fb_taraftar.jpg

Hisse senetleri son 1 ayda yüzde 100'e yakın prim yapan Fenerbahçe, 2 milyar 32 milyon dolarlık piyasa fiyatı ile dünyanın en değerli futbol kulübü ünvanını ele geçirdi.
Vatan Gazetesi'nin 9 Temmuz tarihli sayısında yer alan habere göre; Manchester United 1.8 milyar dolar, Real Madrid ise 1.3 milyar dolarlık değeri ile Fenerbahçe'yi yakalayamadı. Kanarya'nın rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam değeri ise ancak 433 milyon dolar ediyor

Takımın başına EURO 2008'in şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Aragones'i getirerek tüm dünyada ses getiren Fenerbahçe, borsada da tarih yazıyor. İMKB, global sarsıntı ve iç siyasi belirsizlikle zor günler geçirirken Fenerbahçe hisseleri rekor üstüne rekor kırıyor.

Dün de yüzde 13.64 yükselerek 100 YTL ile tarihi zirvesine çıkan Fenerbahçe'nin piyasa değeri 2 milyar doları aştı ve borsanın en değerli 22'nci şirketi oldu. İMKB'nin yüzde 8.19 gerilediği 19 Haziran tarihinden bu yana ise Fenerbahçe hisselerindeki yükseliş yüzde 74'e ulaştı.

2004 yılında 200 milyon dolar piyasa değeri ile halka açıklan Fenerbahçe'nin piyasa değeri böylece 4 yılda 10'a katlanmış oldu. Mali yapısı gelirlerden oluşan ve yatırımcısına yüksek temettü vaadeden Fenerbahçe hisseleri yabancı yatırımcıların da gözdesi. Öyleki yüzde 15'i halka açık olan Fenerbahçe'nin hisselerinin yüzde 82'si yabancıların hesabında bulunuyor.

F/K'sı borsanın 7 katı

Başta Fenerbahçe olmak üzere futbol kulübü hisselerinde yaşanan yükselişin özellikle futbol kulüplerinin vergilerinin sıfırlanabileceği yönündeki haberlerin etkili olduğu söyleniyor. Ancak uzmanlar, söylentilere göre yatırım yapılmaması konusunda yatırımcıları uyarıyor.

Özellikle hisselerin “ucuz” olup olmadığının bir göstergesi olan fiyat/kazanç (F/K) oranının Fenerbahçe hisselerinde 51'e ulaştığına dikkat çekiliyor. Borsanın ortalama F/K'sı ise 7.44 seviyelerinde bulunuyor. Diğer kulüp hisselerinde de yükseliş sürüyor. Beşiktaş hisseleri dün yüzde 8.57, Galatasaray hisseleri ise yüzde 6.11 değer kazandı. Borsanın yüzde 8.19 düştüğü 19 Haziran'dan bu yana ise Trabzon hisseleri yüzde 24.6, Galatasaray hisseleri yüzde 8.59, Beşiktaş hisseleri ise yüzde 26.07 arttı.

Manchester United'ı da Real Madrid'i de Barcelona'yı da solladı

Kulüp Piyasa değeri

Fenerbahçe 2.032
Manchester United 1.800
Real Madrid 1.285
Arsenal 1.200
Liverpool 1.050
Bayern Munich 917
AC Milan 798
Barcelona 784
Chelsea 764
Juventus 510
Shalke 04 470
Trabzonspor 318
Galatasaray 229
Beşiktaş 86
(Milyon dolar)

kaynak : http://spor.mynet.com/sporhaber/detail_news/home.asp?mainPage=0&which=center&type=&id=O1215592396152&ref=flashfutbol&date=09Temmuz2008

POTATOHEAD demiş ki:
Kanarya'nın rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam değeri ise ancak 433 milyon dolar ediyor
Muahahah bu cok hosuma gitti.Burdan Aziz babanın ellerini öperim.10 yılda herseyi yaptı sacları gitti ama.

CooLLer demiş ki:
POTATOHEAD demiş ki:
Kanarya'nın rakipleri Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam değeri ise ancak 433 milyon dolar ediyor
Muahahah bu cok hosuma gitti.Burdan Aziz babanın ellerini öperim.10 yılda herseyi yaptı sacları gitti ama.
Fenerbahçem Türkiyenin Yüz Akı bee. Aksini iddaa edenler bu başarıyı çekemeyenlerdir. Aziz Başkanımızın Elini burdan öpüyorum :headbang:

belirsizzzzz

Aileden
okadar değer sahip geçen sene aynıydı gene kazanan galatasaray oldu.Hiç anlamıyorum böle havaları şampiyon olursan tamm derimde değerin ne önemi var.Bakın geçen senede okadar değeri vardı ama gene gs gene gs.Ben gs li değilim yanlış anlamayın =) Bjk liyim.

