Kayıt
4 Ağustos 2009
Mesajlar
1.878
Beğeniler
0
Şehir
Gemlik/Bursa

Evet FireFox kullanıcıları eklenti nedir bilirsiniz eklentilerin ne işe yaradıklarını ve download link lerini vericem size.

Öncelikle FireFox a sahip olmak için :
Download
FireFox Download
Download




Tab Mix Plus

Tab Mix Plus, Firefox'un sekme gezinti özelliklerini geliştiren bir eklenti. Bütün sayfaları yeni sekmelerde açmanızı, sekmeleri çoklamanızı ve kapadığınız sekmeleri kurtarmanızı sağlıyor.
Download
Tab Mix Plus
Download





All-in-One Gestures

Internet sayfalarını fare hereketleriyle kullanmak isteyenler için güzel bir eklenti. Fare hareketleriyle ileri, geri gidebilir, üstünden geçtiğiniz linki yeni bir sekmede açabilirsiniz.
Download
All-in One Gestures
Download





Colorful Tabs

Her sekmeyi farklı renk kullanarak birbirinden ayırmayı kolaylaştıran ve tarayıcınıza renk katan bir eklenti.
Download
Colorful Tabs
Download






Firefox Showcase


Açtığınız bütün internet sayfalarını, sekmeleri tek bir pencerede görmek için kullanabileceğiniz başarılı bir eklenti. Sekmelerden teker teker aramaktansa görüntülü bir arayüzden istediğiniz sayfayı seçmek daha kolay olacaktır.
Download
Firefox Showcase
Download





Permatabs

İstediğiniz sekmeleri özelleştirerek, bu sekmelerin hiçbir zaman kapanmamasını ve tarayıcınızı her açtığınızda direk olarak açılmasını isterseniz kullanabileceğiniz bir eklenti. Kısacası istediğiniz sekmeleri hiçbir zaman kapanmayacak bir hale sokuyorsunuz.
Download
Permatabs
Download





FaviconizeTab

Sekmelerinzde sadece sitelerin faviconlarını (adres çubuğundaki ikon) görmek isterseniz kullanabileceğiniz bir eklenti.
Download
Faviconize Tab
Download






Gmail Manager

Birden çok Gmail hesabınızı aynı anda kontrol etmek ve bu hesaplara ait son bilgileri anlık olarak görmek isterseniz kullanabileceğiniz bir eklenti.
Download
Gmail Manager
Download





WebMail Notifier

Internet Mail hesaplarınızı kontrol eden ve okunmamış e-posta sayısını gösteren bir eklenti. (Gmail, yahoo, hotmail vb. sistemleri destekliyor)
Download
WebMail Notifier
Download





Önizleme ile ilgili 3 adet eklenti

Fast Dial

Sayısını kendinizin ayarlayabileceği önizlemeli sayfa kısayolları. Opera'daki Speed Dial.
Download
Fast Dial
Download





Tab Scope

Sekmenin üzerinde beklediğinizde size boyutunu ayarlayabileceğiniz bir önizleme sunan eklenti.
Download
Tab Scope
Download





Google Preview

Google'da arama yaptığınızda çıkan sayfaların küçük önizlemelerini gösteren bir eklenti.
Download
Google Preview
Download





FootieFox
Birçok ülkenin lig,kupa ve diğer turnuvalardaki futbol karşılaşmalarını canlı takip edebileceğiniz firefox eklentisi.
Download
FootieFox
Download




New Tab King
Yeni açtığınız sekmede artık karşınıza boş bir sayfa yerine en çok ziyaret ettiğiniz siteler,kapattığınız sekme geçmişi karşınıza çıkacak.Ayrıca eklenti sayesinde bilgisayarınızdaki klasör ve programlara kısayol oluşturarak tek tıkla ulaşabileceksiniz.
Download
New Tab King
Download





Video DownloadHelper

izlediğiniz her video yu kaydetmenize yarayan bir eklenti.


