Kayıt
17 Mayıs 2007
Mesajlar
4.792
Beğeniler
0
Şehir
Akçay
DÜNYA VE TÜRKİYE KAPSAMINDA KİTAP


Dünya ve Türkiye kapsamında kitap hakkında ilkler,sonlar,özetler,gelişimler ve tüm değerler!

DÜNYA VE TÜRKİYE KAPSAMINDA KİTAPLAR
sperator.png

TÜRKİYEDE EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR​
YAZARLARI​
BASIM EVLERİ​
ÖZETLERİ VE ELEŞTİRİLERİ​



:arrow: Kitaplar hakkında vereceğimiz bilgilerde Türkiyede en çok okunan 10 kitap yer alacak 10 kitap arasından en çok okunana geniş bilgi geri kalan kitaplarda da tam olarak ayrıntıya girilmeden okuyucuya özet bilgiler verilecektir.



Türkiyede en çok okunan kitaplar,kitap yazarları,basım evleri



:arrow: 1-The Secret,Rhonda Byme,Mia (Owo)Basım Yayın.


jl5u1h.jpg




Tanıtım(Özet):

Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu." (Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi) Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan "Sır"ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler "Sır"rı biliyorlardı; ve şimdi "Sır" dünyaya açıklanıyor. "Sır"rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz. Sizce dünya nüfusunun sadece %1'lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü? Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz? Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz? Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz? Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz? Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız cevabı ve tavsiyeyi bulacaksınız. "Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır." (Ralph Waldo Emerson-Filozof)



The Secret okuyucu yorumları ;


:arrow: Okuyucular neler diyor ?



+ Bu konularda bir çok kitap okuduk ama çoğu fos çıkmıştı. Ama bu kitabı eşimle denemeye başladık ilk haftada hayretlere düştük gerçekten işe yarıyor.

ilk hafta 1000 usd ikinci hafta 1000 ytl elime geçti ve eşimde neredeyse bir çok konuda çekim yasasıyla ilgili başarı kazandı.

gerçektende ufkumuzu açıp düşünce sistemimizi geliştirdi bu kitaptaki bakış açısı. eleştirenleri anlamıyorum. İçinizdeki fesa ve öfke duygularını bir süre kontrol edebilirseniz bu kitaptaki teknikler işe yarıyor.

İncilde yazdığı gibi. " dua yoluyla istediklerinizi daha şimdiden almış olduğunuza iman edin." diyor. işte bu kitap tam da bunu öğretiyor.

tavsiye ediyorum....




+ Kitabı elime aldığımda hayatımı bu kadar değiştireceğini düşünememiştim.
Öncelikle kitap tüm dünyaya okunması için yazıldı ve evrensel bi dille anlatım yapılmış.Biliyoruz ki dünya üzerindeki insanların bulundukları coğrafi konumundan dolayı farklı din inançları var.Kitapta zaten evrenden bahsediyor çünkü tüm dünyada okunması ve inanılması açısından.Çekim yasası ve enrenden bahsedilmiş buda herkesin inanması açısından tabi ki.Tek bi kavramdan bahsetmiş olsaydı eminim inanan çok az sayıda kişi çıkardı.Herkes kendi dini açısından yorum yapmalı Evren olarak adlandırılmış olan varlığa.
Kitaptaki genel yasa 'İyi düşün,kendini iyi hisset,mutlu olmayacağın şeylerden yapmaktan kaçın.' tamamen insanı hayata bağlamak adına yazılmış bi kitap ve herşeyden önemlisi Şükretmekten bahsediyor.Bu zaten apayrı birşey insanı her zaman mutlu eden rahatlatan bi duygu bana sorarsanız. Bunun yanında Çekim yasasından bahsetmiş evet bu gerçekten bilimsel açıdan da kanıtlanmış bi olay yani insan beyni kullanabilme kapasitesi sayesinde istediği şeyi yapabilir.(Örnek: A.Einstein ) ve bi çok örnek var bunun gibi.Kalbinden inanarak istersen istediğin şey gerçekleşir.
Kitabın benim açımdan faydasını sorarsanız; Önceleri çok yersiz ve umutsuz düşüncelerle dolu bi hayat sürerdim gerçekten kişiliğimin şekillenmesinde çok etkili bi unsur oldu.Her kötü olayda isyan etmek yerine benden çok daha kötü durumda olan insaları düşünerek kendimi rahatlatıyorum.Üzüldüğüm anlarda anında ilgimi başka alanlara yöneltiyorum ve daha bi çok şey var beni rahatlatan ve inanın işe yarıyor ama dediğim gibi kalpten inanmak lazım yüzeysel olarak değilde duygularını ve kendini katman emin olun ayağınız yerden kesilecek.



