addIcFb

Aileden
Rıdvan: "Seve seve"

Fenerbahçe yönetiminin Aragones'e yardımcı olmak için takıma genel menajer olarak getirmeyi düşündüğü isimlerin başında gelen Rıdvan Dilmen olası teklifi kabul edeceğini söyledi..

ridvandilmen.jpg

"Fenerbahçe'den gelecek her teklif karşısında boynum kıldan incedir" diyen Rıdvan, kendisine henüz böyle bir teklif yapılmadığını belirterek, "Aziz Yıldırım'dan teklif gelirse seve seve kabul ederim" dedi.

Yönetimin bugün menajer Volkan Ballı ve antrenör Önder Özen'in görevine son verebileceği öğrenildi.

13.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Aragones'ten toplantı..

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bu sabah gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü. Çalışma başlangıcında Aragones'İn takımla toplantı yaptığı görüldü!

aragones_toplanti_samandira.jpg

Samandra Tesisleri'nde yapılan antrenmanın öncesinde teknik direktör Luis Aragones futbolcular ile sahada 5 dakika süren bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından sarı lacivertli sporcular, istasyon çalışması yaptı.

Sakatlıkları bulunan futbolcular Semih, Gökhan, Alex, Emre ve Josico sağlık kurulu başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer tarafından kontrolden geçirildi.

Kontrollerin ardından Semih takımdan ayrı koşu yaparken, Josico ve Alex istasyon çalışmasına katıldı. Gökhan ve Emre'nin ise salonda çalıştığı bildirildi.

Fenerbahçe, akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

13.Ekim.2008

İşte budur beyler .. Böyle bir konu olsun istedim ve oldu çok teşekkürler aynen devam :)

addIcFb

Aileden
Aziz Yıldırım'a rakip çıktı!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kongrede aday olup olmayacağını henüz açıklamadı! Ama sarı lacivertli ekibin Yüksek Divan Kurulu Üyesi Kemal Açıkgöz, 2009 yılının mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu söyleyip, projelerini açıkladı!
azizyildirim_guluyor.jpg

Açıkgöz, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 4 aydır bu konuda çalışma yaptığını belirterek, projelerini anlattı.

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın aldığı sonuçların ve yüksek bedeller ödenerek yapılan transferlerin iyi olmadığını, transferde genç ve gelecek vaat eden oyuncular alınması gerektiğini dile getiren Açıkgöz, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın 11 yıllık başkanlığında güzel şeyler de yaptığını ifade etti.

Açıkgöz, ''Son maçta seyirci arkasını dönüp, 'Padişahım çok yaşa' dedi. Başkan yerinden kalkıp gidiyor. Artık bırakması lazım. Yıldırım'a onursal başkanlık teklif edeceğim'' dedi.

Toplantıda projelerini de açıklayan Kemal Açıkgöz, şöyle konuştu:
''Bir tatil köyü projem var. Onu gerçekleştirince, yılda 10-15 Milyon Avro gelir getirecek. Futbolu iyi bilen birinin yönetimde olması lazım. Faruk Ilgaz Tesisleri kulübün değil, kiralandı. Çok arkadaşımız, fiyatlar yüksek olduğu için Faruk Ilgaz Tesisleri'nin yanındaki Yelken Kulübü'ne veya Galatasaray Kulübü'nün tesislerine gidiyor. Başkanı eleştirdiği için kulüpten ihraç edilen arkadaşlar için af çıkartacağım. Deplasmanlara, takımla birlikte divan üyelerini ve taraftarları da aynı uçakla götüreceğim.
Hiçbir grupla bağlantım yok. Yönetimde düşündüğüm arkadaşlar var, ama şu anda yönetim kurulu listem yok. Konuştuğum arkadaşlardan destek alıyorum.''

Açıkgöz, Kenan Evren Lisesi'nin 7 yıl önce Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu tarafından Fenerbahçe Kulübü'ne verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
''Bostancıoğlu, benim gibi Bafralı ve arkadaşım. Kendisi 'Neden hala oraya tesis yapılmıyor' diye soruyor. Bunu kaç defa Yüksek Divan Kurulu toplantısında söyledim. Belediye, imar, proje, tasdik falan diyorlar. Türkiye'de yaşıyoruz. Siz oraya denizi doldurarak 1 senede havuz yapıyorsunuz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği yere 'Belediyeden imar, proje yok' diyorsunuz. Kaçak inşaat yapıyorsunuz. Fenerbahçe Kulübü'nün orada yapacağı bir iş merkezi 10-15 Milyon Avro yıllık gelir getirir.''

Kemal Açıkgöz, 1939 Bafra doğumlu olduğunu, 1972 yılından beri Fenerbahçe Kulübü'nün üyesi, 11 yıldır da Yüksek Divan Kurulu üyesi olduğunu, iş hayatını sanayici ve tüccar olarak 1996 yılında noktaladığını ve şu anda emekli olduğunu da sözlerine ekledi.

14.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Aragones'e tam destek..!
Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ne, yeni teknik direktör Luis Aragones yönetiminde hiç ummadığı skorlar alarak başlayan Fenerbahçe'de Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Sarı lacivertliler sorunları çözme konusunda inançlı olduklarını vurgularken İspanyol teknik adam ve futbolculara da güvenoyu verdi.
aragones_fb_idmaninda.jpg

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, futbol takımının aldığı başarısız sonuçların ardından, teknik direktör Aragones ile yolların ayrılabileceği yönündeki spekülasyonlara, bugünkü yönetim kurulu toplantısında nokta koydu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki yönetim merkezinde, Aziz Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından, kulübün resmi internet sitesinde bir açıklama yapıldı ve Aragones ile futbolculara verilen destek dile getirildi.

Açıklamada, "Toplantı sonunda, 10 yıla varan süreç sonunda kulübün büyük emekler harcanarak geldiği noktada yönetimimiz, teknik ekibimiz ve futbolcularımız için yapılan kısa dönemli değerlendirmelerin, geçmişte yaşadığımız tecrübeler ışığında vakitsiz olduğu ve bu noktada yapılacak bazı hareketlerin, durumu daha da kötüleştireceği kanaatine varılmıştır" denildi.

Geçmişte ve bugün karşılaşılan her türlü sıkıntının, iç bünyede dayanışmayla çözüleceğine inancın tam olduğu vurgulanan kulüp açıklamasında, yönetim kurulu toplantısından çıkan sonuçlar şöyle dile getirildi:

"Toplantıda, yaşanılan her sıkıntıda alınacak kararların, uzun dönemde kulübümüzü istikrarsızlığa sürükleyebileceği ve sadece bu durumu fırsat bilenlere imkan yaratmaktan öteye geçmeyeceği tespiti yapılmıştır. Kurumlardaki süreklilik esasına uygun olarak yapılan değerlendirmeler ve alınan kararlar ışığında, teknik heyet ve sporcularımızla başarılara ulaşılması için tam uyum içinde çalışmaların süreceğine dikkat çekilmiştir.

Buradan hareketle, toplantıda, tüm branşlarda başarılı olunması için çalışmalara devam edileceği belirtilirken, Fenerbahçe'nin başarısı için gereken her şeyin eksiksiz yapılacağı da vurgulandı. Atılacak adımlar konusunda tam fikir birliğinin sağlandığı toplantıda ayrıca, kamuoyunda son dönemle oluşan bazı yanlış anlaşılmalar ve sorularla ilgili, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenlenmesi karara bağlandı."

14.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
Aragones Semih'le görüştü!

Fenerbahçe, Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını bugün tek antrenmanla sürdürdü. İdman sonunda Aragones, Semih ile bir görüşme yaptı..

aragones_fb_idmaninda_04.jpg

Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve sağanak altında 45 dakika süren antrenmanda, sarı-lacivertliler pas çalışmalarının ardından iki gruba ayrıldı.

Bir grup dar alanda çift kale maç yaparken, diğer grup minyatür kalelerin yer aldığı bölümde çalıştı. İki grup daha sonra çalışma alanlarını değiştirdi. Sarı-lacivertliler sahadaki çalışmaların ardından tesislerdeki salonda kuvvet çalışmaları yapıp antrenmanı tamamladı.

