Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
Dünyanın en yüksek binasının temeli bugün atıldı.Yarım kilometreyi aşan müthiş binanın son katından bakıldığında en geniş ufuk görülecek.


2i77biw.jpg



Küresel ekonomik krize inat Çinliler durgunluğu böyle aşmaya çalışıyor. Dünyanın en yüksek binasının temelini bugün atan Çinliler, üç ay kadar önce de dünyanın ikinci yüksek binasına sahip olmuşlardı.

Çin'in finans ve sanayi merkezi Şanghai kentinin finans bölgesi Lujiazui'de temeli atılan Şanghai Spiral Kulesi, 632 metre yüksekliğinde olacak, 2.2 milyar dolara malolacak ve 2014 yılında yine 29 Kasım'da tamamlanacak.

Bir mimari harikası sayılan Shanghai Spiral Kulesi'ni planlayanlar "fizik kurallarını zorladıklarını" itiraf ediyorlar.

Binanın en son katından bakıldığında, yeryüzünden görülebilecek en geniş ufkun görüleceğini söyleyen mimarlar "İnsan kendisini biraz da uzayda hissedecek" diyorlar.

Spiral Kule


24wtysk.jpg


elyjt.jpg


al65xt.jpg


1ymtlt.jpg



:arrow: Geniş Foto Galeri
 
Kayıt
8 Mart 2007
Mesajlar
703
Beğeniler
0
Türkler 5 katı en az malzeme kullanarak nasıl yaparız diye düşünüyolar.Aradan 5 sene geçiyo bina yıkılıyo.Adamlar yarım km.den uzun bina yapıyolar helal olsun
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
güzel bir mimari bina bu aralar dikkatimi çekiyor bir mimari moda başladı burgu bina modeli demek ki hem ekonomik hemde aerodinamik oluyor gibime geliyor !
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
201
Beğeniler
0
O kulenin en üstünde olup ufka doğru bakmak isterdim.Bakalım nasıl uzayda hissedicekmişiz kendimizi :D Bi de aşağı bakmakta var tabi :D Onuda yapardımda yaptıktan sonra yaşıyo olacağım meçhul :D
 
Kayıt
12 Mayıs 2007
Mesajlar
1.801
Beğeniler
0
Şehir
umamı baktın ?
obaaa ne guızel seyler polgara sana katılıyorum biz ne yapıoruz her ataturkun soledıklerı aklıma gelınce delı olmamak ıcten deıl !
 
Yukarı Alt