+ İnanın oluyor..ben 27 yasındayım ve su an mukemmel br esim guzel bir evim ve bana omur boyu yetecek param var secret gercekten sana tesekkurler...



Ps:Okuyucuların yorumları olumlu yönde Türkiyede en çok okunan kitap olmasına değiyor galiba...



2-Şeytan Yemini,Jean Chiristophe Grange,Doğan kitap.


2uhwytc.jpg



sperator.png

3-Olasılıksız
,Adam Fawer,A.P.R.I.L.


14l575g.jpg



sperator.png

4- Musanın Çoçukları,Ergün Poyraz,Toğan Yayınları.


2074ys7.jpg



sperator.png

5- Mevlanadan 100 Bilgelik Hikayesi,Idries Shah,D&R Yayınları.


riutzt.jpg



sperator.png

6- Hurinin Çoçukları,J.R.R.Tolkienİthaki.


2mcxgqt.jpg



sperator.png

7- Mesnevi-i Şerif,Mevlana,Timaş.


e6yt4y.jpg



sperator.png

8- Akıl Oyunları,Michael Powel,D&R Yayınları.


illvl4.jpg



sperator.png

9- Üç Kıtada Osmanlılar,İlber Ortaylı,Timaş.


qqwnyc.jpg



sperator.png

10- Türkiye'de Ölmeden önce yapmanız gereken 101 şey,Akdoğan Özkan,İnkılap kitapevi..


nn2kxh.jpg



sperator.png





DÜNYA KAPSAMINDA EN ÇOK OKUNAN KİTAPLAR
sperator.png


:arrow: Dünya kapsamında en çok okunan kitaplar hakkında web sayfalarında kesin ve somut bir sonuca ulaşılamamış, İngiltere,ABD,Fransa olarak 3 ayrı şekilde sizlere özet bilgiler verilecektir.


İngilterede en çok okunan kitaplar ve yazarları


İngiltere

1. An Absolute Scandal / Penny Vincenzi


sb0hsz.jpg



Yayın evi Rewiew

sperator.png

2. Skin Privilege / Karin Slaughter

sperator.png


3. Engleby / Sebastian Faulks

sperator.png


4. Bad Luck and Trouble / Lee Child

sperator.png


5. Two Caravans / Marina Lewycka
sperator.png


6. Dark Watch: A Novel from the Oregon Files / Clive Cussler & Jack B. Du Brul

sperator.png


7. Beneath the Bleeding / Val McDermid

sperator.png


8. The Secret Life of a Slummy Mummy / Fiona Neill

sperator.png


9. The Other Boleyn Girl / Philippa Gregory

sperator.png


10. Going Dutch / Katie Fforde

sperator.png




ABD

1. Nineiteen Minutes / Jodi Picoult


2w3ubkg.jpg


Yayınevi: HODDER


sperator.png

2. Water for Elephants / Sara Gruen
sperator.png

3. The Memory Keeper's Daughter / Kim Edwards
sperator.png

4. The Friday Night Knitting Club / Kate Jacobs
sperator.png

5. The Kite Runner / by Khaled Hosseini
6. The Other Boleyn Girl / by Philippa Gregory
sperator.png

7. The Pillars of the Earth / by Ken Follett
sperator.png

8. The Quickie / by James Patterson and Michael Ledwidge
sperator.png

9. The Alchemist / by Paulo Coelho
sperator.png

10. The Good Husband of Zebre Drive / by Alexander McCall Smith
sperator.png



Fransa

1. La consolante / Anna Gavalda


57atw.jpg





sperator.png

2. Je reviens te chercher / Guillaume Musso
sperator.png

3. Blake et Mortimer / Juillard, Sente
sperator.png

4. Du 46 au 38, guerre et poids / VGenest
sperator.png

5. L'homme qui voulait - heureux / Laurent Gounelle
sperator.png

6. Mill/ Stieg Larsson
sperator.png

7. Du bon jardinier / Alain Baraton
sperator.png

8. Wayne Shelton / Denayer, Cailleteau
sperator.png

9. Le Montespan / Jean Teul
sperator.png

10. Michael Tolliver est vivant / Armistead Maupin
sperator.png




DÜNYA KLASİKLERİ
sperator.png


:arrow: Sizler için seçtiğimiz 10 kitap içerisinde kitapların içeriğinde bulunan cümleler ve kitap hakkında özet bilgiler verilecektir.