Antrenmana milli takımlarda bulunan futbolcuların yanı sıra sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Emre ve Gökhan katılmadı.
Sarı-lacivertliler, Kocaelispor maçının hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.
15.Ekim.2008

.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hamdi Akın: "Dost acı söyler"
Fenerbahçe'nin eski as başkanlarından Hamdi Akın, Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım hakkında önemli açıklamalar yaptı. Akın yaptığı açıklamaları da “Bu açıklamaların bir dost tavsiyesidir” şeklinde nitelendirdi.
Azizyildirim_beyazfon.jpg

Akın şöyle devam etti: “Bu açıklamalarımın ardında bilimsel gözlemler yatmaktadır. Bu açıklamalar şahsi tespitlerimdir. Fenerbahçe’ye adaylık konusuyla bir ilgisi yoktur ve tamamıyla Fenerbahçe’nin menfaatleri içindir.”

Hamdi Akın sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aziz Yıldırım'ın futboldaki başarısızlığını stres yönetimini iyi yapamamasına bağlıyorum. Rahat olmadığı, arkadaşları ile ilişkilerini de bu rahatlık içinde kurmadığı için, baskı ve huzursuzluk ortamı; kendisine, yönetime ve futbolculara yansıyor.

Bu stresi üzerinden atabilirse, çevresi ve insanlarla barışık hale gelirse, 24 saatini bu işe ayırmış bir başkan olarak, zamanında yapmış olduğu fedakarlığın karşılığını alır.

Çevresine sempati ile bakmasında büyük yarar var. F.Bahçe'yi sempatik kılmak şu anda başarıyı getirir. Aziz Yıldırım bu işi isteyerek veya istemeyerek yapmıyor.

Futbolun bir spor, oyun, eğlence olduğunu kabul ederek bu başkanlığı yapsa, çok başarılı olacağını düşünüyorum. Ancak bunu böyle değil, ailesinin, şirketinin, yönetiminin, arkadaşlarının, basının sorunu haline getiriyor. Bu yüzden herkes ile kavga ediyor. Çeşitli dönemlerde kavga etmediği adam sayısı çok az. Şu anda ilişkisinin iyi olduğu insanlara bakalım; zamanında kavga etmiş. Kavga ettikleri ile de zamanında iyi geçinmiş.

Ben onu kulübü stresli yönettiği için eleştiriyorum. Bu da herkesi etkiliyor. Durup dururken kameraman ile kavga ediyor. Ama adamın işi o. Oraya onu çekmek için gelmiş. Lüzumsuz yere tansiyon yükseliyor, huzur kalmıyor. Sıkıntı budur.

Bu tavır, baskı ortamı yaratıyor ve futbol takımının tüm dinamikleri bunu hissediyor.

Her işe karıştığı, her şeyi bildiği için yönetim kurulu üyelerinin toplantılarda diyecek bir şeyi kalmıyor. Kulübün içindeki her olaya profesyoneller kadar vakıf.

Görevler yöneticilerde olmadığı için, kimse inisiyatif almıyor, bir şey söyleyemiyor. Çünkü başkan hepsinden daha çok işlerin içinde. Bu nedenle yönetim kurulu toplantıları çok kısa sürerdi, 10 dakikada biterdi.”

-ARAGONES SEMİH İLE GÖRÜŞTÜ-
İspanyol çalıştırıcının antrenman sonunda Semih ile yaptığı görüşme dikkati çekti.

Tercümanı aracılığıyla Semih ile görüşen Aragones'in, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalarını sürdüren futbolcusuna Kocaelispor maçında görev vermesi bekleniyor.

15.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
Arsenal'e şok, Fener'e müjde!
F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi grubundaki en güçlü rakibi Arsenal'in başı sakatlıklarla dertte. Kuzey Londra ekibi milli takımlarından sakat dönen 3 oyuncusunu kaybettiği gibi dünyaca ünlü 2 yıldızından da Kadıköy'de mahrum kalma riskiyle karşı karşıya. İşte sakat isimler ve Gunners'taki son durum..
williamgallas_arsenal_bakis.jpg

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi'ndeki güçlü rakibi Arsenal milli maçlar için verilen aranın bedelini çok ağır ödedi. Kuzey Londra ekibi Fransa Milli Takımı'nda forma giyen savunma oyuncuları Bacary Sagna ile William Gallas ve Danimarkalı santrfor Nicklas Bendtner'in sakatlığıyla sarsıldı.

Klübün internet sitesinden yapılan yazılı açıklama ile 2010 Dünya Kupası Elemeleri için ülkelerinin milli takımında forma giyen bu oyunculardan Sagna'nın diz, Gallas'ın tendon ve Bendtner'in de bileğindeki sakatlıklar nedeniyle cumartesi günün Everton ile oynayacakları zorlu Premier League maçıyla birlikte Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe ile oynayacakları Şampiyonlar Ligi mücadelesinde de forma giyemeyecekleri açıklandı.

Üstelik Arsenal'in sakatlık sıkıntıları bunlarla da sınırlı değil..

Gunners'ın dünyaca ünlü Fransız patronu Arsene Wenger 3 oyuncusunun daha sağlık durumu hakkında kara kara düşünüyor.

Fenerbahçe'nin İspanyol golcüsü Daniel Güiza'nın milli takımdan arkadaşı Cesc Fabregas'ın kırık burnu, Hollandalı yıldız Robin van Persie'nin kaslarındaki problem ve İsviçreli savunmacı Johan Djourou'nun geçirdiği beyin sarsıntısı Wenger'in endişesini arttırıyor. Tecrübeli teknik adam bu 3 oyuncunun kadroda yer alabileceğini ancak durumlarının yapılacak son kontrollerin ardından belli olacağını söyledi.

Bu sakatlıkların ağır kayıplar olduğunu ve sakat oyunculardan doğan boşluğu mutlaka telafi etmeleri gerektiğini söyleyen Wenger şöyle konuştu :
"Neyse ki Gallas, Sagna ve Bendtner çok uzun süre sakat kalacağa benzemiyor ama haftasonundaki maçta oynayamayacaklar ve öyle sanıyorum salı günü Fenerbahçe ile oynayacağımız maçta da."

"Bu oyuncuların yanında Djourou da takımı İsviçre'nin oynadığı mücadelede bir beyin sarsıntısı geçirmiş ve oynayıp oynayamayacağını yarın yapılacak olan kontrollerin ardından göreceğiz. O kadar da kötü görünmüyor ve belki oynama fırsatı bulabilir."

"Robin van Persie'nin hala milli takımdan dönmesini bekliyorum. Dolayısıyla durumu hakkında net bir bilgim yok. Ancak iyi olmalı diye tahmin ediyorum. Kaslarında bir problem vardı ve geçen akşam 56. dakikada oyuna girdi. Aldığım raporlara göre iyi olması gerekiyor ama her 2 oyuncunun da kontrolleri yapılacak."

"Fabregas'ın da burnunu kırdığı haberini aldım. Bu durum oynamasına engel teşkil etmemeli. Şu anda tesislerimizde ve kontrolleri sürüyor."

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Fransız çalıştırıcıyı sevindiren tek haber Fransız Abou Diaby'den geldi. 22 yaşındaki oyuncunun kalçasından yaşadığı sakatlığın iyileştiği ve kadroya girebileceği belirtildi.

Wenger bu konuda ise şunları kaydetti :
"En azından Diaby aramıza geri döndü. Uzun süreli bir maç eksiği olmasına rağmen 3 önemli oyuncuyu kaybettiğimiz için O'nu kullanacağım. En azından kadroda yer alacak."

Arsenal'de ayrıca doğum günü olan 25 Şubat tarihinde Birmingham ile oynanan Premier League maçında Martin Taylor'ın vahşi müdahalesiyle ayağı 3 ayrı yerden kırılan ve o tarihten bu yana Euro 2008 de dahil olmak üzere hiçbir maçta forma giyemeyen Brezilya asıllı Hırvat golcü Eduardo da Silva ve 26 Ocak 2008'de Newcastle United ile oynanan FA Cup maçında dizinden sakatlanan ve o günden bu yana sahalara dönemeyen Çek yıldız Tomas Rosicky'nin de uzun süreli sakatlıkları bulunuyor ve Fenerbahçe karşısında oynama ihtimalleri bulunmuyor.

17.Ekim.2008

.:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Semih dalyaya hazırlanıyor!
Fenerbahçe'nin yıldız futbolcu Semih Şentürk sakatlık sonrası yeniden dönüş için hazırlanırken, farklı bir heyecanı da yaşıyor! Golcü oyuncu Kocaelispor maçında forma giymesi durumunda "Dalya" diyecek!

Semih_GolKrali0708.jpg

Birinci Lig'de Fenerbahçe formasını 99 kez giyip, rakip fileleri 32 kez havalandıran Semih, takımının Turkcell Süper Lig'de cumartesi günü deplasmanda Kocaelispor ile yapacağı maçta görev alması durumunda, sarı-lacivertli formayla 100. maçını oynayacak.

