EmirBeyX

Whymach1ne
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
104
Beğeniler
10
geçen yıl bi sistem toplıcaktım şimdi sadece ekran kartını alabiliyorum....
 

EmirBeyX

Whymach1ne
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
104
Beğeniler
10
Son zaman karşılaştığımız dalgalı ve yükseliş trendine sahip dövizler hakkında:

Soru-1) Neden yükseliyor dış güçler mi yoksa İç yönetim kaynaklı mı ?
Cevap:Dış güçler ve iç belirleyiciler de oldukça etkili, sanıyorum ki mevcut yönetim ya etten duvar içersinde kendisini biz süper gücüz şeklinde hipnoz etti ya da daha da kötü ki BİLEREK BUNARA ÖNLEM ALMADILAR ?
Mehmet Şimşek yıl başında çatıyı onaralım dediğinde kendi zümresinden gördüğü tepki sosyal medya da mevcut.
Gelelim teknik detaylara: özellikle son yılda belirgin olarak gözlemlenen bi gariplik ise uluslar arası hatta paralel evrenler arası dahi normları olan makro ve mikro ekonomik normlara KAFA TUTTUK, Rüzgara karşı işemeyi seçtik. FED 2013 Dolar basımını durdurma, Panama belgeleri akabinde Reza Zerrab olayı ise aslında bize PARA TANRILARININ KAN İSTEDİĞİ sinyalini vermişti ki TRUMP başkan seçildiğinde bu GREAT AMERİKA petrole dayalı ekonomi modelini seçeceği biliniyordu, söylenmişti de ...

Yeni ABD yönetiminin güçlü Amerika sloganı ile hemen dünyaya salınmış yüksek likitideye sahip amerikan dolarını geri toplaya başlaması çok zaman almadı Panama, Halk bankası+Reza Zerrab, Sudi arabistan silah satışı,Yemen Çatışmaları... bundan nasibi bizde aldık aslında doğru strateji izlense (tabi bunun için ülkemizi yönetim olarak oldukça KARA ELLERDEN bağımsız varsaymamız gerekli) ÇOK BÜYÜK avantajları değerlendirebilirdik. NASIL ?

Akparti yönetiminin ilk 5 yılda yaptığı yapılanmayı taktir ediyorum enazından IMF stratejisini red etmeyerek çok iyi bir yükselen ivme kazandılar ta ki 2008 DİKKAT ET DÜNYAAA krizine kadar.
Aslında Kemal Derviş olmasa bu 5 yılda ki kalkınma da olacak değildi Kemal Dervişin de dediği üzere Benim yazdığım program geçerliliğini yitirdi. Yeni bir program gerekli... Ülkemiz yönetimi ise bunu dikkate almak bir yana gündemlerine bile getirmediler. 2000 model SERMAYE ye dayalı plan ile TİCARET SAVAŞLARI ikliminde dans etmeye kalkıştık...

Kemal Derviş IMF borçlanması ve borcı ödeyebiecek hale getirmek üzere bir model hazırlanmasında öncü oldu bu kapsamda INŞAAT ekonomisi belirlendi, katma değeri ve marka değeri olmadığı içinse bize ancak LALE DEVRİ yaşattı.

10 Yılda Türkiyeye 600 Milyar $ dolaylarında para girişi sağlandı bu inanılmaz bi rakam ve büyük bir fırsattı, Taki KEMAL SUNAL'IN ZÜBÜK filmi gerçek olana kadar. Bü yüksek likitideye sahip para BETONO GÖMÜLDÜ kısa süreli de olsa üretime yönelerek (Ticaret savaşları ve dünyada dolar baskısı başlamadan önceki süre, pazarların hareketli olduğu 2015 yılına kadar) bizi bu süreçten BAŞI DİK çıkarakcak REZERV'ler sağlanabilirdi.

Biz ne yaptık bu 600 MİLYAR $'ı ? :D "Kamu İhale Yasası 16 yılda 186 kez değişti, yasaya göre mi ihale, ihaleye göre mi yasa!" bu konuya pek çok köşe yazısı ve makale ile ulaşabilirsiniz. 600 Milyar $ sermaye YANDAŞA DOLAR bazlı ihaleler ile ve BETON ile peşkeş çekildi. Halbu ki bu para ile neler yapılır neler ...