Videoyu önbellek (cash) den indiriyor ve fazladan bir kota aşımı yaşanmıyor.izlediğiniz video , dinlediğiniz ses dosyası olsun. metacafe, google video, veoh, yahoo video vs. hiç fark etmiyor

Download
Video DownloadHelper
Download






Interclue

Tıklamadan önce linklerin sizi nereye yölendireceğini küçük bir pencerede gösteren bir eklenti. Linkin üzerine geldiğinizde ufak bir ikon çıkıyor ve biz bu ikona tıkladığınızda bağlanacağınız sitenin görüntüsü çıkıyor.
Download
InterClue
Download





IE Tab
Firefox'un içinde internet explorer kullanmak için oluşturulmuş bir eklenti. Firefox ile uyumlu olmayan siteler için düşünülmüş. Sisteminizde IE yüklü olması gerekiyor.
Download
IE Tab
Download





ErrorZilla
ErrorZilla öntanımlı hata pencerelerini değiştiren bir eklenti. Eğer sayfaya ulaşamıyorsanız, eklenti size sitenin daha önce google tarafından kaydedilmiş bir görüntüsünü gösterebilir veya sizi site bilgilerine ulaştırmak için whois sayfalarına yönlendirebilir.
Download
ErrorZilla
Download





Flashgot

Bir sayfadaki bütün linkleri indirmek için kullanabileceğiniz başarılı bir eklenti. En önemli özelliği ise FireFox'u, Internet Download Manager ve FlashGet gibi yazılımlara uyumlu kılması.
Download
Flashgot
Download





DownThemAll!

DownThemAll! Firefox'a entegre edilmiş bir indirme yöneticisi. Kullandığımız çoğu indirme yöneticisindeki hızlandırma işlemini de yapıyor ve herhangi bir internet sayfasında bulunan bütün resimleri, müzikleri tek tıkla indirmenizi sağlıyor.
Download
DownThemAll!
Download





Adblock Plus

Web sitelerinde canınızı sıkan reklamlardan kurtulmak için kullanabileceğiniz başarılı bir eklenti. Eklentinin güncellenen reklam engelleme listelerini kullanarak can sıkıcı reklamlardan kurtulabilirsiniz. Eğer listede bulunmayan reklamlara karşılaşırsanız, reklama sağ tıklayarak reklam kaynağını engelleyebilirsiniz.
Ancak AdBlock Plus'ı çok sık ziyaret ettiğiniz sitelerde kullanmamakta fayda var. Çünkü PC Labs gibi bir çok site, hayatını reklam gelirlerinden sağlamakta ve AdBlock gibi yazılımlar kullanıldığı zaman yayın hayatını sürdürmemizin çok zor olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu yüzden AdBlock eklentisi, her tarafı reklamlarla kaplı siteler için sistem kaynaklarını rahatlatmak için kullanılabilecek bir eklenti.
AdBlock Plus'ın bir diğer artısı ise, gösterilen flash dosyalarının kaynaklarını görebilmeniz ve indirebilmeniz.

Download
AdBlock Plus
Download





NoScript

Internet sayfalarındaki, javascript kodlarının çalışmasını engelleyen bu eklenti ile güvenliğinizi arttırabilirsiniz.
Download
NoScript
Download





hideBad

Dolaştığınız web sayfalarının başkaları tarafından görünmesini istemediğiniz zamanlarda, bu sekmeleri tek bir hamlede gizleyebilirsiniz. Ayrıca çerez ve geçmiş ayarları da yapabilirsiniz.
Download
hideBad
Download




BetterPrivacy

Tarayıcınızın gizlilik hassasiyetini bu eklenti ile daha detaylı ve başarılı hale getirebilirsiniz. LSO ve DOM gibi izlenebilir çerezlerin depolanmasını engelleyebilirsiniz. Bununla birkaç siteyi örnek olarak verebiliriz; Google, YouTube...
Download
BetterPrivacy
Download