Fenerbahçe PAF Takımı'na 1999-2000 sezonunda İzmir'in Özçamdibispor takımından transfer edilen Semih, 2001-2002 sezonunda kiralık olarak İzmirspor'da forma giydi. 2002-2003 sezonu da dahil, dönem dönem (A) ve PAF takım maçlarında görev alan, 2003-2004 sezonundan itibaren tamamen (A) takım forması giymeye başlayan forvet oyuncusu, sarı-lacivertli ekipte geçen sezon adeta patlama yaptı.

PAF Ligi'nde 2000-2001 sezonunda ''Gol Kralı'' olan, geçen sezon da Turkcell Süper Lig'de krallık tacını takan Semih, Aykut Kocaman'ın ardından 13 sezon sonra Fenerbahçe'nin gol kralı Türk futbolcusu oldu.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde attığı kritik gollerle de (A) Milli Takım'ın etkili isimlerinden birisi olan Semih, bu sezon sakatlığı nedeniyle forma giymediği maçlarda Fenerbahçe'de yokluğunu fazlasıyla hissettirdi.

Bu sezon forma giydiği 3 maçta toplam 139 dakika sahada kalan Semih Şentürk, lig (1) ve Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme (5) maçlarında toplam 6 gole imzasını attı.

-OYNADIĞI MAÇ SAYILARI VE ATTIĞI GOLLER-
Semih Şentürk'ün Fenerbahçe formasıyla, (A) takımla Birinci Lig'de çıktığı maçlar ve attığı goller sezon sezon şöyle:

Sezon Oynadığı Maç Attığı Gol
2000-2001 1 -
2002-2003 13 3
2003-2004 13 1
2004-2005 2 -
2005-2006 22 9
2006-2007 18 1
2007-2008 27 17
2008-2009 3 1
Toplam 99 32

17.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
''Hasretimizi umarım sona erdiririz!''

Türkiye Kupası'na uzun yıllardır hasret kalan Fenerbahçe'de, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu D Grubu'nda yer alan ekiplerinin amacının, taraftarın özlemine son vermek olduğunu belirtti. Mosturoğlu, grupta fikstür avantajları olduğunu kaydetti..

sekipmustur01.jpg

Mosturoğlu kura çekimi sonrasında "Türkiye Kupası yeni formatına bakılınca iyi takımların sona kaldığı bir turnuva haline geldi. Bursaspor ile Eskişehirspor ile evimizde oynayacağız. Grubun güçlü takımları ile iç sahada oynuyoruz. Bu da fikstür avantajını getiriyor. Umarım gruptan çıkacağız. Taraftarımızın beklediği Türkiye Kupası'na hasretimizi umarım bu sene sona erdiririz" diye konuştu.

Mosturoğlu daha sonra gazetecilere toplu yaptığı açıklamada, iyi bir kura çektiklerini söyledi.

Fikstür avantajlarının olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, ''Seri başı takımları içinde en iyi kurayı çektik. Fikstür avantajımız var. İnşallah bu gruptan çıkıp, uzun süredir alamadığımız Türkiye Kupası'nı ulaşıp, kupa hasretine son vereceğiz'' dedi.

Şekip Mosturoğlu, bir gazetecinin ''Geçen sezon Fenerbahçe'nin kupaya bir tavrı vardı. Bu tavrı kalmadı diyebilir miyiz?'' sorusu üzerine, ''Türkiye Kupası ile ilgili geçen sezonki açıklamalarımızda da isteğimiz, takımımızın maçlarında yaşanan yoğun hakem hatalarının bitmesiydi. Aradaki sürede federasyon değişti, başkanımız Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduktan sonra da açıklama yaptık. Bu tip konuları geride bıraktık, beyaz bir sayfa açtık. Böyle bir tepkimiz yok'' diye konuştu.

17.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fener ile Körfez 39. randevuda!

Fenerbahçe ile Kocaelispor, yarın (Cumartesi) yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında bugüne dek ligde yapılan 38 karşılaşmanın 19'unu Fenerbahçe, 7'sini Kocaelispor kazanırken, taraflar 12 maçta da eşitliği bozamadı..

fb_mtk_sev01.jpg

Fenerbahçe'nin attığı toplam 67 gole, Kocaelispor 29 golle karşılık verdi.

İki takım arasında 2002-2003 sezonunda yapılan son lig maçlarını Fenerbahçe deplasmanda 2-1, kendi evinde de 1-0'lık skorlarla kazandı.

-KOCAELİ'DEKİ MAÇLAR-
Her iki ekip arasında Kocaeli'nde yapılan 19 maçta, taraflar birbirlerine karşı 7'şer galibiyet alırken, Körfez'de 5 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe, Kocaelispor karşısında ligdeki tüm yenilgilerini deplasmanda yaşadı.

İsmetpaşa Stadı'nda yapılan maçlarda Fenerbahçe 27, Kocaelispor ise 22 gol attı.

Bu arada Fenerbahçe, Kocaelispor'a karşı hem genel toplamda, hem de deplasmandaki son yenilgisini 27 Mart 1998 tarihinde 2-1'lik skorla aldı.

17.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
"Arsenal'in şansı yok"

Brezilyalı yıldız, "Chelsea'yi sahamızda yendik. Kadıköy'deki havamız başka oluyor. Üzdüğümüz taraftarımızı bu sefer evine mutlu göndereceğiz" dedi.

carlos_bakis.jpg

FENERBAHÇE’nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, yarın oynanacak Arsenal maçı öncesinde iddialı konuştu... Kocaelispor galibiyetinden sonra, FBTV’ye açıklamalarda bulunan Brezilyalı yıldız, deplasmanda elde edilen 3 puan ile moral bulunduğuna dikkat çekerken, "Ben ve arkadaşlarım Şampiyonlar Ligi atmosferine alışkınız. Bu ligde oynamayı çok seviyorum. Seyircimizin de desteğiyle Arsenal karşısında iyi futbolumuzu galibiyetle süsleyeceğimize inanıyorum. Geçen yıl elde ettiğimiz başarıyı tekrarlamak istiyoruz" dedi.

Maçı bırakmadık
Carlos, takım olarak sezona kötü başladıklarını ve üst üste aldıkları başarısız sonuçların konsantrasyon sorununu ortaya çıkardığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir özgüven sıkıntımız vardı. Maçı son dakikaya kadar bırakmadık. Kalitemizi sahaya yansıtınca iyi sonuçlar da gelmeye başlayacaktır. Arsenal, Avrupa’nın önemli takımlarından birisi. Aynı tabloyu geçen yıl da yaşamıştık. Chelsea gibi bir devi sahamızda yendik. Kadıköy’deki havamız başka oluyor. Yine böyle bir gece yaşayacağız. Yeterince üzdüğümüz taraftarımızı bu sefer evinde mutlu göndereceğiz."

Semih halinden memnun
F.Bahçe forması altında 100. golünü atan ve 90+6’da takımına hayat veren Semih bundan sonraki haftalarda gol problemi yaşamayacağını söyledi. Milli futbolcu, Aragones’in forvet arkasında görev verdiğini belirtirken, "Hem pozisyon hazırlıyorum, hem de gol kovalıyorum. Bu benim oyun stilime de çok yakın bir görev. Güiza’yı artık çok iyi tanıyorum. Nereden, nasıl topla buluşacağını son vuruşlardaki etkinliğini biliyorum. Alex’le yıllardır yan yana oynuyoruz. Takım olarak Kocaeli’de yakaladığımız çıkışı sürdürüp, düzlüğe çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

20.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

149. sınav!

Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 3. maçında yarın (Salı) İngiltere'nin Arsenal takımını konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 149. maçına çıkacak..

mtk_fb_semih_sevinc.jpg

Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 148 maçta, 50 galibiyet, 24 beraberlik ve 74 yenilgi aldı.

Rakip filelere toplam 182 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 247 gole engel olamadı.

Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarında yaptığı 148 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle:

Organizasyon O G B M A Y
UEFA Kupası 54 18 10 26 72 91
Şampiyon Kulüpler Kupası 33 9 4 20 30 70
Şampiyonlar Ligi Ön Eleme 16 9 4 3 30 13
Şampiyonlar Ligi 36 11 5 20 39 62
Kupa Galipleri Kupası 9 3 1 5 11 11
Toplam 148 50 24 74 182 247

20.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
Kanarya'nın Avrupa macerası!

Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda salı günü İngiltere'nin Arsenal takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, gruptaki ilk galibiyetini almak için mücadele verecek. Devler Ligi'nde 6. kez yer alan sarı-lacivertliler, rakip filelerine 39 gol atarken, kalesinde 62 gol gördü!

fbsevincsevilla.jpg

''Devler Ligi'nde 6. kez yer alan sarı-lacivertliler, (G) grubundaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenierek, lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra, 2. maçta Kadıköy'de Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 0-0 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan sarı-lacivertliler, bu sezondan itibaren ligde yer aldığı 11 yıllık süreçte en önemli başarısını geçen sezon çeyrek final oynayarak elde etti. 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006 ve 2007-2008 sezonlarında ''Devler Ligi''nde mücadele eden Fenerbahçe, çıktığı 36 maçta 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 20 yenilgi aldı.

Rakiplerinin filelerine 39 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 62 gol gördü.

Sarı-lacivertliler, 2002-2003 ve 2006-2007 sezonlarında ön eleme turlarını geçemediği için Şampiyonlar Ligi'ne katılmadı.

-1996-1997 SEZONU-
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği ilk sezonda (1996-1997) (C) Grubu'nu 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 7 puanla 3. sırada tamamladı.

Sarı-lacivertlilerin (C) Grubu'nda aldığı sonuçlar şöyle:
Rapid Wien - Fenerbahçe: 1 - 1
Fenerbahçe - Juventus..: 0 - 1
Fenerbahçe - M. United.: 0 - 2
M. United - Fenerbahçe.: 0 - 1
Fenerbahçe - Rapid Wien: 1 - 0
Juventus - Fenerbahçe..: 2 - 0

-2001-2002 SEZONU-
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde en başarısız performansını sergilediği 2001-2002 sezonunda (F) Grubu'ndaki maçlarını 6 mağlubiyetle puansız tamamlayarak grubu son sırada bitirdi.

Sarı-lacivertlileri, (F) Grubu'nda aldığı sonuçlar şöyle:
Fenerbahçe - Barcelona.: 0 - 3
Fenerbahçe - O. Lyon...: 0 - 1
Leverkusen - Fenerbahçe: 2 - 1
O. Lyon - Fenerbahçe...: 3 - 1
Fenerbahçe - Leverkusen: 1 - 2
Barcelona - Fenerbahçe.: 1 - 0

-2004-2005 SEZONU-
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği bu sezon (D) Grubu'ndaki maçlarını 3'er galibiyet ve mağlubiyetle 9 puanla 3. sırada tamamlayarak, Avrupa kupalarında yoluna UEFA Kupası'nda devam etme hakkı kazandı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası'nda 3. tur mücadelesinde elendi.

Fenerbahçe'nin (D) Grubu'nda aldığı sonuçlar şöyle:
Fenerbahçe - S. Prag......: 1 - 0
M. United - Fenerbahçe....: 6 - 2
Fenerbahçe - O. Lyon......: 1 - 3
O. Lyon - Fenerbahçe......: 4 - 2
S. Prag - Fenerbahçe......: 0 - 1
Fenerbahçe - M. United....: 3 - 0

-2005-2006 SEZONU-
Sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda 1. turdaki (E) Grubu'nu 1'er galibiyet ve beraberlik ile 4 mağlubiyetle 4 puanla son sırada tamamladı.

Fenerbahçe'nin (E) Grubu'nda aldığı sonuçlar şöyle:
AC Milan - Fenerbahçe.....: 3 - 1
Fenerbahçe - PSV Eindhoven: 3 - 0
Fenerbahçe - Schalke 04...: 3 - 3
Schalke - Fenerbahçe......: 2 - 0
Fenerbahçe - AC Milan.....: 0 - 4
PSV Eindhoven - Fenerbahçe: 2 - 0

-2007-2008 SEZONU-
Fenerbahçe 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda yer aldığı (G) Grubu'nu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 2. tura yükseldi.

İkinci turda İspanya'nın Sevilla takımını geçen sarı-lacivertliler, çeyrek finale yükseldiği ''Devler Ligi''nde Chelsea'ye karşı elendi. Fenerbahçe, elde ettiği bu başarıyla kendi tarihinde bir ilke imza atmanın yanında, Türk futbolunda Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarındaki performansta da üste çıktı.

(G) Grubu'nu 11 puanla tamamlayan Fenerbahçe, grup maçlarında en çok puanı toplayan Türk takımı olma unvanını ezeli rakibi Galatasaray'dan aldı.

Fenerbahçe'nin (G) Grubu, 2. tur ve çeyrek final maçlarının sonuçları şöyle:
(G) Grubu:
Fenerbahçe - Inter........: 1 - 0
CSKA Moskova - Fenerbahçe.: 2 - 2
PSV Eindhoven - Fenerbahçe: 0 - 0
Fenerbahçe - PSV Eindhoven: 2 - 0
Inter - Fenerbahçe........: 3 - 0
Fenerbahçe - CSKA Moskova.: 3 - 1
2. Tur:
Fenerbahçe - Sevilla......: 3 - 2
Sevilla - Fenerbahçe......: 3 - 2 (Penaltılarla)
Çeyrek Final:
Fenerbahçe - Chelsea......: 2 - 1
Chelsea - Fenerbahçe......: 2 - 0
-2008-2009 SEZONU-
(G) Grubu:
Porto - Fenerbahçe........: 3 - 1
Fenerbahçe - Dinamo Kiev..: 0 - 0

20.Ekim.2008
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Aragones'in Avrupa performansı!

Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 3. maçında Arsenal ile karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon yeni teknik direktörü Luis Aragones yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı..

aragones_konferans.jpg

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. ön eleme turlarında, kendisine göre daha zayıf rakiplerle, MTK Budapeşte ve FK Partizan ile yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanan sarı-lacivertli ekip, bir maçta eşitliği bozamadı.

G Grubu'ndaki ilk önemli maçında ise Portekiz'in Porto takımına deplasmanda 3-1 yenilmekten kurtulamayan Aragonesli Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında Kadıköy'de Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kaldı.

6 maçta rakip filelere attığı 12 gole karşılık kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe'nin Aragones yönetiminde çıktığı Avrupa kupası maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:

2008-2009 Sezonu:
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme:
Fenerbahçe-MTK Budapeşte: 2 - 0 (Roberto Carlos, Selçuk)
MTK Budapeşte-Fenerbahçe: 0 - 5 (Semih 4, Emre (P))

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme:
FK Partizan-Fenerbahçe..: 2 - 2 (Alex (P), Guiza)
Fenerbahçe-FK Partizan..: 2 - 1 (Semih, Alex)

(G) Grubu:
Porto-Fenerbahçe........: 3 - 1 (Guiza)
Fenerbahçe-Dinamo Kiev..: 0 - 0

20.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
Saracoğlu güvencesi!

Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 3. maçında Premier League devi Arsenal ile kritik bir maça çıkacak olan Fenerbahçe, sahasındaki etkili performansına güveniyor! Sarı lacivertliler, 2005-2006 sezonunda Milan karşısında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin ardından, Kadıköy'de yenilgi yüzü görmedi!

fb_taraftar06.jpg

Özellikle son iki sezondur yaptığı maçlarda saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak başarılı bir grafik çizen sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Milan (23 Kasım 2005) karşısında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin ardından, Kadıköy'de yenilgi yüzü görmedi.

İtalyan ekibe karşı aldığı mağlubiyetten sonra sahasında 15 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Fenerbahçe, son olarak bu sezon grupta Dinamo Kiev ile yaptığı maçta 0-0 berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 15 Avrupa Kupası maçında 11 kez kazanırken, 4 maçta eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 9 Avrupa Kupası maçının 8'ini kazanırken bir beraberlik aldı.

-KADIKÖY'DEKİ SON 15 AVRUPA MAÇI-
Fenerbahçe'nin, AC Milan yenilgisinden sonra Kadıköy'de yaptığı son 15 Avrupa Kupası maçında aldığı sonuçlar şöyle:

2006-2007 Sezonu:
Fenerbahçe-B36 Torshavn.......: 4 - 0
Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 2 - 2
Fenerbahçe-Randers............: 2 - 1
Fenerbahçe-Palermo............: 3 - 0
Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2 - 2
Fenerbahçe-AZ Alkmaar.........: 3 - 3

2007-2008 Sezonu:
Fenerbahçe-Anderlecht.........: 1 - 0
Fenerbahçe-Inter..............: 1 - 0
Fenerbahçe-PSV Eindhoven......: 2 - 0
Fenerbahçe-CSKA Moskova.......: 3 - 1
Fenerbahçe-Sevilla............: 3 - 2
Fenerbahçe-Chelsea............: 2 - 1

2008-2009 Sezonu:
Fenerbahçe-MTK Budapeşte......: 2 - 0
Fenerbahçe-Partizan...........: 2 - 1
Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 0 - 0

-32 GOL ATTI, 13 GOL YEDİ-
Fenerbahçe, Kadıköy'deki 15 maçlık yenilmezlik serisinde attığı toplam gol sayısında da dikkati çekiyor.