Savaş ve Barış​

- Resim Silinmiş.​


Yazar: Lev Nikolayeviç Tolstoy

Avrupa'da savaş, durup yeniden başlayarak, on üç yıldır sürüp gitmekteydi. Şimdi, 1805'te sözde barış olmuştu ama bu huzursuz bir barıştı. Avrupa kralları, Fransa'da Bourbon Hanedam'nı deviren devrime karşı hemen silaha sarıldıkları halde, Napoleon'un askeri dehası karşısında bir şey yapamıyorlardı. Fransa ile savaş halinde olan bir tek İngiltere kalmıştı; o da bunu denizlerdeki üstünlüğüne borçluydu. Bütün Öteki devletler gibi, Rusya da, Avusturya da savaştan çekilmişlerdi. Yalnız Napoleon, imparatorluğunu gittikçe genişletiyordu. Kendi topraklarını kaybetmekten korkan Avrupa devletleri, bunun üzerine yeniden savaşa katılmayı düşünmeye başlamışlardı.

Romanda 500'den fazla karakter yer almaktadır. Savaş Rusya ile Fransa arasındaki bitmek bilmeyen vahşet, barış ise kişiler arasında yaşanan aşklardır.




Sefiller​


Yazar: Victor Hugo

Victor Hugo'nun 1862 yılında yazmış olduğu roman. Fransızca orijinal adı "Les Misérables".

Kitap Hakkında Bilgi: Fransız edebiyatının en önemli romanlarından biri olan Sefiller, romantik akımın etkilerini taşıyan bir eserdir. Bir suçlunun yaşam öyküsünü konu edinen bu eser, birçok dile çevrilmiş, sevilerek okunmuştur. Araştırmacılar, Hugo’nun bu roman üstünde on dört yıl çalıştığını belirtirler.


Vadideki Zambak​

- Resim Silinmiş.​

Yazar:Honore de Balzac

Honoré de Balzac'ın en güzel kitaplarından biridir. Kocasıyla mutlu olmayan Henriette'e kendisinden çok daha genç olan Felix'in imkansız aşkını anlatan kitap. Eser 17 yy Fransasındaki toplumsal hayat hakkında da ipuçları içermekte, duygusal bir yakınlaşmayı anlatmaktadır.

Ustanın, yeteneğini tümüyle gösterdiği romanı olarak da bilinir. Balzac acı ve ızdırabı en hissedilir şekilde romanına yansıtmıştır. Başka bir gözden aşkın ızdıraplı yüzünü romanı severlere çok iyi yansıtmış ve de özgün anlatımıyla okuyucuların gözüne girmiştir. Ayrıca kişi ve yer tasvirlerinde büyük ustalıkla okuru olayın kurgusunun içine sürüklemiştir.

Romanda 17.yy ailesi tarafından çeşitli itilişlere maruz kalan bir gencin zamanla hayatında olan değişimleri ve ilerde tanıştığı bir kadına olan bağlılığı anlatılıyor ayrıca bu büyük bir aşk hikayesidir.



Ivan Ilyiç'in Ölümü​

204901_2.jpg

Yazar: Lev Nikolayeviç Tolstoy

Tolstoy, Ivan Ilyiç’in Ölümü’nde okuru bir mahkeme bürosuna sokar ve şunu gösterir:
“Baylar! Ivan İlyiç ölmüş.” Roman böylelikle bittiği yerde başlamış olur. Tolstoy’un düşüncesi okurunu alışık olmadığı bir teknik kullanarak şaşırtmaktır ki bunda da başarılı olur. Böylece roman boyunca sık rastlayacağımız bir tema ilk kez ortaya çıkar. Bu tema hayatın son dönemi olan ölümün çevresini kuşatır ve ondan ucuz bir trajedi ortaya çıkartmayı başarır.



Ana​


Yazar: Maksim Gorki

Kitabın ana karakteri olan "Pelageye" olan "ana" oğlunun gizli yaşantısını merak eder.Oğlu anasını sosyalistlikle tanıştırır.Oğul artık her gün şehirden arkadaşları ile kendi evinde toplanıyordu.Fabrikadaki sefil işçi hayatı üzerine konuşup bildiriler hazırlıyorlardı.1915 devriminden önceki bu hazırlıklar işçileri despotizme karşı ayaklandırır ve en sonunda 1915 devrimi patlak verir.Sonra da oğlunun gittiği yoldan gittiği için öldürülür.