4 büyüklerin 2018 yılında toplam borcu 8 milyar TL'yi bulacak! veya bu parayı KAMUYUNU hipnoz eden ENTERTAİNEMENT yapışkan sticker'ına yatırdık ki 4 büyük takıma verilen para ile birkaç FABRİKA kurulabilirdi. Ama fabrika beyin uyuşturmaz... (Anlamak için Gladiator*2000 yapımı filmi tavsiye ederim - Innerpartysystem - Don't Stop bu şarkıda iyidir :)

yani biz bu LÜTUF gibi parayı hiç ettik, yok ettik.

Peki Ne yapabiliriz bu süreci atlatabilirmiyiz ? : Malesef ki rakamlar ve NORMLAR'a zıt geçmiş yılların acısı kolay çıkmaz. Türkiye Cumhuriyer Merkez Bankasının 21 MİLYAR DOLAR rezervi olduğu daha 1-2 gün önce
bunu işaret ediyor.

Yakın zamanda bir konuşmacı TV kanalında ŞAAK diye 10 Milyar sonra Şaaak diye bir 10 milyar daha diyordu Fatih Altaylı bile şaştı :D

Türkiye-Arjantin ziyareti ?? Berat Albayrak ve ekibi G20 süresince burada temaslarda bulundu peki neden ?? Google ile Arjantin Krizi dersek bi ton bilgi bulabilirsiniz. Arjantin bu zorlu süreci atlattı ama nasıl?
SEÇİM YAMAK - Tabi bu seçim sandık seçimi değil ŞİRKETLER' mi BANKALAR' mı ? seçimiydi.Biliniyor ki bankaları seçtiler.Radikal bir karar olduğu bilinir ve doğru olanda buydu şirketler iner çıkar ama bankalar batar çıkamaz... T.C. MB' sının faiz arttırması ve DOLAR'ın düşmesini beklemesi gerekir fakat bu hamle ENFLASYON' belasını azdırması çok muhtemel. (Karşılıksız para bolluğu) Mevcut yönetim bunu istemiyor.Yıllarca bebek gibi büyütüp beslediği varoş kesimin enflasyon altnda ezilmesini istemiyor (daha ne yapcak amk diyenleri duyar gibiyim :)Diyelim faizer arttı ne olacak Fiyatlar coşacak öncelikle alım gücüde düşecek.Şirketler ise KÜÇÜLME, İŞÇİ ÇIKARMA gibi hamlelere itilecek.Faiz arttırımı ile müdehale olmaz ise de AVRUPA bankalarından alınan PARAYI burada SATAN SÖZDE MİLLİ BANKALARIMIZ tahsilat sıkıntısı yaşayacak.Yakın zamanda birkaç avrupa bankası ve derecelendirme kuruluşu Türkiye bankalarına DİKKAT EDİN minvalinde açıklamalar yaptı. Nedeni ise Türkiye bankaları batarsa Avrupa bankalarına kim borcunu ödeyecek ? ASLINDA TÜRKİYE KRİZİ DOLAYLI BİR AVRUPA KRİZİDİR.

Ee iki ucu boklu deynek ülkenin ekonomisi ne yapmak gerekli ?

Yine geçtiğimiz günlerde ÇİN devleti le yakınlaşma hareketinin başlandığı ve KREDİ DERECELENDİRME konusunda DOĞU ya döneceğimizi söyledik. Bu iyi birşey gibi ama öncesinde BATIYA olan CARİ açığı kapatmak gerek ki başkası ile iş yapabilelim.Korkarım EKONOMİK BATIŞ olamdan DOĞU yönü imkansız görünüyor.

Uzun süredir takip ettiğim diğer radikal değişim ise TÜRKİYENİN ŞİRKET MODELİNE KAYMASI sigortacılıktan çekilme (Bireysel Emeklilik) tam olarak ileri neo capital bir trend seçimi ABD mdeli ama başarısız olmuş durumda 2. bir Zorunlu bireysel emeklilik dalgazı yakın zamanda geldi veya gelecek net hatırlamıyorum.

Krizden çıkış için satacak birşey kalmadı??