Bir önceki maçta Dinamo Kiev karşısında 90 dakikayı golsüz tamamlayan Fenerbahçe, 15 maçta rakip filelere toplam 32 gol atarken kalesinde 13 gol gördü.

-SAHASINDAKİ 74. MAÇ-
Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde yarın sahasında 74. maçına çıkacak.

Bugüne dek evinde yaptığı 73 karşılaşmada 37 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 24 karşılaşmada yenildi, 12 kez de berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, sahasında yaptığı maçlarda toplam 107 gol atarken, kalesinde 82 gol gördü.

Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında sahasında yaptığı 73 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle:
Organizasyon O G B M
UEFA Kupası 27 14 4 9
Şampiyon Kulüpler Kupası 16 6 3 7
Şampiyonlar Ligi Ön Eleme 8 5 2 1
Şampiyonlar Ligi 18 9 2 7
Kupa Galipleri Kupası 4 3 1 -
Toplam 73 37 12 24

Not: Sarı-lacivertlilerin, cezası nedeniyle 1995'de UEFA Kupası ön eleme turunda Arnavutluk'un Partizan Tiran takımıyla İzmir'de yaptığı maç da sahasındaki maç olarak değerlendirilmiştir.

20.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fener 5. İngiliz zaferini arıyor!

Şampiyonlar Ligi G Grubu mücadelesinde güçlü Arsenal'i ağırlayacağı maçta 3 puan almayı umut eden Fenerbahçe, bugüne dek Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 4'ünü kazanmıştı..

fb_manchester_9697_01.jpg

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda İngiliz ekiplerle toplam 7 kez eşleşti. İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 7'sinde yenilen Fenerbahçe, 2 maçta ise beraberliğe razı oldu.

Geçen sezon ünlü İngiliz ekibi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Kadıköy'de 2-1 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.

-29 YIL SONRA-
Fenerbahçe, 29 yıl sonra Avrupa kupalarında Arsenal ile karşı karşıya gelecek.

İngiliz ekiple 1979-1980 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. tur mücadelesinde eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 yenildiği rakibiyle İstanbul'daki maçta 0-0 berabere kalarak, kupadan elenmişti.

Galatasaray, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası finalinde karşı karşıya geldiği İngiliz ekibi, 0-0 tamamlanan maçta penaltılar sonucu yenerek (4-1) kupanın sahibi olmuştu.

-İNGİLİZ EKİPLERLE MAÇLAR-
Fenerbahçe'nin, Avrupa kupalarında İngiliz temsilcilerine karşı oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:

1968-69:
Şampiyon Kulüpler Kupası 1. Tur:
Manchester City - Fenerbahçe: 0 - 0
Fenerbahçe - Manchester City: 2 - 1 (Tur atladı)

1977-78:
UEFA Kupası 1. Tur:
Aston Villa - Fenerbahçe....: 4 - 0
Fenerbahçe - Aston Villa....: 0 - 2

1979-80:
Kupa Galipleri Kupası 1. Tur:
Arsenal - Fenerbahçe........: 2 - 0
Fenerbahçe - Arsenal........: 0 - 0

1996-1997:
Şampiyonlar Ligi (C) Grubu:
Fenerbahçe - M. United......: 0 - 2
M. United - Fenerbahçe......: 0 - 1

2004-2005:
Şampiyonlar Ligi (D) Grubu:
M. United - Fenerbahçe......: 6 - 2
Fenerbahçe - M. United......: 3 - 0

2006-2007:
UEFA Kupası (H) Grubu:
Newcastle U.- Fenerbahçe....: 1 - 0

2007-2008:
Şampiyonlar Ligi (G) Grubu:
Fenerbahçe - Chelsea........: 2 - 1
Chelsea - Fenerbahçe........: 2 - 0

20.Ekim.2008
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Gökhan'ın durumu maç saatinde!

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Arsenal ile sahasında yapacağı maçın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla tamamlarken, takımdan ayrılan ve özel olarak çalışan Gökhan'ın durumu maç saatinde belli olacak..

gokhangonul_idman_fb.jpg

Samandıra Tesisleri'nde teknik direktör Luis Aragones yönetiminde yapılan ve ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda, futbolcular istasyon çalışmasının ardından ayak tenisi oynadı. Sarı-lacivertlilerin daha sonra kanat organizasyonları, duran top ve şut çalışması yaptıkları öğrenildi.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı çalışan Gökhan, bugün antrenmanın başında takımla birlikte istasyon çalışmasına katıldı. Daha sonra takımdan ayrılan ve özel olarak çalışan Gökhan'ın Arsenal maçında oynayıp, oynamayacağının maç saatinde belli olacağı bildirildi.

Fenerbahçe'de Gökhan'ın yokluğunda sağ kanatta oynayan Önder de bugün antrenmana çıkmadı. Önder'in Fenerbahçe Sağlık Kurulu Başkanı Ömer Taşer tarafından bugün kontrolden geçirildiği, savunma oyuncusunun salonda çalıştığı kaydedildi.

Grip olduğu için dünkü idmana çıkmayan Tümer ise bugün takımla birlikte çalışırken, sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden Emre ise bugün kondisyoner Dolu Arslan ile birlikte takımdan ayrı sahada koşu yaptı.

Fenerbahçeli futbolcular, akşam saatlerinde tesislerde kampa girecek.

20.Ekim.2008

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

addIcFb

Aileden
Fener büyük abi!

Arsenal, 23.5 yaş ortalamasıyla Şampiyonlar Ligi´nin 32 takımı arasındaki en genç ekip konumunda. Fenerbahçe ise 26.8 ile 9. sırada bulunuyor...

robertocarlos_dizcokmus.jpg

Bugün Fenerbahçe karşısına çıkacak olan Arsenal, sadece G Grubu’nun değil, Şampiyonlar Ligi’nin en genç takımı özelliğine sahip. 23.5 yaş ortalamasına sahip olan İngiliz ekibini, 23.6 ile Belarus temsilcisi Bate Borisov izliyor. Şampiyonlar Ligi’nin en yaşlı ekibi ise tarihinde ilk kez bu önemli organizasyona katılan Kıbrıs Rum Kesimi ekibi Anorthosis. 29.4 yaş ortalaması bulunan Anorthosis’i, Juventus (28.8), İnter (28.4), Zenit (27.9) ve Roma (27.9) izliyor. 26.8 yaş ortalamasına sahip Fenerahçe ise 8. durumda.

Onlar olmasa ortalama düşecek
Real Madrid ve Cluj da Fenerbahçe ile aynı yaş ortalamasındaki diğer iki takım. Devler Ligi’nin en genç kadrosuna sahip Arsenal’in en yaşlı iki oyuncusu 31 yaşındaki kaleci Almunia ve Fransız savunmacı Silvestre. Fenerbahçe’nin en yaşlı futbolcusu 35 yaşındaki Roberto Carlos. İngiliz ekibinde bugün forma giymesi beklenen Theo Walcott ise henüz 19 yaşında. İşin çarpıcı yönü ise bu iki futbolcunun aynı kulvarda oynayacak olması. Yani en yaşlı ile en genç, takımlarının başarısı için karşı karşıya gelecek.

21.Ekim.2008

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

addIcFb

Aileden
''Başınızı öne eğerseniz..''

Son dönemde oynadığı futbolla eleştiri alan Roberto Carlos çarpıcı konuştu! "Bazı dönemler vardır çalışırsınız, çabalarsınız ama olmaz" diyen Carlos, "Başınızı öne eğerseniz, önünüzü göremezsiniz" dedi..

carlos_edu_selcuk_uzgun.jpg

Carlos maç sonunda şunları söyledi;
“Skor hakkında söylenecek fazla bir şey yok. . Maç hakkında ise söylenecekler kısıtlı. Biz taraftarımız önünde oynayacağımız bu maça kazanmak için çıktık. Taraftarımıza galibiyet izletmek isterdik. Ama sonuçta iyi ve büyük bir ekibe karşı oynadık ve kaybettik. Fakat Edu’nun da söylediği gibi başımızı öne eğmemeliyiz. Futbolda her şey olabilir ama başınızı önünüze eğerseniz önünüzü göremezsiniz. Daha çok yapılacak var. Biz çalışmak durumundayız. Bazı dönemler vardır çalışırsınız, çabalarsınız ama olmaz. Ama biz başımızı kaldıracağız, sakin olacağız ve en önemlisi kendimize güvenerek yolumuza devam edeceğiz.”

