Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
Micron'un yeni SSD'si, ulaştığı veri hızı ile tüm rakiplerine birkaç adım önden bakıyor...



11sgpwg.jpg



Micron Technology, önümüzdeki yıl içinde hızı 1GB/saniyeye ulaşan en yeni Solid State Disk'lerini (SSD) pazara sürmeyi planlıyor. Micron Technology'nin yeni SSD'sinin transfer hızı ise Intel'in en yeni SSD'si X25-E'sine göre tam 4 kat daha fazla.

Advanced Storage Technology Center'ın yöneticisi Joe Jeddeloh, geçtiğimiz günlerde 2-işlemci, sekiz çekirdek Intel Xeon PC ve 2 SSD'li ve 16 flash kanala sahip bir kartı kullanan bir teknolojiyi tanıttı. Jeddeloh, yeni SSD'lerin yaklaşık 800MB/saniyeye ulaştığını ve bu hızın 1GB/saniyeyi dahi bulabileceğini belirterek SSD teknolojisinin vardığı son noktayı da gözler önüne serdi. Doğrudan bir adet PCI Express (PCIe) slot'una bağlanan kart, Serial ATA(SATA) ve SCSI birimlerini bypass ederek SSD'leri bir sunucuya ya da bir PC'ye doğrudan bağlayabiliyor.

Micron'un SSD grubunun başkan yardımcısı olan Dean Klein, kendisiyle yapılan son röportajında yeni SSD teknolojisinin seçilmiş birkaç müşteriyle test edildiğini belirterek, daha fazla beta testçisi aradıklarına vurgu yaptı.

Intel'in en yeni SSD'si X25-E ise 250MB/s okuma ve 170MB/s yazma hızlarına sahip. Röportajında Intel'in SSD'lerinden de bahseden Klein, yeni SSD'lerinin Intel'inkilere nazaran tam 4 kat daha hızlı olduğunun altını çizmeyi de ihmal etmedi.
 
Yukarı Alt