BaTTeRST demiş ki:
okadar değer sahip geçen sene aynıydı gene kazanan galatasaray oldu.Hiç anlamıyorum böle havaları şampiyon olursan tamm derimde değerin ne önemi var.Bakın geçen senede okadar değeri vardı ama gene gs gene gs.Ben gs li değilim yanlış anlamayın =) Bjk liyim.
hakem hataları yüzünden çok puan kazandınız. artık bu şikemidir bilmem

belirsizzzzz

Aileden
Asıl şikeyi yapan fenerbahçe bir belge vermek istemişti 1 hafta sonra adam neden öldürüldü.Kan davası denildi.Aziz yıldırım hakemlerle yemek yerken görüntülendi.Hakem hataları diyorsun hakem hatalarından başı yanan takım beşiktaştır.2 sene önce liderdik samsun spor macı 5 kırmızıkart sonra cezalılar öyle böyle sonra seyircisiz oynama cezası gitti birincilik.Geçen sene gaziantep maçı bjk gol attı iki yan hakem gol diyor ama maçın hakemi çizgiyi geçmedi diyip itiraz eden oyunculardan ikisini atıyor oyundan.Takım ismini hatırlıyamadım ama bir maçta hiçyoktan adamın birisi ceza sahasında yere düştü adam kalktı gidiyor takılıp düştü ama hakem penaltı diyor.Adam yok düştüm hakem olmaz penaltı.Sonra fenerbahçe konya maçı anelka valeybol oynuyor şimdi şikeyi yapan galatasaraymı.

RoyalFlush

Bilgiliyim
bu listede takımların sadece parasal güçleri yazılmış.yani gayrimenkulleri para olarak görmemişler o yüzden fenerbahçe lider konumda.

BaTTeRST demiş ki:
Asıl şikeyi yapan fenerbahçe bir belge vermek istemişti 1 hafta sonra adam neden öldürüldü.Kan davası denildi.Aziz yıldırım hakemlerle yemek yerken görüntülendi.Hakem hataları diyorsun hakem hatalarından başı yanan takım beşiktaştır.2 sene önce liderdik samsun spor macı 5 kırmızıkart sonra cezalılar öyle böyle sonra seyircisiz oynama cezası gitti birincilik.Geçen sene gaziantep maçı bjk gol attı iki yan hakem gol diyor ama maçın hakemi çizgiyi geçmedi diyip itiraz eden oyunculardan ikisini atıyor oyundan.Takım ismini hatırlıyamadım ama bir maçta hiçyoktan adamın birisi ceza sahasında yere düştü adam kalktı gidiyor takılıp düştü ama hakem penaltı diyor.Adam yok düştüm hakem olmaz penaltı.Sonra fenerbahçe konya maçı anelka valeybol oynuyor şimdi şikeyi yapan galatasaraymı.
geçen sene hermacta son dakikada hakem hataları sayesinde gol atıodunuz ama

belirsizzzzz

Aileden
Sondakika gol atmak suçmu bize tanınan süre bu ha 10. dakikada attın ha 90. dakikak gol atabileceğimiz süre içirisinde atıyorum.Nasıl atıyoruz ayakla biz maç yapmaya çıkıyoruz.En azından valeybol oynamıyoruz.Bursa küme düşmüş suç beşiktaşta çaykur rizede küme düştü onlarıda yendik suçlu gene bizmiyiz.Yenildik suçlu beşiktaş bursa süper düzgün oynasaydı o sırada olmasaydı hiç alakası olmuyacaktı beşiktaşla.He sonma bjk ile suç atıcak birilerini arıyolar.Arayın daha çok ararsınız....

SOn dakkada gol atmak bir beceridir nie,maca sonuna kdr tutunmaktır.1992-1993 sezonunda 2 takım sampiyonluk yolunda hatırlayın ne olmustu Ankara'da ....:D

Besiktası sewmem,eski Çarşı baskanı o Ermeniyide sewmezdim ama bu ankara-galatsaray 0-8 macı fena bir kazıktır BJK'ye.Siz gelin hlaa cinconla bize karsı ittifak olun.

Ve bu degerler borsa degerli,yoksa biz Chealsea nsl gecek??

RollsRoyce demiş ki:
Beşiktaş'ı herkes biliyor, Bursaspor'a yaptıkları terbiyesizlikler ve küme düşmesi şike değilse başka nedir :twisted: :?:
Bursaspor işini önce halletmiyor bi bizim maça işini bırakıyor , sonra biz maça yedek çıkıp mağlup olunca şike oluyor. neyse tartışmaya devam etmeyeceğim. Varsa şike parasını yiyen yedi bize lafı kaldı.

Bana küfreder gözlerin , dudakların yardım yalvarı
BaTTeRST demiş ki:
gsnin sampıon olması gs icin basarı ama fener dısıplınlı olsaydı gs arkada nalları toplardı anca...

Yukarı Alt