“Bazı şeylerin açıklaması yoktur. Biz de böyle bir dönemden geçiyoruz. Bir takım böyle kötü dönemlerden geçebilir ancak büyük bir takım futbol karakterini hiçbir zaman kaybedemez. Biz kendimizi yeniden bulursak ve iyi şeyler yaparsak başarılı olabiliriz. Önemli olan bu tip durumlardan çıkabilmektir”

22.Ekim.2008

Edu: ''Ne yapsak olmuyor!''

Son dönemde Fenerbahçe defansında Lugano ile birlikte birçok hataya imza atan Edu, Arsenal maçı sonrasında ilginç açıklamalar yaptı! Edu, "Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, ne yapsak olmuyor" derken, başlarını öne eğmemeleri gerektiğini belirtti!

edu_egik_arsenal.jpg

Edu maç sonunda şunları kaydetti;
“Bu skor bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. İlk golü yemeden önce 2 gol pozisyonumuz vardı ki, maalesef onları değerlendiremedik. Sonra da 2 gol yedik ve bu skor oluştu maalesef.”

“Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, ne yapsak olmuyor. Vuruyoruz girmiyor, rakibe çarpıyor, direğe çarpıyor, kale içinden çıkıyor, yani bir şekilde olmuyor. Ama bu durumdan nasıl çıkarız derseniz, çalışarak çıkarız. Başımızı öne eğemeyiz. Biz taraftarımıza güzel günler yaşatmak istiyoruz ama bu dönemde maalesef bunu başaramıyoruz. Ama dediğim gibi başımızı öne eğemeyiz, çalışmak zorundayız.”

22.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
''Aragones'in gönderilmesini istemiyoruz''

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli yöneticilere bir internet sitesinden çağrıda bulunarak, teknik direktör Luis Aragones'in gönderilmesini istemediklerini, yönetimin aldığı ve alacağı önlemleri açıklayarak, kaos ortamına son vermesini istediklerini açıkladı.

fb_taraftar_sev_02.jpg

Taraftar sitelerinden olan ''www.****.com'' adlı internet sitesinde yapılan açıklamada, tarihin en kötü Fenerbahçesi ile karşı karşıya oldukları belirtilerek, ''Biliyoruz ki, böyle durumlarda önce teknik direktör gönderilir. Teknik direktörümüz Luis Aragones'in gönderilmesini istemiyoruz. Teknik direktör gönderildikten sonra ara transfer döneminde göz boyamak için yıldız transferi yapılır. Ara dönemde aceleyle, panik halinde, planlanmadan yapılan transfer istemiyoruz'' denildi.

Açıklamada, taraftarlar yönetimden şu isteklerde bulundu:

''Fenerbahçemizin problemleri onu gönderip, bunu getirmekle çözümlenemez. Tek çare mentalitenin değişmesindedir. Tarihin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçemizde tek bir yöneticinin çıkıp konuşmamasını anlayamıyoruz. Yöneticilerimizden camiaya, neler yapacaklarını, aldıkları ve alacakları önlemleri açıklamalarını, bu kaos ortamına son vermelerini istiyoruz.

Kaybedilen bir sezon, Fenerbahçemizin geleceğinden önemli değildir. Başkanımızın ve yönetim kurulumuzun bu sezondan ders çıkarıp, futbol yönetimini ehil ellere bırakmasını, oluşturulacak profesyonel ekibin takımın eksikliklerini tespit edip, transfer planlamasını şimdiden yapmasını, sözleşmesi sezon sonunda bitecek futbolcularla görüşmelere hemen başlanmasını, takımın önemli futbolcularıyla sezon bitmeden sözleşme yenilemesini istiyoruz.

Camianın bütünleşmesini, gerek maddi, gerekse manevi gücümüzü sahaya yansıtmamızı engelleyen bütün setlerin yıkılmasını, camiamızda birlik ve beraberliğin acilen yeniden tesis edilmesini istiyoruz.

Yıllardır camiamızın bütün unsurlarıyla yönetimimize destek vererek oluşturulan alışkanlıkların bu sene çökme tehlikesi belirmiştir. Yönetim ayrı, tribün ayrı telde çalmaktadır. Kulüpte bir otorite boşluğu gözlemlenmektedir. Yönetimin ipleri eline alıp, camiayı bu başıbozukluktan kurtarmasını istiyoruz.''

23 Ekim 2008

addIcFb

Aileden
''Bu takımı dirilttik!''

Fenerbahçe'nin Bursaspor'u 5-2 mağlup ettiği maçın ardından sarı lacivertlilerin 2. golünü kaydeden Uğur Boral Fenerbahçe'yi tekrar diriltebileceklerini konuştuklarını ve bunu başardıklarını belirtirken taraftara da teşekkür etti.

ugurboral_dua.jpg

Uğur Boral'ın açıklamaları:

"Taraftara teşekkür edebilmek için "Beraber yürüdük biz bu yollarda başlığını kullanırdım ama kendimce Kocaelispor maçının ardından ben kendimizi kandırmamamız gerektiğini söylemiştim ama Bursaspor maçında çok iyi oynayarak kazandık. Biz bu devi tekrar dirilteceğimizi konuştuk, Bursa gibi ligin zorlu bir takımını iyi bir oyun ve 5 golle yendik. Bizim için sevindirici taraf ışık yok dendiği bir ortamda çıkıp Fenerbahçe gibi mücadele edip bu kişileri susturmak oldu.

Fenerbahçe gücünü taraftarından alıyor. Taraftar bizer sırtını dönerse biz hangi güvenle mücadele edeceğizç. Bugünkü taraftara gerçekten teşekkür ediyorum. Bu kadar kötü sonuçların ardından hala bizi destekliyorlar. Onlara gerçekten teşekkür ediyorum. Biz bu takıma geçen sene güzel günler yaşattık. Değişen bir şey yok. Hatta eklenen oyuncular da var. Biz bir olursak daha iyi oluruz. Birlikten kuvvet doğar her zaman. Bugünkü taraftar her şeye layıktır. Onlara teşekkür ediyorum."

26.ekim.2008

addIcFb

Aileden
Güiza ve Emre'nin MR'ı çekilecek!

Bursaspor'u 5-2 yenerek moral bulan Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası grup maçında Ankaragücü ile 29 Ekim Çarşamba günü deplasmanda yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlarken, Güiza ve Emre'nin MR'ı çekileceği belirtildi!

guiza_fb_formayiopuyor.jpg

Samandıra Tesisleri'nde, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde sağanak yağış altında gerçekleştirilen ve 1 saat 20 dakika süren antrenmanda, Bursaspor maçında görev alan oyuncuların antrenör Cesar Mendiando yönetiminde tesislerdeki salonda çalıştığı, diğer futbolcuların ise kondisyoner Carlos Cascallana yönetiminde istasyon çalışması yaptığı bildirildi.

Topla kısa koşular yapan sarı-lacivertli futbolcuların, daha sonra yapılan dar alandaki maç ile antrenmanı tamamladıkları ifade edildi.

Sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun antrenman boyunca kondisyoner Dolu Arslan eşliğinde saha kenarında koşu yaptığı vurgulandı.

Bu arada, takım doktoru Piyer Arzuman, sol ayak bileğindeki ağrı şikayetleri nedeniyle Güiza'nın MR'ının çekileceğini bildirdi. Arzuman, Emre Belözoğlu'nun da kontrol amaçlı MR'ının çekileceğini, bu futbolcunun MR sonuçlarına göre takımla çalışıp çalışmayacağına karar vereceklerini söyledi.

Yarını izinli geçirecek Fenerbahçe, Ankaragücü maçı hazırlıklarını 28 Ekim Salı günü tamamlayarak, özel uçakla Ankara'ya gidecek.

27.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
Fener hazır!

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası D Grubu'nda Ankaragücü ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Emre Belözoğlu'nun düz koşu yaptığı çalışma sonunda, oyuncular ve teknik heyet 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı!

fb_cumhuriyetbayrami0809.jpg

Samandıra Kamp Merkezi'nde, teknik direktör Luis Aragones yönetiminde yapılan ve 1 saat 20 dakika süren antrenmanda, sarı-lacivertli futbolcular ısınma ve koordinasyon hareketlerinden sonra, 2 takım halinde taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı.

Çekilen MR sonucu sol arka baldırındaki ödemin tam olarak dağılmadığı anlaşılan Emre Belözoğlu, kondisyoner Dolu Arslan eşliğinde saha kenarında düz koşu gerçekleştirdi. Sakatlığı bulunan Önder Turacı ise antrenmana çıkmayarak tesislerde tedavi ve çalışmalarını sürdürdü.