Charset Switcher

Firefox'da kimi Türkçe sayfalarda ortaya çıkan karakter kodlaması sorununu kesin bir şekilde çözecek eklenti: Yapmanız gereken tek ayar, size sorun çıkaran sayfadayken sağ klikleyip Karakter Kodlamasını (Türkçe sayfalar içn) "Türkçe Windows-1254" şeklinde ayarlamak.
Download
Charset Switcher
Download





Ubiquity
Ubiquity google,youtube,wikipeda v.b sitelerde hızlıca arama yapmanızı sağlıyor.Bu eklentiyi aktif hale getirmek için CTRL+Space tuşlarına basıyoruz.Karşımıza bir pencere gelecektir.Örneğin ''google türkiye'' veya ''g türkiye'' yazarsam.Anında aradığım kelimenin sonuçları karşıma çıkar.Arama yapabildiğimiz bütün siteleri yazamadım ama içinde bir çok siteyi barındırıyor.

Not:Bir kelime yazdığımız zaman aranılan kelimenin sonuçlar otomatik olarak çıkıyor.Eğer çıkan sonuçların sayısını az buluyorsanız.Kelimeyi yazdıktan sora Enter'a basarsanız yeni sekme açılarak aradığınız kelimenin sonuçlarını tam olarak görebilirsiniz.

Download
Ubiquity
Download




Personas
Firefox'un sade arayüzünden sıkılanların mutlaka kullanması gereken bir eklenti.Bu eklenti sayesinde arayüze arkaplan ekleyebiliyoruz.
Download
Personas
Download





Undo Closed Tabs Button

yannışlıkla bir tabı kapattınız diyelim özellikle benim gibi orta tuşa alışık kullanıcıların sık sık yaptığı bir hatadır. sorun değil bu eklenti ile undo yaparak kapattığınız tabları yeniden açabilirsiniz. default 10 undo isterseniz arttırılabilir.
Download
Undo Closed Tabs Button
Download





b]FasterFox[/b]

Fasterfox sayesinde tarayıcınızın birçok özelliğini kullanarak hızlı şekilde işlem yapmasını sağlayabilirsiniz. Daha önceden manuel olarak yaptığınız birçok ayarı sadece birkaç tıklama ile gerçekleştireibilirsiniz. Mesela sayfaların hızlı açılması, HTTP bağlantı sayısı, Önyükleme göstergesi, hızlandırılmış önhazırlık, tarayıcı önbellek oranı ve daha birçok ince ayar yapılabilir….
Download
FasterFox
Download





AutoPager :
Sayfası olan her sitede ( forum,google image gibi ) siz 1. sayfada iken alt tarafa 2. sayfayı açıyor böylece sayfa geçmekle uğraşmıyorsunuz.



Chromifox Extreme Carbon

Google Chrome temasının gri ve siyah versiyonu.
Download
Chromifox Extreme Carbon
Download





ReloadEvery

Bulunduğunuz sayfayı belli aralıklar ile otomatik yenileme ekletisi.

Örneğin 5 saniye aralıklar ile sayfanın yenilenmesini istiyorum.Sayfa içerisinde sağ tıklayıp.Reload Every gelip oradan reload every 5s seçiyorum.Sayfamız artık 5 saniyede bir yenilenecek.Eğer sayfa yenilenmiyorsa yine sağ tıklayıp.Aynı yerdeki ayarlarda Enable'nin açık olmasını sağlıyorum.

Download
ReloadEvery
Download






ImTranslator
Dil çevirimine yarayan güzel bir eklenti.

Kullanımı:Web sayfasında herhangibir kelime seçtikten sonra mouse ile sağ tıklayıp ImTranslator seçeneğini seçin.Seçtiğiniz kelimenin hangi dilde olduğunu ve hangi dile çevrileceğini belirleyip çevir butonuna basın.

Eklentinin arayüzünü türkçe yapmak için sağ üstte bulunan dil ayarını değiştirin.


Download
ImTranslator
Download


Sadece Bir Teşekkür Yeter pray:


 
Yukarı Alt