Kayıt
19 Haziran 2007
Mesajlar
6.177
Beğeniler
0
Şehir
Karanfil kokan ülkemin, ülkemin caddelerinde
Yeni Başlayanlar için Rehber

Burada oyuna yeni başlayanlar için basit başlangıç taktikleri, oyun başında uygulanması gereken bir kaç öneriye yer vereceğim.
Unutulmamalıdır ki, her oyuncu kendi stratejisini oluşturarak gerçek bir korsan olabilir; savaşçı, tüccar, hem savaşçı hem tüccar tamamen kendi belirliyeceğiniz taktiklerle kendinizi oyunda ifade edeceksiniz.

Hızlı kredi kazanmak :

Başlangıçta elinizde olan krediyi hemen eğitim için harcamayın.
Bu dönemde yeteri kadar kredimiz olana kadar elimizde olan krediyi ticaret yaparak çok hızlı bir şekilde arttırcağız.
Ticaret bu dönemde çok güvenli ve gelişmek için en hızlı yoldur.
Belki bu dönemde arzu ettiğiniz savaş ve zaferleri yapamıyacaksınız ama hızlı yükselmek, en çabuk bu şekilde mümkün.
Birçok ünlü korsan bu dönemde sırf eğlence olsun diye size saldıracaktır ..
Yapı puanınızı "1" de tutarak bu tarz saldırılardan korunursunuz ama bu durumda "soygun", "kaynak toplama" ve "kişisel saldırı (rakip bul)" yapamazsınız. Sadece ticaret yapacagiz.

Ticaret :

Öncelikle ticareti şu gezegenlerde yapıyoruz :

Homeworld Atlanticans
Sandstorm Nebula
Avalon Sector
Homeworld Carminians
Homeworld Djem Al Dhir
Limes Ater
Homeworld Teril Tkarr

Çok kısa bir zaman diliminden sonra bu gezegenlerin yerini adınız kadar iyi bileceksiniz zaten.
Ticaret için ilgili gezegene geldikten sonra ;
Ticaret yazısına tıklıyarak menüye giriyoruz, ilk geminizde 1 kargo bölümünüz olduğu için en iyi kar getiren malzemeyi alıp satmalıyız.

Madenler :

demir
duran
quadrium
phorasit
polenıum
melanit
helenıum


Füzyon ile elde edilebilecek madenler :

Varyum
Megatan
Quarel
Çiçekçi
Drysolit
Nikitar
Hipolyum
Birtaşyum


ilk olarak tüm ticaret yerlerini dolaşıp fiyatları bir kağıda yazmanızı öneririm, böylece 1-2 seferde madenlerin en düşük ve en yüksek fiyatlarını öğreneceksiniz.
Amacımız tamamen en ucuza alıp pahalı olan gezegene gitmek ve aldığımızdan daha yüksek bir fiyata satmak.
Böylece surekli sermayeyi artırarak daha fazla maden alıp satacağız.
Burada dikkat edeceğimiz diğer bir olay ise TİCARET ekranındaki sol alt köşedeki geri sayım, bu 1:00:00 (bir saat) dan başlayarak geri sayar ve surekli tekrar eder, bu 1 saatlik periyodlarda gezegendeki maden sayısı ve fiyat sürekli değişir, mesela Helenium 200 ise fiyat artar veya azalır, her bir saatte bir fiyatları dolaşarak kontrol edeceğiz ve ona göre malları alıp satacağız.
Ticaret menusunde krediniz ve kargo boslugunuz kadar alım yapabilir mal taşıyabilirsiniz, her kargo bölümü 100 birim max. maden alır. Bu şekilde kredimizi arttıracağız.

İlk etap için yeterli kredimiz toplanınca, gemimizi büyüterek kargo alanımızı genişletiyoruz, bir müddet sonra artık ticaretle sağlam Krediler kazanmaya başladıktan sonra istersek artık saldırı ve yağmalara başlıyabiliriz.
Saldırılara başlamadan evvel hala ilk gemimiz elimizde varsa bunu sakın ONARMAYIN, bu gemi ücretsiz olduğu için herhangi bir Hangar'da ücretsiz sağlamı ile değiştirebilirsiniz, elinizdeki tüm cephane, silah, maden yeni geminize aktarılacaktır.

Saldırılar :

Diğer Korsanlara Saldırmak :

Bunun için "rakip bul" menüsüne girecegiz, her bir rakip taraması 10 Kredi'dir. Burada eğer bulduğumuz rakibi yeneceğimize inanıyorsak "saldır" tuşuna basarak savaşıyoruz.Normal hesaplarda saldırı aralığı 15 Dakika'dır. Bir saldırı'dan sonra aynı ekrana girdiğimizde hemen bir saldırı yapmak istersek 00:15:00 dan geri sayım vardır. Bu arada saldırı yapamayız, Premium hesaplarda bu 5 Dk.'dır. Başka bir deyişle Normal hesapta 15 Dk. da bir, Premium hesapta 5 Dk. da bir saldırabiliriz.
Saldırı sonucunda ün ve kredi ve deneyim kazanabiliriz.

Soygun Yap :

Soygun yaparak, ün, kredi,deneyim ve bazen cephane ve Neutronium kazanabiliriz.
Gün içerisinde sınırsız soygun yapamıyoruz, bunu "Keşif Puanı" dediğimiz şey sınırlıyor, normal hesaplarda günlük keşif puanı:12 Premium hesaplarda 24'tür.

