Phy damage artırır. Max.

COLD SKİLLERİ

Cold Force Series: Biz fire imbue tercih ettik. O yüzden dokunmayın.

Frost Guard Series: Phy defans buff u max.

Cold Wave Attack Series: Rakibi dondurmaya yarar. Ama siz menzilli savaş adamısınız. Gereksiz.

Frost Wall Series: Phy kalkan verir. İçinde kıpraşılmaz. Gereksiz. Bi de geç çıkıp çabuk dağılıyor. Sallayın gitsin.

Frost Nova Series: Rakibi dondurmaya yarar. 2. kitap area vurur. Menzilli adama gelmez.

Snow Storm Series: Cold nuke. İntçi adamın skili. Size gelmez.

Cold Armor Series (Passive): Phy defans verir. Max.

LİGHT SKİLLERİ

Level 40 yapın. Açılması gereken skileri yazıyorum sadece.

Piercing Force Series: 1 ve 2. kitap max. Magical damage artırır.

Wind Walk Series: 10 lvl yapıyoruz. İkinci kitap olan phantom u da 3 lvl yapıyoruz. Hızlı koşmaya ve ışınlanmaya yarar. Şart bi skill.

Concentration Series: Birinci kitap max.

Heaven's Force Series (Passive): 4 lvl yapıyoruz.

Force skileri

İnt archer da yazdıklarım geçerli.

GENEL: Yorumlar, tavsiyeler,

1.En önemlisi. ADAM olun. Nasıl mı? Yaşanmış örneklerle birkaç şey söyleyeyim.
a.Birisi Giant kesiyor. Çevresine de mahluklar doluşmuş. Giant tan düşecek item e veya ex e ortak olayım diye giant a dalmayın. Çevresindekileri kesin arkadaşın. İşini kolaylaştırın. Sonra yardım istenirse giant a dalın. İnanın hem aynı ex i alırsınız. Hem de alacağınız bir ty (thank you) mesajı tüm ex lerden veya level lerden kıymetlidir. Çok dostluğa vesile olmuştur. "Baki kalan şu kubbede hoş bi sada imiş."
b.Ortalıkta acemi gördüğünüz birine exchange penceresi açıp, uyduruk bi mavi item koyup, bak bu som +10 dur deyip abuk bir para istemeyin. Annenizi üzersiniz. Zira bu hareketinizden sonra kişiler genelde ananızı muhatap alır. Belki biraz ağır oldu ama inanın bana yapan o kadar çok kişi var ki bu rezilliği.
c.Yardım etmekten kaçmayın. Üşenmeyin. Res isteyen varsa resleyin, aksiyonda sıkışan, arada kalan varsa uzaktan çalışıp destek olun, ve samimiyetine inandığınız birisi bir şey isterse gücünüz dahilinde verin. Savaş alanında oku biten olur, potu biten olur, ışınlanma scroll u gerekebilir. Bunlar ucuz şeyledir. Adam olandan esirgemeyin. İdare edecek kadar verin. Bakın ben bi hunter arkadaşa western ferry nin orada lvl 18 de 50 adet pill verdim. Bende boldu ve onun ihtiyacı vardı. yüksek level bir arkadaştı. Eleman beni friend list e ekledi, buldu ve lvl 16 sos bow verdi. Hala görüşürüz msn de. Bu oyun dostlukları dolayısıyla international bi msn listem var. Dostluk herşeydir level hiçbirşey.
d.Yemek zamanı oyunu kapatın gidin sofrada yemeğinizi yiyin.
Arkadaşınız gellirse oyunu kapatın.Arkadaşınızı ağırlayın.
Kız arkadaşınız ararsa oyunu kapatın gidin onu görün, görüşün.
Namaz kılacaksanız oyunu kapatın gidin cemaatle kılın.
Dersiniz varsa oyunu kapatın onu bitirin.
Anlaşıldı sanırım. Zira gerçek hayattaki leveliniz oyundaki levelinizden önemlidir. Sakın saçmalamayın. Zamanınızı heder etmeyin. Herşey tadında güzel.

Son dakika.
a.Ne yapın ne edin maymun alın. Okçu da drop toplamak tam bir eziyet. Zira moblar genelde uzağınızda ölecek. Gel git ömrünüz çürür. Artı maymun ile arrow sıkıntısı çekmezsiniz. İleriki levellerde kimse drop arrow ları almaz. Maymun bunları toplar sizin için.
b.İnt gidenler leveling de protector veya armor giyin.Phy defansınız çok zayıf çünkü. Başlarda bandit ler, ortalarda robber,ve bunwnaglar sonlarda yetiler ve mağaradaki mobların alayı ağlatır yoksa sizi. Kestiğiniz mob turuncu ise giantından uzak durun. Aggro yu almayın.
c.Str archer da protector ile gidebilir. İlla garment falan diye şartlamasın kendini. Oyunda magical attack yapan mob çok az. Garment lvl 70 i bulunca olayınız pvp olunca lazım size nukerler için.
d.Okçu için hatun char açın. Niye derseniz protector çokyakışıyor bir. İtemleri çok daha ucuz pazarda iki. Female drop ilginç bir şekilde male den fazla üç. Bow erkekten çok kadına yakışan bir silah dört. Conan da bow u sevmezdi beş. Amazon modu güzel oluyor hakkaten altı.
Bu kısma eklemeler yapacam vakit buldukça.

alıntıdır...!!!
 
