Savaş Teknikleri

Yüksek Sıçrama
Zıplayarak çıkamadığınız yerlere çıkabilmek için zıplamanın ortasındayken eğilin. Böylece Italy gibi bazı haritalarda çok önemli bir üstünlük kazanırsınız.

Köşeleri Kesin
Köşeleri dönerken hedefinizi hep ilk gördüğünüz yerde tutun. Böylece orada birisi bekliyorsa geç kalmadan ateş edersiniz.

Benzerlikten Yararlanın
French GIGN ve Phoenix Connexion modelleri çok benzer. Bunlardan birini kullanın. Böylce düşman sizi tanıyana kadar siz ona ateş eder, zaman kazanmış olursunuz.

Daha İyi Hedef
Hedefinizi iyi ayarlayabilmek için bilmediğiniz alanlara eğilerek sinsice girin. Eğilmeniz sizi çok kolay hedef yapacaktır bunu da aklınızdan çıkartmayın, farkedilirseniz dağılmaya hazır olun.

Yaşamak İçin Zıpla
Eğer belirsiz bi alana giriyorsanız -kör noktalı bir köşe gibi- girişi sıçraya sıçraya yapın. Bu teknik sizi pusmuş sniperlardan bir süreliğine koruyacaktır. Bu arada onları farkedip ateşe başlayabilir ya da kaçabilirsiniz.

Head Shot Acımaz
Mümkün olduğunca head shot yapın. Hedefinizi sürekli üstte tutmak size yardımcı olacaktır. Head shot düşmanı -canı ve zırhı ne kadar çok olursa olsun- derhal etkisiz hale getirir

Sis Bombaları
Eğer düşmanın nerede beklediğini biliyorsanız ve mutlaka oradan geçmeniz gerekiyorsa sis bombasını kullanın. Ancak unutmayın sis bombası bazı serverlarda lage ve bilgisayarlarda fps nin düşmesine sebep olur. Bu da oyuncuları kızdırabilir. Serverdan atılabilirsiniz.

Para Yoksa
Eğer paranız çok azsa ve güçlü bir silah istiyorsanız birkaç el bir şey almadan oynayarak para biriktirin. Ayrıca bu oyunlarda ölen oyunculardan birinin silahına da konabilirsiniz. Böyle durumlarda sadece zırh almak en mantıklısı olacaktır.

Silah Eğitimi

Reload!
Eğer otomatik bir silah kullanıyorsanız, çok az ateş etmiş olsanız bile her zaman silahı tam dolu tutun. Karşınıza adam çıktığında mermisiz kalmaniz kadar kötü bir şey yoktur.

Daha Hızlı Koşun
Hafif silahlar daha hızlı koşmanızı sağlar. Bu yüzden eğer bir yere hemen gitmeniz gerekiyorsa bıçağınızı çekin ve gitmek istediğiniz yere ulaşınca birincil silahınızı elinize alın.

Bıçaklayın!
Eğer düşmanla yakından savaşırken her ikinizin de reload etmesi gerekirse hemen tabancanızı çekin, tabancadaki mermiler de bitince bıçağı açın ve düşmanı bıçaklamaya başlayın.

Flashbang
Flashbang çok kullanışlıdır unutmayın. Ölümcül olmamasına rağmen düşmanı kör ettiğinizde vurmanız sorun olmaz. Özellikle köşelerde, kapı aralarında, dar yollarda ve küçük odalarda çok etkili kullanılabilir.

Sniper (Uzun Menzilli) Tüfekler
Düşmanı beklerken orta zoom kullanın. Düşmanı gördüğünüzde de hemen yüksek zoomu açın ve düşmanın göğsüne, mümkünse başına ateş etmeye çalışın. En güçlü sniper tüfek bile tek vuruşta bacaktan ya da koldan öldüremez unutmayın.

Pompalı Tüfekler
Pompalı tüfek otomatik tüfekten daha güçlüdür fakat reload süresi uzun olduğu için çok yakındayken ölümcül ateş etmek için kullanılabilir.

