Kayıt
21 Ocak 2008
Mesajlar
1.564
Beğeniler
0
Şehir
Ümraniye

AMD’den beklenen açıklama geldi ve oyunseverlerin yeni gözbebeği ATI Radeon HD 5970 dünyanın en hızlısı unvanıyla piyasa çıktı


Yeni ekran kartında ilk göze çarpan özellikler, DirectX 11 desteği ve üç monitörü aynı anda kullanmanıza olanak tanıyan ATI Eyefinity teknolojisini kullanıyor olması. Daha fazla detay ve daha kaliteli görüntüler elde edeceğimiz DirectX 11 destekli oyunları 2010 yılı içinde görmeye başlayacağız. ATI Radeon HD 5970 şimdiden DirectX 11’e hazır bir şekilde raflardaki yerini almış oldu.

ATI Eyefinity teknolojisi sayesinde ise tam 3 monitörü aynı anda kullanarak oynadığımız bir oyunda 7680x1600 gibi inanılmaz bir çözünürlüğe ulaşabiliyoruz.

Gerektiğinde azami performans sağlayan ATI Radeon HD 5970, kullanılmayan grafik işlemci kaynaklarını kapatarak enerji tasarrufunda da liderliği ele geçiriyor ve boşta enerji tüketimini 42 watt’a kadar düşürebiliyor.

ATI Radeon HD 5970’i destekleyen sistem üreticileri arasında ASK, Asus, Club 3D, Diamond, Gigabyte, High Tech, MSI, Sapphire, Tul/Power Color, Visiontek ve XFX sayılabilir.

AMD, ATI Radeon HD 5970’in lansmanını kutlamak ve 40. yıl kapsamındaki bir dizi yarışmanın son ayağını gerçekleştirmek için, AMD hayranları ve destekçilerine yönelik üçüncü ve son yarışmayı da duyurdu. AMD’nin Facebook’taki hayranları bugünden itibaren katılarak 10 Microsoft Xbox 360 veya 10 Nintendo Wii’den birini kazanma şansı elde edecek. Dört hafta boyunca hafta içi her gün bir oyun sistemi hediye edilecek. Katılım şartları ve ayrıntılar için http://www.amd.com/40years adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Yukarı Alt