Robinson Crusoe​


Yazar: Daniel Defoe

Daniel Defoe'nun 1719 yılında ilk basımı yapılan ve bazılarınca ilk İngilizce roman olarak nitelendirilen kitabıdır. Kitap İngiltere'de yaşayan Alman asıllı orta halli bir ailenin en küçük oğlu olan Robinson Kreutzner'in babasının tüm itirazlarına rağmen, dünyayı gezme hayalleri ile çıktığı yolculukları ve bu sırada karşılaştığı olayları anlatır. Bu yolculuklar içinde ıssız bir adada 28 senesini son üç yılı hariç yalnız geçirir.

Kitabın orijinal adı bir başlığa göre oldukça uzun sayılabilecek şekilde basılmıştır: Yorkl'u Bir Denizcinin, Kendi Kaleminden, Deniz Kazası ile Düştüğü Amerika Sahillerindeki Oroonoque Nehri Ağzındaki Issız Bir Adada 28 Yılını Geçirirken Yaşadığı Serüvenler ve Korsanlar Tarafından Kurtarılması.



Monte Kristo Kontu


Yazar: Alexandre Dumas

Andrea Calcanti, iki kişilik, iki tekerlekli hafif arabasına bineceği sırada omuzuna bir elin dokunduğunu hissetti. Danglars yahut Monte Kristo, kendisine söylemeyi unuttukları bir şeyi söyleyecekler zannı ile döndüğü zaman, güneş yanığı yüzlü, sakallı, parlak gözlü, kurt yahut çakal gibi sivri, keskin otuziki dişini meydana çıkartan bir gülümseyişle kendisine bakan birisi ile karşı karşıya geldi. Bu yüzü tanıdığı için mi, yoksa sadece adamın korkunç görünüşünden irkildiği için mi bilinmez, şaşırarak geri çekildi:
-Ne istiyorsunuz? diye sordu.
-Beni tekrar Paris'e kadar yürümekten kurtarmanı istiyorum. Çok yorgunum. Bu akşam, sizin gibi iyi bir yemek yemediğim için ayakta zor duruyorum. Beni arabanıza alıp Paris'e götürmenizi istiyorum.



Babalar ve Oğullar


Yazar: İvan Sergeyeviç Turgenyev

Vladimir Nabakov'a göre, "Babalar ve Oğullar" Turganyev'in en iyi romanı olduğu gibi, aynı zamanda da ondokuzuncu yüzyılın en başarılı romanlarından biridir. Turganyev, kuşaklar arası çatışmanın günümüzde hala geçerli, ama daha derin bir görünümünü gerçekçi romanın ilk örneklerinden biri olan eserinde ustalıkla anlatıyor. Gerçekten, Turganyev bu yapıtında, kahramanı Bazarov'u merkez alarak o dönemin Rusya'sındaki kuşaklar arası çatışmayı ustalıkla işler. Romana derinlik ve inandırıcılık kazandıran başlıca özellikleri, kuşaklar arası çatışmanın yanı sıra, kent kökenli radikal aydın çevrelerle kır kökenli tutucu-liberal toprak sahiplerinin kusursuz betimlenmesidir. Ayrıca buna kadın ve erkek karakterleri, duygular ve inaçlar arasındaki karşıtlıkların başarıyla yansıtılmalarını da eklemek gerekir.

"Babalar ve Oğullar" ilk kez 1859'da Rusya'da yayımlandığında, radikal çevrelerle gelenekçi-muhafazakar çevreler romanı odak alarak birbirlerini oldukça sert ve karşılıklı yargılarla eleştirmişlerdir.



