Kayıt
10 Nisan 2007
Mesajlar
7.172
Beğeniler
0
Şehir
Paralel evren


Digiturk, Eutelsat ile anlaşmasını 2021’e kadar uzattı.

Eutelsat Communications ve Türkiye’nin lider dijital platformu Digiturk, Eutelsat’ın W3A uydusu tarafından 7° Doğu’da bulunan 12 uydu transponder (alıcı-verici) kullanımını 2021’e kadar uzattıklarını açıkladı. Yenilenen bu anlaşma ile Digiturk; Türkiye genelindeki uydu sahibi evlere TV, radyo ve interaktif hizmetler sağlamak için gerekli birinci sınıf kaynaklara erişimini garantiledi.

2000 yılında 7° Doğu’da hizmet vermeye başlayan Digiturk’ün bugün altısı High Definition yayın olmak üzere 170’den fazla televizyon servisi bulunuyor ve kanalların yayını Eutelsat’ın tüm Türkiye’yi kapsayan W3A uydusu üzerinden yapılıyor. 2004’te fırlatılan W3A uydusu ile Digiturk bölgedeki en büyük dijital platform haline geldi ve 2,5 milyondan fazla hane abone sayısına sahip oldu. Ayrıca, Digiturk, İstanbul’da bulunan stüdyoları için yeni programlar geliştirmek ve yeni gereksinimleri karşılamak amacıyla Eutelsat’ın diğer uydularından da kapasite kiralıyor.

Digiturk başarısını, kanal çeşitliliğinin yanı sıra; 2007 yılında öncülüğünü yaptığı HDTV içeriği, kayıt olanağı sunan PVR cihazı ve HD kalitesinde farklı program seçenekleri sağlayan Video-on-Demand ( ) servisleri gibi inovatif hizmetler üzerine kurmuştur.

Eutelsat Communications CEO’su Michel De Rosen, anlaşmanın yenilenmesiyle ile ilgili olarak şunları söyledi “Bugün, Eutelsat’ın 7° Doğu bölgesinde fırlatılışından 10 yıl sonra, Digiturk hem Avrupa’nın hem de Akdeniz bölgesinin dijital platformda kalite ve inovasyon öncüsü olmuştur. Türkiye’nin dinamik dijital video pazarında bulunan W3A’nın öncülüğünü destekleyen bu uzun vadeli kiralama anlaşmasından gurur duyuyoruz”.


 
Yukarı Alt