Kayıt
12 Nisan 2007
Mesajlar
490
Beğeniler
0
Şehir
MainBoard
CoRAsPiN demiş ki:
GENEL: Yorumlar, tavsiyeler,

1.En önemlisi. ADAM olun. Nasıl mı? Yaşanmış örneklerle birkaç şey söyleyeyim.
a.Birisi Giant kesiyor. Çevresine de mahluklar doluşmuş. Giant tan düşecek item e veya ex e ortak olayım diye giant a dalmayın. Çevresindekileri kesin arkadaşın. İşini kolaylaştırın. Sonra yardım istenirse giant a dalın. İnanın hem aynı ex i alırsınız. Hem de alacağınız bir ty (thank you) mesajı tüm ex lerden veya level lerden kıymetlidir. Çok dostluğa vesile olmuştur. "Baki kalan şu kubbede hoş bi sada imiş."
b.Ortalıkta acemi gördüğünüz birine exchange penceresi açıp, uyduruk bi mavi item koyup, bak bu som +10 dur deyip abuk bir para istemeyin. Annenizi üzersiniz. Zira bu hareketinizden sonra kişiler genelde ananızı muhatap alır. Belki biraz ağır oldu ama inanın bana yapan o kadar çok kişi var ki bu rezilliği.
c.Yardım etmekten kaçmayın. Üşenmeyin. Res isteyen varsa resleyin, aksiyonda sıkışan, arada kalan varsa uzaktan çalışıp destek olun, ve samimiyetine inandığınız birisi bir şey isterse gücünüz dahilinde verin. Savaş alanında oku biten olur, potu biten olur, ışınlanma scroll u gerekebilir. Bunlar ucuz şeyledir. Adam olandan esirgemeyin. İdare edecek kadar verin. Bakın ben bi hunter arkadaşa western ferry nin orada lvl 18 de 50 adet pill verdim. Bende boldu ve onun ihtiyacı vardı. yüksek level bir arkadaştı. Eleman beni friend list e ekledi, buldu ve lvl 16 sos bow verdi. Hala görüşürüz msn de. Bu oyun dostlukları dolayısıyla international bi msn listem var. Dostluk herşeydir level hiçbirşey.
d.Yemek zamanı oyunu kapatın gidin sofrada yemeğinizi yiyin.
Arkadaşınız gellirse oyunu kapatın.Arkadaşınızı ağırlayın.
Kız arkadaşınız ararsa oyunu kapatın gidin onu görün, görüşün.
Namaz kılacaksanız oyunu kapatın gidin cemaatle kılın.
Dersiniz varsa oyunu kapatın onu bitirin.
Anlaşıldı sanırım. Zira gerçek hayattaki leveliniz oyundaki levelinizden önemlidir. Sakın saçmalamayın. Zamanınızı heder etmeyin. Herşey tadında güzel.

Son dakika.
a.Ne yapın ne edin maymun alın. Okçu da drop toplamak tam bir eziyet. Zira moblar genelde uzağınızda ölecek. Gel git ömrünüz çürür. Artı maymun ile arrow sıkıntısı çekmezsiniz. İleriki levellerde kimse drop arrow ları almaz. Maymun bunları toplar sizin için.
b.İnt gidenler leveling de protector veya armor giyin.Phy defansınız çok zayıf çünkü. Başlarda bandit ler, ortalarda robber,ve bunwnaglar sonlarda yetiler ve mağaradaki mobların alayı ağlatır yoksa sizi. Kestiğiniz mob turuncu ise giantından uzak durun. Aggro yu almayın.
c.Str archer da protector ile gidebilir. İlla garment falan diye şartlamasın kendini. Oyunda magical attack yapan mob çok az. Garment lvl 70 i bulunca olayınız pvp olunca lazım size nukerler için.
d.Okçu için hatun char açın. Niye derseniz protector çokyakışıyor bir. İtemleri çok daha ucuz pazarda iki. Female drop ilginç bir şekilde male den fazla üç. Bow erkekten çok kadına yakışan bir silah dört. Conan da bow u sevmezdi beş. Amazon modu güzel oluyor hakkaten altı.
Bu kısma eklemeler yapacam vakit buldukça.

alıntıdır...!!!
Bowmanlar hakkında pek bilgim yok oyüzden rehber hakkında pek birşey söyleyemeyeceğim ama yazının sonundaki bu kısma bayıldım. Bu yazıyı kimin yazdığını çok merak ettim valla... extraokk
 
Yukarı Alt