Suç ve Ceza

- Resim Silinmiş.​

Yazar: Fyodor Mihailoviç Dostoyevski

Rus edebiyatının en büyüklerinden biri olan Dostoyevski, 1821'de Moskova'da doğdu. Aşkları, evlilikleri, Avrupa seyahatleri, kumar tutkusu ve geçim sıkıntıları, Turganyev'le olan çekişmeleriyle geçirdi ömrünü. Atlattığı sayısız badire ve yaşadığı kayıplar onu çökertmiş ama hayattan koparmamıştır.
İnsanoğlunun çekebileceği acı ve bunalımların en ağır katlanılmaz gibi görünenlerini, en ince ayrıntılarına dek inceleyip işleyen Dostoyevski'nin bakışlaarındaki ölçüsüz sevecenlikte insanüstü bir özellik vardır. Çevrenin baskılarından kurtulmak için genç yaşta kitaplara sığınmış, dünya edebiyatından, özellikle Romantiklerden etkilenmiştir. Toplumda önemsiz ve kabul görmeyen kişilerin hayatlarını bile sebep ve sonuçlar arasında incelemiş, kişilerin davranışları altında yatan psikolojik etkilere dikkat çekmiştir. En önemli romalarından biri olan "Suç ve Ceza" yı 1866'da yayımlamıştır. Başkarakteri Raskolnikov'u ahlaki bir sorgulama yapmak için cinayete itmiştir. Romanı bir cinayet etrafında kurmuş, ancak öldürme eylemini amaca dönüştürmemiştir. Ayrıca Hırıstiyan inancına dayalı Varoluşçuluğun izlerinin de bulunduğu romanda, edebiyat tarihinin en sinsi ve kötü karakterlerinden biri olarak karşımıza çıkan Roskolnikov bile eline geçirdiği ilk fırsatta gerçek sevginin ne olduğunu öğrenecektir. Romandak iana düşünce özgürlüktür, daha doğrusu, insanın nasıl özgürleşebileceği. Rusya'daki hayatı, "Suç ve Ceza"da hiçbir meslektaşının yapamadığı kadar canlı aktarmıştır. Yoksul üniversite öğrencileri, ailesi tarafından fuhuşa zorlanan kadınlar, küçük burjuvaların vurdumduymaz ve boş hayatları, polis devletinin yarattığı korkular...


OLİVER TWİST​


id-991.jpg


Yazar: Charles Dickens

Küçük yaşta terkedilen Oliver Twist (Barney Clark) korkunç Mr. Bumble’ın sahibi olduğu bir yetimhanede çalışmaya zorlanır. Oliver kısa sürede bu korkunç yerden kaçmaya karar verir ve kaçışı Londra sokaklarında bulur. Beş parasız ve yalnız olan Oliver suç dünyasının çekiciliğine kapılır ve bir yankesici çetesinin lideri olan kötü kalpli Fagin’in (Ben Kingsley) sayesinde yankesiciliğe başlar. Oliver’ın karşısına, ona daha iyi hayat sağlayabilecek tek kişi olan Mr. Brownlow’ın (Edward Hardwicke) çıkması Oliver’ı birbirinden heyecanlı bir çok maceraya sürükler.



topicsonugorseli.png
 

Dosyalar

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kayıt
1 Şubat 2008
Mesajlar
4.468
Beğeniler
0
güzel paylaşım... Suç ve Ceza yı arkadaşımda gördüm alıp okumayı düşünüyorum ...
 

Absence

 
Kayıt
29 Aralık 2007
Mesajlar
8.261
Beğeniler
1
Vay vay vay Çok güzel olmuş ellerine sağlık
Hemen aralarından 3-4 tane seçtim en kısa zamanda temin ediceğim
 
Kayıt
30 Kasım 2008
Mesajlar
5.021
Beğeniler
2
Şehir
†ualle† .
Bu güne kadar bir çok kitap okudum . Mevlana'dan 100 bilgelik hikayesi düşüncelerimin geliştiği , insanlara karşı kin tutamamamın ve mutlak gerçeğin soyut hakikatlerden meydana geldiğini anlamamı sağlayan fevkalâde bir eserdir okumanızı tavsiye ederim .

ps : Paylaşım için teşekkürler . Bu topic gerçekten okumanız gereken kitaplarla dolu ^^
 
Kayıt
30 Kasım 2008
Mesajlar
5.021
Beğeniler
2
Şehir
†ualle† .
bffLed^^ demiş ki:
güzel paylaşım... Suç ve Ceza yı arkadaşımda gördüm alıp okumayı düşünüyorum ...
Suç ve Ceza polisiye bir roman olmasıyla birlikte pekte sürükleyici bir anlatım şeklinin olmadığı bir eserdir . Yeni bir kitap okuyucusuysan tavsiye etmem çabuk sıkılırsın oku oku bitmez :popcorn:
 
Kayıt
30 Aralık 2008
Mesajlar
254
Beğeniler
0
The Secret, Şeytan Yemini, Olasılıksız, Musa'nın çocukları, Hurın'in çocukları, Üç kıtada Osmanlılar, Suç ve ceza, Sefiller, Savaş ve barış, Oliver Twist, Monte Kristo Kontu, Babalar ve Oğullar, İvan İlyiç'in ölümü okuduklarım 8-) İlber Hoca çok güzel yazıyor gerçekten :)
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
wayy wayyy tiot kralsın hacım ^^

Ps : çoğu bende mevcut ve okumuşluğum vardır !
 
Yukarı Alt