Hazırlıklarını tamamlayan sarı-lacivertliler, bugün saat 15.30'da karayoluyla Samandıra'dan Ankara'ya hareket edecek.

Öte yandan, oyuncular ve teknik heyet, antrenman sonrası sahada hep birlikte dev bir Türk Bayrağı açarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı şimdiden kutladı.

28.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
"Bu acıyı bir ben bilirim"

10 sezondur Fenerbahçe forması giyen golcü futbolcu Semih Şentürk, "İki kez final oynadık. Yıllardır bu kupaya hasretiz. Bu sezon daha sıkı sarılarak, müzemize getirmeliyiz" dedi!

semih1.jpg

Fortis Türkiye Kupası için bugün Ankaragücü maçı ile start alacak olan Fenerbahçe’de yeni bir yolculuk başlıyor. Sarı lacivertli takımın en kıdemli futbolcusu olan Semih Şentürk, arkadaşlarıyla perde arkasında yaptığı konuşmalarda 25 yıllık kupa özlemine dikkat çekerek, "Bu acıyı bir ben bilirim" diyor.

10 yıldır sarı lacivertli formayı giyen ve iki kez bu kupada final heyecanı yaşayan golcü futbolcu "Geçen yıl en parlak dönemimizi yaşamamıza rağmen kupasız kaldık. Taraftarımızın beklentisine cevap vermek için önümüzde iki kupa var. Türkiye Kupası’nı 25 yıl sonra müzemize getirerek tarihe geçmeliyiz" yorumunu yapıyor.

Geçtiğimiz yıl Galatasaray ile oynanan kupa maçından sonra üzüntüsünü ülkesinde tatil yaparken dile getirerek, "Kupayı almamız engellendi" ifadesini kullanan Roberto Carlos da futbol kariyerinde birçok kupanın olduğuna dikkat çekerek, "Fenerbahçe’de sadece Türkiye Süper Kupası’nı kazandım. Lig ve Türkiye Kupası’nı da kaldırmak istiyorum. Real Madrid ve Brezilya’da kupalara alıştım. Sıra geldi Fenerbahçe’nin zaferlerine" mesajını yolladı.

Kaptan Alex de Souza da takım arkadaşlarını motive etmek için ilginç cümleler kullandı. Fenerbahçe’de üç lig şampiyonluğu sevincini yaşayan Brezilyalı yıldız, "Burada çok mutlu günler yaşadım. Şampiyonluk kutlamalarının izi hafızalardan asla silinemez. Fenerbahçe camiası bunu çok güzel yaşıyor. Yeni bir yola çıktık. Türkiye Kupası’nı kazanmak için takım olarak her şeyimizi ortaya koymalıyız" dedi.

29.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

"Bazı oyuncular ligde, bazıları.."

F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Ankaragücü ile çarşamba günü yapacakları Kupa maçını kazanmak istediklerini belirterek, "Benim takımımda 26-27 oyuncu var ve hepsi bana eşit uzaklıkta, yakınlıktadır. Bazı oyuncular ligde oynar, bazıları kupada oynar. Yeri gelince bazılarını değiştiririz" dedi

aragones_sl_basintoplantisi.jpg

Aragones, FB TV'de ''Teknik Analiz'' programında yaptığı açıklamada, ''Ankaragücü maçına daha az oynayan oyuncularla mı çıkacaksınız?'' şeklindeki soru üzerine, ''Forma şansı bulamayan ya da yedek kalan gibi sözcükleri fazla sarf etmek istemiyorum. Benim takımımda 26-27 oyuncu var ve hepsi bana eşit uzaklıkta, yakınlıktadır. Bazı oyuncular ligde oynar, bazıları kupada oynar. Yeri gelince bazılarını değiştiririz. 'Şu oyuncular ilk 11, şu oyuncular az forma şansı bulur, şu oyuncular yedektir' diyemem'' şeklinde konuştu.

İspanyol teknik adam, bir soru üzerine, savunmadaki hataları sadece savunmaya yüklememek gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Defansın da hataları vardır, ama o topu oraya getiren orta sahada bizim yapamadığımız birleşmelerdir. Bursaspor maçında orta sahada o birleşmeyi yaptığımızı düşünüyoruz. Bu sayede daha iyi bir sonuç ortaya çıktı. Orta saha ve defans arasındaki o çizgiyi daha azaltmak gerekiyor. Birlikteliği sağlamak, çizgiler arasındaki mesafeyi azaltmak gerçekten futbolda zaman isteyen şeylerdir. Daraltma ve baskı konusu kolay değildir. Biz de her geçen gün bunlara yoğunlaşarak, çalışmalarımıza devam ediyoruz.''

Takımdaki sakatlıkların nedenini maç yoğunluğuna bağlayan İspanyol teknik adam, Deivid'in tekrar takıma dönmesiyle ilgili olarak da ''Onun dönüşüyle birlikte defans konusuna daha istekli, daha savunmacı ve daha yırtıcı bir şekilde yöneleceğimizi düşünüyoruz'' dedi.

-''TEKNİK OYNAMAMIZ GEREKİYOR''-
Aragones, tarzının her zaman oyunculara göre bir şeyler yapmak olduğunu anlatarak, ''Fenerbahçe teknik bir ekip olduğu için teknik oynaması gerekir. Daha çok pas yapması gerekir ki benim de sevdiğim tarz budur. Ama şu an için belli ölçülerde yapıyoruz veya yapamıyoruz. Benim önem verdiğim konu pas organizasyonlarıdır. Onu daha iyi yaptığımız zaman kafamdakine daha uygun bir oyun ortaya koymuş olacağız'' diye konuştu.

''Dünyanın her yerinde işler kötü giderken gazeteciler olur olmaz şeyler yazabilirler'' diyen İspanyol teknik adam, şunları kaydetti:
''Ben, bu durumu çalıştığım her yerde yaşadım ve göğüs germesini bildim. Ama tabii ki iyi atak yapan ve defans yapan bir takımı oturtmak bir seneyi aşan bir zamanı gerektiren bir iştir. O yüzden kolay bir iş değil.''

Bursaspor maçından sonra basın toplantısında gazetecilere söylediği ''Mayıs'ta görüşürüz'' sözünü meydan okumak için söylemediğini dile getiren Aragones, sözlerini şöyle tamamladı:
''Türkiye, yeni geldiğim ve alışmaya çalıştığım bir ülke, bir kültür. Biraz daha zamana ve taşların biraz daha yerine oturması gerektiği için böyle bir cümle kullanmıştım. Ayrıca Türkçe konusunda yeterli olduğum zaman tercümanım Umut ile de Türkçe konuşmak istiyorum. Ben hiçbir zaman kimseye meydan okumam. Aylardır aralıksız çalışıyorum. Bu meydan okuma olarak algılanmasın."

29.Ekim.2008

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

addIcFb

Aileden
Aslar yok, Tümer ilk kez!
Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası D Grubu 1. hafta maçında, çarşamba günü deplasmanda Ankaragücü ile yapacağı maç için bugün otobüsle Ankara'ya gitti. Sarı lacivertli kafilede ideal 11'in değişmezleri Lugano, Alex, Guiza, Selçuk, Uğur ve Gökhan bulunmazken, Tümer ilk kez 18'de kendine yer buldu.

gurhangursoy_tumermetin_idman.jpg

Teknik direktör Luis Aragones'in Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosuna almadığı Lugano, Alex, Guiza, Selçuk, Uğur ve Gökhan, Ankara'ya götürülmedi. İspanyol teknik adamın kupa maçında bu oyuncuları dinlendirip, yedek ağırlıklı bir ilk 11 sahaya süreceği öğrenildi.

Aragones, sakatlığı geçen Tümer Metin'i Ankaragücü maçının 18 kişilik maç kadrosuna dahil ederken, Tümer, bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı. İspanyol teknik adam ayrıca Bursaspor maçında 18 kişilik kadroda yer almayan Can, Deniz, Burak, İlhan ve Gürhan'ı da Ankaragücü maçının 18 kişilik kadrosuna aldı.

Fenerbahçe'nin 18 kişilik Ankaragücü maçı kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Volkan Demirel, Volkan Babacan, Ali Bilgin, Yasin, Can, Edu, Roberto Carlos, Vederson, Josico, Deniz, Maldonado, Kazım, Deivid, Burak, İlhan, Tümer, Gürhan, Semih.

