Kayıt
21 Şubat 2010
Mesajlar
1.514
Beğeniler
0
Şehir
AMASYA
Google, tartışılacak bir yeniliğe imza attı.


Yazılım geliştiricisi Google, kullanıcılar tarafından sevilen Web tarayıcısı Chrome'un yazılım geliştirici sürümünde bir yeniliğe imza attı. Görüldüğü kadarıyla bazı karışıklıklardan kurtulmak isteyen Google, tarayıcısının adres çubuğunda yer alan "http://" ekini attı. Ancak yazılım geliştiricilerin endişelenmesine gerek yok zira bu ifade yerine sevimli bir dünya ikonu yerleştirildi.

Şayet "ftp://" ya da "https://" eklerini görüp göremeyeceğiniz konusunda kuşkularınız varsa, yine endişelenmenize gerek yok. Tarayıcının ilgili sürümünde bu ön ekler görüntülenebilecek. Yapılan bu değişikliğe kullanıcılar tarafından ne gibi bir tepki geleceği ise şimdiden merak ediliyor.




Gördüğünüz gibi adresin başında "http://" eki yer almıyor.




Diğer tarayıcılara baktığımızda ise Apple Safari'nin mobil sürümünde "http://" ekininin adres çubuğundan kaldırılmış olduğunu biliyoruz. Ancak bunun temizlik için değil, alandan tasarruf etmek amacıyla yapıldığı daha önce açıklanmıştı.

Aslına "http://" ifadesi adresler için pek bir şey ifade etmiyor. World Wide Web, yani WWW'nin babası Tim Berners-Lee bile "//" ekinin son derece amaçsız ve gereksiz olduğunu itiraf etmişken, Google'ın bu ufak değişikliği normal karşılanabilir.

 
Yukarı Alt