EliteTurk

Aileden
Kayıt
26 Ekim 2008
Mesajlar
9.661
Beğeniler
0
Şehir
Antalya Beach
FBI'ı oyuna getiren adam
İnternet korsanıydı... Yakalandı... Diğer hackerları ispiyonladı... Muhbirken Fortune 500'ü hackledi...




Dünyanın en ilginç hacker davasından 20 yıl hapis cezası çıktı. FBI'ı bile oyuna getiren internet korsanı, dünyanın en değerli 500 şirketini hacklemek ve 40 milyon kredi kartına ait bilgileri çalmakla suçlanıyor. Fakat en ilginci de bütün bu suçları FBI'ın muhbiri olarak diğer hacker arkadaşlarını ihbar ederken işlemiş olması.

Gelmiş geçmiş en büyük kredi kartı bilgisi hırsızlığına imza atan Albert Gonzalez'in bu ilginç dolandırıcılık öyküsü 2003 yılında başladı. Şirketlerin bilgisayar sistemlerini ele geçirdiği için 2003'te yakalanan Gonzalez, FBI'ın "daha büyük" planları nedeniyle cezaevine gönderilmedi. FBI tarafından yürütülen çok büyük bir hacker operasyonunda, diğer hackerları ihbar etmekle görevlendirilen Gonzalez, FBI'ın koruması altında olmanın tüm avantajlarını kullandı.

40 milyon kredi kartı bilgisi çaldı

Bu tarihten itibaren 5 yıl boyunca Gonzalez hedefine, dünyanın en değerli şirketlerinin oluşturduğu Fortune-500 listesini koydu. Dünyanın en değerli şirketlerinin bilgisayar sistemlerini hackledi. Savcı, Gonzalez'in ABD, Ukrayna ve Rusya'da bulunan bir internet korsanları çetesinin de lideri olduğunu iddia etti. Bu çeteyle birlikte dev şirketlerin bilgisayar sistemlerine giren Gonzalez, yaklaşık 40 milyon kişinin kredi kartı bilgilerini çaldı. Karaborsada da sattığı kredi kartı bilgilerini ATM'lerde hesapları boşaltmak için de kullandı.

Zarar: 200 milyon dolar

Bu şekilde Gonzalez'in ABD'nin en değerli şirketlerine 200 milyon dolar zarar verdiği tahmin ediliyor. Gonzalez, dev perakende şirketleri TJX Cos., BJ's Wholesale Club, Barnes & Noble, OfficeMax ve ünlü restoran zinciri Dave & Buster's'ın bilgisayar sistemini hackledikten sonra bu bilgileri Rusya'da iki kişiye satmaya çalışırken 2008'de yakalanmıştı.

Servet kazanmış

Gonzalez'in bu şekilde çaldığı paralarla bir apartman dairesi, araba, sevgilisine Tiffany marka yüzük, babasına ve arkadaşlarına Rolex marka kol saatleri aldığı, oldukça yüklü miktarda da nakip para elde ettiği belirtiliyor. Mahkeme, Gonzalez'den 2.7 milyon dolarlık nakit paranın yanında tüm bu varlıklarını da iade etmesini istiyor.
 
Yukarı Alt