3 tür soygun şekli var :

Ticaret Gemisi Soymak : Normal hesap: 2 keşif puanı yer ve 10 dk. sürer, Premium hesap: 1 keşif puanı ve 5 dk.
Ticaret Konvoyu soymak : Normal hesap: 4 keşif puanı yer ve 20 dk. sürer, Premium hesap: 2 keşif puanı ve 10 dk.
Ticaret Filosu Soymak : Normal hesap: 6 keşif puanı yer ve 30 dk. sürer, Premium hesap: 3 keşif puanı ve 15 dk.

Yani premium hesap keşif puan ve sürede yarı yarıya avantaj verir.

Soygun yaptığımızda yapmış olduğumuz sektöre ait bölgeden - diğer bölgelerden + puan alırız, buda bizim genel bölge puanlarımızı belirler.

Kaynak Topla :

Gene bedeli aynı soygun yapmadaki gibi keşif puanımıza bağlıdır.
Oyunun başlarında tavsiye etmiyorum, kargo alanımız kısıtlı olduğu için pek verimli olmuyor, daha sonra büyük kargo alanlı gemiler aldığımızda düşünülebilinir, Bu görev sonucunda şansımıza bağlı olarak ilgili alandan maden topluyoruz.

Yukarıdaki işlemleri verimli olarak yapabilmemiz için (anlattığım ilk ticaret bölümünden sonra) kendimizi, gemimizi geliştirmemiz lazım. Bunun için yapmamız gerekenler :

Eğitim :

Bu bölümde pilotluk seviyelerimizi olabildiğince kademeli olarak üste çekeceğiz. Oldukça önemlidir.

6 tip pilotluk becerisi var üzerine mouse ile geldiğinizde neye yaradığının açıklaması var. Bunları yukarı çekeceğiz sürekli, Bu sayede daha küçük gemi ve uygun pilotluk becerisi ile daha büyük gemilere karşı başarılı olma şansınız bile var.

Hangar :

Burada gemi, cephane, silah, modül ve eklenti alım satımı yapabiliyoruz.
Gemi, cephane ve silah bölümü zaten anlaşılır yerler, Modül bölümünde : Zırh jeneratörü : üstünde yazan puan kadar zırhı kuvvetlendirir, motor hız bölümünde yana kadar gemiyi hızlandırır. Modül bölümünde tamir robotlarımız var bunlar yapı puanlarımızı yukseltiyor, onarım puanında yazan değer dakikada kaç birim tamir edebileceğini gösterir.
yeni bir gemi aldığınızda eskisini satma şansınız malesef yok, bedavaya vermiş oluyorsunuz, diğer malzemeleri ise 1/4 fiyatına geri verme şansınız var.

Burada bazen hata yapılıyor, lazer silahınızı başta satmayınız, satınca silahlar bölümündeki boşluğa maden konamıyor.

Onarım istasyonu :

Eğer tamir botumuz yoksa yada yeterli gelmiyorsa, Bu bölümde gemimizi tamir ettiriyoruz, 15 dakika geminin %10'u tamir olunur, ücreti 10 Kredidir., 60 dk seçip herhangi bir anda ital ederseniz (15-30 dk sonra gibi) geminiz tamir olmaz, seçtiğiniz zamanın tamamen bitmesi lazım.

İş :

Aktif olarak oynamadığımız zamanlarda çalışabiliriz. 1-8 saat arası seçeneğimiz var, alacağımız ücret ulaşmış olduğumuz seviye puanı ile doğru orantılıdır.


İttifak :

5 seviye puanını geçen herkes kurabilir. Bir ittifağa dahil olarak: rakipleriniz ittifaginizdaki kuvvetli elemanları göz ardı etmeyip size saldırmalarından korunabilirsiniz, gerisi sohbet, muhabbet, dayanışma ve evrende söz sahibi olmaktan ibarettir

Yönetim :

4 Farklı bölge var ve her bölgede 6 sektör.

Atlantican
Djem Al Dhir
Carminian
Rebel

Soygunları hangi bölgede yaparsak o bölgeden " - " diğer bölgelerden " +" puan alırız, bunların toplamı bölge resimlerinin üstünde gözükür, hangi bölgede 500 puanı geçersek o bölgenin korsanı olmaya hak kazanırız, ve bu bize o bölgede daha etkil savaşma hakkı tanır 500 i geçince ilgili yerin "Yönetim" menüsünden başvuracağız.

Bütün bunları yaparken : ÜN, SEVİYE nedir bunlar ?

Ün : oyunun en önemli olayı sıralama kazanmış olduğunuz ÜN miktarına göredir. Kazanılacak yerler : Yağma, Rakip Bul
Seviye : Kazanmış olduğunuz tecrübe puanları size 1 üst seviyeye geçme hakkı verir (deneyim puanları %'de üzerinden toplanır, % 100 olunca bir üst seviyeye geçilir)

Bu açıklamalar için dip not (ÖNEMLİ) :

Bir oyuncu yukarıda anlattıklarımın herhangi birini yaparken her an başkası tarafından saldırıya uğrayabilir, çalışırken, ticaret, yağma yaparken yani onarım hariç her durumda saldırı yiyebilirsiniz.

Saldırı yedikten sonra 60 dakika içinde hiçbir saldırı alamazsınız, ancak bu yanlış anlaşılmakta eğer SALDIRI YAPAN TARAFSANIZ saldırı yaptıktan sonra SALDIRI ALABİLİRSİNİZ, ancak saldırı aldıktan sonraki 60 dakika kimse size saldıramaz. Saldırıdan kaçmanın en kolay yolu yapı puanınızı "1" de tutmaktır. Ancak bu durumda sadece ticaret yapabilir: Saldırı, yağma ve kaynak toplama yapamasınız

Alıntıdır :mrgreen:
 
Yukarı Alt