Kayıt
17 Mart 2009
Mesajlar
5.770
Beğeniler
0
Şehir
LoL




10- The Gravity Hammer (Halo 3)

İlk olarak Halo 2'de Chieftain Brute Tartarus'un elinde gördüğümüz Gravity Hammer, bir oda dolusu elite'i öldürmenin en iyi yolu. Tabi ki yavaş, ağır ve metal dedektöründen geçmeniz biraz zor. Bu yüzden 10. sıradaki yerini alıyor.





9- Blades of Chaos (God of War)

Kratos pek de iyi niyetli bir abimiz değil. Hobileri arasında barbar öldürmek, köylü öldürmek, hydra öldürmek ve ailesini öldürmek yer alıyor. Dövmelerden, intikamdan ve kötü kızlardan hoşlanıyor. Yani bir nevi her erkeğin hayalinde olmak istediği adam (!)

Diğer silahları gibi olmayan Blades of Chaos, hikayenin başından beri yardımcımız. Zincire bağlı olan bu "bıçaklar", havada uçuşurken etraflarındaki düşmanlara zarar verirken, tırmanma yardımcısı olarak da kullanılıyorlar.





8- Cloud'ın kılıcı (Final Fantasy VII)

Bu ilginç kılıcı gören bir daha unutmuyor. Herhangi bir silaha benzemeyen bu kılıç, devasa görüntüsüyle en "baba" silahlar arasındaki yerini kolaylıkla ele geçiriyor.





7- Farsight XR-20 (Perfect Dark)

N64 oyunu olan Perfect Dark, bizi ilginç bir teknolojiyle tanıştırmıştı. Farsight XR-20'yle birlikte artık duvarların arkasından düşmanları görüp öldürebiliyordunuz. Ayrıca çoklu oyunculu modda tek vuruşta öldürebiliyordu. Bu da onu tarihin en "baba" silahları arasında yerleştirmeye yetiyor.





6- Railgun (Quake 2)

Yetenek gereken silahlar, oyunlarda her zaman ön plana çıkarlar ve onları iyi kullananlar sadece iyi oyunculardır. Railgun da bu silahlar arasında. Yaptığınız atış ya düşmanınızı öldürecek ya da yerinizi açığa çıkaracaktır. Her mesafeden etkili olduğu için bu silahı kullanmayı iyi bilmek gerekir.





5-Chainsaw Bayonet (Gears of War)

Belki bazılarınız "Neden Hammer of Dawn'ı koymadınız da bunu koydunuz?" diyebilirler. Ancak Hammer of Dawn, bu silah kadar vahşi değil. Yüzünüz kanla bulanırken kahkaha atmıyorsanız, elinizdeki silah o kadar da "baba" değildir (Fazla vahşi mi oldu ne?).





4-BFG 9000 (Doom)

BFG ya da nam-ı diğer Big F***ing Gun (Lanet olası büyük silah), FPS'nin atası Doom'un bizlerle tanıştırdığı silahlardan biri. Özellikle zor ele geçirilen bir silah olduğundan dolayı etkileri de oldukça büyük. En "baba" olmasa da "baba"lar arasında yerini hakediyor.





3-Zero Point Energy Manipulator (Half-Life 2)

İşte gerçekten dahice bir "baba"lık. Half-Life 2'yle tanıştığımız "Gravity Gun", her türlü nesneyi bir nevi silaha dönüştürmemizi sağlıyordu. Boya kutuları, variller, testere bıçakları, borular, arabalar, lastikler, kayalar ve hatta insanları düşmanlarımızın üzerine fırlatabilmemizi mümkün kılıyordu.





2-The Darkness

Belinizden çıkan iki ilginç yaratık benzeri uzantıyla düşmanlarınızı korkutmakla kalmayıp onları feci şekillerde öldürmenizi başka hangi oyun sağlar? Genelde yaratıkları öldürme amacında olursunuz ancak "The Darkness"ta yaratığı biz oynuyorduk.





1-Cerebral Bore (Turok 2)

Bir silah düşünün, düşmanınızın kafatasını delip beynini yiyiyor. Evet bu kadar da olmaz diyebilirsiniz ancak Turok 2'deki Cerebral Bore, tam bir "beyin fırtınası"na sebep oluyordu. Vasat senaryosuna rağmen ilgi çekici çoklu oyuncu özelliklerne sahip olan Turok 2, özellikle Cerebral Bore'un çoklu oyuncu modundaki kullanımıyla oynayanların eğlenceli saatler geçirmesini sağlamıştı.




alıntı..


 
Kayıt
17 Mart 2009
Mesajlar
5.770
Beğeniler
0
Şehir
LoL
Bejiktajjjj demiş ki:
Turok 2 den seçilmesi garip . Efect bakımından berbat bir oyun
zaten oyun seçmemişler silah seçmişler yani sadece silahların özelliklerine bakılmış. :)
 
Yukarı Alt