Spare_

Bilgiliyim
Kayıt
24 Kasım 2008
Mesajlar
2.764
Beğeniler
1
Şehir
^^ T.C / İST ^^
AY TEDİRGİNLİĞİ

Duru Tiyatro

“Bir kadın, bir adam, bir giz ve birçok cinayet!”

Özen Yula’nın yazıp yönettiği oyunda Sezin Akbaşoğulları ve Bekir Aksoy başrolleri paylaşıyorlar. 1950’lerin İstanbul’unda denize yakın tenha bir parkta geçen oyun, bir zamanların insanlarına dair tehlikeli bir hikâye anlatıyor.

2001 yılında Afife Ödülleri’nde Özen Yula’ya Cevat Fehmi Başkut Yılın En Başarılı Oyun Yazarı ödülünü kazandıran Ay Tedirginliği, ılık biz bahar gecesi karşılaşan ve kopamayacakları bir oyuna giren bir kadınla bir adamın sırlarla örülü geçmişlerini ve hayatlarının kesişmesini konu ediniyor.

Oyunun kostüm ve dekorları Başak Özdoğan’a, ışık tasarımı Emrah Keskin’e ait. Yardımcı yönetmenliğini Ceren Demirel’in yaptığı oyundaki tangonun koreografisi İlyas Odman tarafından gerçekleştiriliyor.

Sanat Yönetmenliği’ni Emre Kınay’ın üstlendiği Duru Tiyatro, Ay Tedirginliği ile bir ilke daha imza atıyor. Seyirciler için gece “22.45 Oyunları” da ayda bir kez uygulamaya geçilecek. Ayda bir gece saat 22.45’te, oyunu kaçırmış olan, uykusu kaçmış olan, farklı bir gece tiyatrosu deneyimi yaşamak isteyen seyirciler için bu tedirginlik ve sırlarla dolu oyuna dair özel bir sunum gerçekleştirilecek.


Prömiyer Tarihi: 19 Aralık Cumartesi 20:45
20 Aralık Pazar 16:00
25 Aralık Cuma 20:45
26 Aralık Cumartesi 20:45

Yazan ve Yöneten: Özen YULA
Yönetmen Yardımcısı: Ceren DEMİREL
Oynayanlar: Sezin AKBAŞOĞULLARI, Bekir AKSOY
Kostüm ve Dekor Tasarımı: Başak ÖZDOĞAN
Işık Tasarımı: Emrah KESKİN
Dans Tasarımı: İlyas ODMAN
Şarkılar: Atakan AKDAŞ
VTR: Siyah KARE
Fotoğraflar: Emre TAPTIK
 
Yukarı Alt