1) Tam tersine en değerli meta'la kaldı. TÜRKİYE, illerde bulunan SU, DOĞALGAZ, ELEKTRİK bilimum enerji firmaları zor ayakta kalırken SERMAYE SAHİBİ bazı baronlara tekel olma teklifi ile peşkeş çekimesi. Biraz açarsak ABD de arazi sahibi aynı zamanda altındaki suya da sahip oluyor.Bu suyu artizyen ile çıkararak satabiliyor. EE ne var bunda :D herkes yapıyor... Öyle değil işte ülkemizde iklimler değişim arifesinde ypğun çölleşme uydu görüntülerinde gözlemlenebiliyor... ana detayı ise
A noktasına sahip kişi ABD de sondaj yapıyor bu doğal bir olaya sebeb oluyor o da. 1-2-3-4. bölgelerin altındaki sularıda çekmek! bu da dolaylı olarak 1-2-3-4. bölgelerin nemini kısıyor ve bölgeleri susuz hale getiriyor. A noktasındaki kişi ise suyunu çaldığı kişilere suyu para ile satıyor.
2) Asia Times: Çin 1500 yıl sonra Türkleri satın alacak
Bu haberde herşey açık.
Detayını bilmesem de KKTC nin satılması fısıltıları bunu da araştırabilirsiniz.

Pekçok yerde görüyorum Türkiye üretime dönmeli vs şeklinde beyanatlar hatta Ekonomi bakanımız da buna değindi. :D ŞAKA GİBİ BİR FİKİR neden mi ? Ticaret savaşları aslında başka bir ÜST BAŞLIĞIN alt başlığıdır.
GLOBALİZM dünya ekonomi biçimi NEO LİBERAL düzenden globalizme geçiş aşamasında ve bu modelde KAPİTALİZM, üreten ve tüketen ülkeler modeli yok. PAZAR YOK. AÇLIK OYUNLARI, MAZE RUNNER VAR.

Üretsek Kriz hazırlığında ki AVRUPA yamı?, .......AFRİKAYA mı? ÇİNE mi? RUSYAYA mı( Türkiye kadar kırılgan bir ekonomi) AMERİKA'ya mı stacağız? DOLAR balonu tüm dünyayı KÜÇÜLME yönünde etkilemiş durumda dahası 1929, 1945 Kriz dönemlerine çok benzer bir tablo ve sözkonsu, bu dönemmlere TEPKİ OLARAK DÜNYA SAVAŞLARI DOĞMUŞTUR.

Son dönem ise neden araştımadım ama geişmiş ülkeler dediğimiz kesim GÜNEY KUTBA yönemiş durumda bunu da araştırmanızı tavssiye ederim.Bizim de bir komisyonumuz var olması lazım bu konuda.

Son olarak. ÇOK İLGİÇ GELDİ BANA BU İFADE HAKKINDA DETAYLAR OKUMALISINIZ.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın rahip Andrew Brunson hakkında hazırladığı 52 sayfalık iddianameden

Armagedon savaşı, kayıp 13. kabileve rahip Brunson'ın tutukluluk meselesi

albert pike

Ekişi bir kaynak sayılmasa da konuda göreceğiniz mektup'u araştırmalısınız.

SORU: Sizce türkiyede bu süreçte büyük bir deprem olsa ekonomik olarak yarası sarılabilir mi ?
Marmara depremi, istanbul depremi?

Ek olarak ? Çeşitli afet olarak gelmekte olan yağışlar tarımsal hasatları olumsuz etkilemekte depolarda ki belli kalemler de tükenince pazar fiyatlarımızda ki değişim çok daha belirginleşecektir.
bunu okurken 50 kuruş yükseldi a*mk
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.635
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Dolar 5.95 noldu sustunuz hayinler!!
Valla dolar düştü ama halka giren girdi yine 2 gün dolar yükseldi diye. Araç bayilerinin hepsi %20 zam yaptı. 100 bin liradan aşağıya araç kalmadı neredeyse , kutu gibi hyundai i20 bile 92 bin lira oldu. Millet arayıp sormuş , dolar düştü şimdi ne olacak diye , indirim olmaz abi demişler. Şaka gibi resmen.
 
Kayıt
1 Ekim 2007
Mesajlar
10.447
Beğeniler
549
Şehir
Mersin
Takımı
Besiktas
O zaman ben buraya karşı olarak güncel dolar konusu açıcam,olmaz böyle algı operasyonu yapıyorsunuz :mrgreen::mrgreen:
 
Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.162
Beğeniler
466
bayramda artacak hissediyorum
 
Son düzenleme:
Kayıt
17 Kasım 2016
Mesajlar
3.162
Beğeniler
466
stokçuluk var her yerde.
Apartman altları hangar gibi
 
Yukarı Alt