29.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
''Ceza alması gerekiyorsa alacaktır''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, Ankaragücü karşısında iyi bir futbol sergileyemediklerini söylerken, disiplinsiz bir hareket sonrası kırmızı kart gören Kazım'ın gerekirse ceza alacağını fakat bunu kendi içlerinde çözeceklerini belirtti.

aragones_sl_basintoplantisi.jpg

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Ankaragücü maçındaki oyundan memnun olmadığını söyledi.

Luis Aragones, Fortis Türkiye Kupası'nda 1-0 kazandıkları Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, ''Oyun açısından çok memnun değilim. Bugün benim için iki önemli konu var. Birincisi gol yemememiz. İkincisi de Cumhuriyetin 85. yıl dönümü kutlamaları. İki yarıda da oyun olarak ortaya çok şey koyamadık'' dedi.

Kazım'ın kırmızı kart görerek oyundan atılmasıyla ilgili olarak da Aragones, ''Neden atıldığını bilmiyorum. O yüzden yorum yapamam. Ama bir oyuncu, takım arkadaşlarını 10 kişi bırakmamalı. Oyuncunun alacağı ceza, kulübün iç tüzüğünde yazılıdır. Eğer yönetim böyle bir taleple gelirse benim onayımdan geçtikten sonra ceza söz konusu olabilir'' diye konuştu.

Tümer'in yeniden sakatlandığını belirten Aragones, oyuncunun durumunun henüz net olmadığını, diğer sakat oyuncuların da biraz zamana ihtiyacı olduğunu anlattı.

"CEZA ALMASI GEREKİYORSA ALACAKTIR"
Aragones'in maç sonu canlı yayında yaptığı açıklamaları ise Ajansspor.com derledi. İşte İspanyol teknik adamın sözleri;

“Maç yorumunu yapacak olursak, bugün özellikle iyi bir oyun göstermedik diyebiliriz. Ama sonuçta golü bulduk ve skoru korumasını bildik. Oyun çok dengeliydi ve şanslıydık. İyi kapanıp gol görmememiz de önemliydi. Diğer maçlarda kalemizde çok gol görüyorduk. Bugün gol yememek de bizim için artı oldu.”

“Dediğim gibi benim takımımda 27 oyuncum var. Ve bu uzun maratonda bazıları zaman zaman dinlenecek. İlk 11 ve yedek oyuncu ayrımı yok. Çok üst üste maç yaptığımız zamanlarda bazıları oynuyor, bazıları da dinleniyor. Bu böyle devam edecektir.”

“Kazım’la ilgili durum kulübümüzü ilgilendiren iç konumuz. Ceza alması gerekiyorsa alacaktır. Ama kendi içimizde bunu halledeceğiz ve basına yansıtmayacağız..”

“Galatasaray maçından önce Eskişlehirspor maçı da çok önemli bizim için. Galatasaray maçı geldiği zaman o zaman onun hakkında da”

30.Ekim.2008

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kazım özür diledi!

Ankaragücü maçında yan hakeme bakarak sarfettiği bir söz nedeniyle oyundan atılan Kazım Kazım, mücadelenin bitimi ile birlikte soluğu hakem odasında aldı ve özür diledi..

kazimkazim.jpg

Ankaragücü-Fenerbahçe karşılaşmasının 71. dakikasında bir pozisyon sonrasında maçın yan hakemine dönerek bir söz sarfeden ve yan hakemin uyarısı de orta hakemi uyarısı ile mücadelede takımını 10 kişi bırakan Kazım Kazım, maç sonunda hakem odasına gitti.

Hakemelerle İngilizce konuşan Kazım, kırmızı kart gördüğü pozisyon sırasında "o lafı" hakeme değil kendisine söylediğini ifade etti. Kendisine kızdığı için bu sözü kullandığını anlatan Kazım'ın hakemlerden raporlarında bunu dikkate almalarını rica ettiği öne sürüldü. Hakemlerin ise Kazım'a ne cevap verdikleri öğrenilemedi.

30.Ekim.2008

addIcFb

Aileden
Tümer'in MR'ı çekildi!

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de Eskişehirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlarken, basına kapalı olan antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan futbolcular, ardından iki gruba ayrıldı. Öte yandan, Ankaragücü maçının ilk yarısının sonlarında sakatlanan Tümer Metin'in, bugün MR'ı çekildi.

tumer_mac01.jpg

Fortis Türkiye Kupası'nda dün deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşan sarı-lacivertliler, bugün Samandıra Tesisleri'nde çalıştı. Akşam, basına kapalı olan antrenmana ısınma hareketleriyle başlayan futbolcular, ardından iki gruba ayrıldı.

Ankaragücü maçında forma giyen futbolcular rejenerasyon çalışmasıyla yetinirlerken, öteki oyuncular taktik ağırlıklı çalışmayla antrenmanı tamamladılar.

Antrenmanın bir bölümünde takımla birlikte çalışan Emre Belözoğlu, daha sonra Önder Turacı ile birlikte, kondisyoner Dolu Arslan nezaretinde özel bir çalışma gerçekleştirdi. Tümer ve Josico ise antrenmana katılmadılar.

Fenerbahçe, yarın yapacağı antrenmanla Eskişehirspor maçının hazırlıklarını tamamlayacak ve akşam saatlerinde de özel bir uçakla Eskişehir'e gidecek.

-TÜMER'İN MR'I ÇEKİLDİ-
Ankaragücü maçının ilk yarısının sonlarında sakatlanan ve oyundan çıkmak durumunda kalan Tümer Metin'in, bugün MR'ı çekildi.

Tümer'in, daha önce de sakatlandığı sağ kasık bölgesinde oluşan ağrı nedeniyle Kadıköy'deki Özel Acıbadem Hastanesi'nde MR'ı çekilirken, kulüp doktoru Piyer Arzuman, bu oyuncunun durumunun, MR sonuçlarının alınmasının ve sağlık kurulu başkanı Prof. Dr. Ömer Taşer'in değerlendirmesinin ardından netlik kazanacağını söyledi.

Arzuman, Josico'nun da sol ayak baldırındaki ağrılar nedeniyle tedavi gördüğünü bildirdi

31.Ekim.2008

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Eskişehirspor ile Fenerbahçe 12 yıl sonra..

Turkcell Süper Lig'de cumartesi günü yapılacak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla birlikte her iki ekip lig tarihinde 12 yıl sonra karşı karşıya gelecek.. İki takım arasında Eskişehir'de oynana maçlarda ev sahibi ekibin üstünlüğü göze çarpıyor..

eskisehir_stat.jpg

İki takım ligde daha önce 22 sezonda toplam 44 maç yaptı. Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 22-11, gol sayısında da 65-41 üstünlük kurarken, iki ekip arasındaki 11 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe ile Eskişehirspor ligde en son, kırmızı-siyahlı takımın küme düştüğü 1995-96 sezonunda karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe, İstanbul'daki maçı 6-0, Eskişehir'deki karşılaşmayı ise 2-1'lik skorlarla kazanmıştı.

-ESKİŞEHİR'DEKİ MAÇLAR-
Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir'de 22 kez karşılaştı.

Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki maçlarda ev sahibi ekip 10, Fenerbahçe ise 5 kez galip gelirken, 7 maçta ise eşitliği bozamadılar. Eskişehir'de ev sahibi ekibin toplam 29 golüne, Fenerbahçe 23 golle yanıt verdi.

Bu arada Eskişehirspor, lig tarihinde Fenerbahçe karşısında elde ettiği toplam 11 galibiyetten 10'unu kendi sahasında aldı.

-TARİHE GEÇEN MAÇLAR-
Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti.

Fenerbahçe, Eskişehirspor'u 1988-89 sezonunda Eskişehir'de 7-2, 1995-96 sezonunda da İstanbul'da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine imza attı.

Eskişehirspor ise, 1987-88 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-0 yenerek, tarihi bir skoru yakaladı.

Bu arada iki takım arasında 1986-87 sezonunda İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazanırken, sarı-lacivertli takımın bu maçtaki 4 golünü de penaltılardan Zafer Tüzün attı. Zafer Tüzün böylece, 51. sezonunu geçiren lig tarihinde, bir maçta en çok penaltı golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

-SON 10 MAÇ-
İki takım arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

1985-86
Fenerbahçe-Eskişehirspor 1 - 0
Eskişehirspor-Fenerbahçe 3 - 1

1986-87
Eskişehirspor-Fenerbahçe 0 - 0
Fenerbahçe-Eskişehirspor 4 - 1

1987-88
Fenerbahçe-Eskişehirspor 0 - 4
Eskişehirspor-Fenerbahçe 2 -1

1988-89