SMG (MP5)
SMG (MP5Navy) silahı fiyatının karşılığını fazlasıyla veren hızlı ve hafif bir silahtır. Para sıkıntısındayken alınıcak en uygun silahtır.

Çift Tabanca
Çift tabanca riskli bir seçenektir. Bomba taşırken kullanılabilir. Hafif, etkili olması ve mermisinin ucuz olması iyi gibi gözükse de reload süresinin uzunluğu bu silahın doğru zamanda seçilmesini gerektirir.

Tabanca Burst-Fire
Tabancayı (9x19mm/Glock) daha etkili kullanmak için silahı üçlü atış (burst-fire) modun seçin.

Tabanca Gücü
İyi bir silah için paranız yoksa örneğin oyuna yeni girdinizse -en azından- tabancanızı geliştirin. Desert Eagle en etkili tabancadir. Yakın mesafede tahmin edemeyeceğiniz kadar güçlüdür

Bana küfreder gözlerin , dudakların yardım yalvarı
Hepsını okudum ancak bana gore tek hata yaptıgın nokta desert eagle'yi onermen.
Cunku Deagle seri atıs yapmaz.Bir atısta 47-55 arası zarar verır ancak dusmanla karsılastıgınızda ıkınızde bekleyemezsınız herkes saga sola gıderek ates eder.Bu durumda 7 mermının 3 unde vurdunuz vurdunuz vuramadınız olursunuz.Cunku d.eagle mermı degıstırene kadar dusmanda olan zayıf seri ve 20+ mermili bir silah karsısında sadece beklersınız.Vede bana gore en ıyı sılah ct'lerin ilk dogdugunda aldıgı sılahtır.(1-2 tuslarıyla alınan) karın bolgesınde 28-38 arası zarar verır ayaklarda ıse 19 ile 11 arası duser 12 mermisi vardır oldukca serı dır. Asla susturucu takmayınız atısınızı onleyecektır.Ve en onemlısı rezıl olmak ıstemıyorsanız Cs oynarken muzık dınlemeyın ve kolonu mumkun oldugu kadar yukses sese cıkarın.Birde dusman la karsılastınız ikinizde panık yapıp ozellıkle 4-2 [Teror] silahında dagı tası taramayın.Bır cok kez yaptıgım sey rakıbın panık yaptıgını anlayınca atesı keser kafasına tek atıs yaparım.Panık yaptıgınızda iki yapacagınız sey olacaktır.Ya sansa vuracaksınız yada oleceksınız...

Ps: Asla merdıvenden cıkarken ınerken ates etmeyın...
Ps2: Asla kosarken ates etmeyın mumkunse durmaya calısın
Ps2[Part2] : Mp5 [ 3-2 ] silahı kosarken ates ısabetı en yuksek olan sılah olarak bılınır ancak bana gore [3-3] tür. Cunku 3-2 seri atar ancak cok ancak cok gucsuz bır sılahtır.Hs attıgınızda 60 zarar verdıgı gorulmustur.Ancak 3-3 en az 72-98 arası zarar verır ve 3-2 den bıraz daha yavastır.Boyle durumlarda alınacak en ıyı sılah bence 3-3 tur.Sekme rıskı yok denecek kadar azdır...

PS: 2 satır yazıcaktım Neler yazdım xD

Başlarda başlarken Takım Halinde gidersen deagle işine yarar Çünkü

ak-47 almış bir adam rakibin canını indiriyorsa deagle ile çak Sen Puan Al.Arkadan gelmek daha avantajlı

Bu arada Koşarken Ateş etme demişsin Ben Sadece A tuşuna Basarak Feci Hsler Atıyorum Ama W+A Yapmıyorum İsabet edemiyor

Daha Hızlı Koşun
Hafif silahlar daha hızlı koşmanızı sağlar. Bu yüzden eğer bir yere hemen gitmeniz gerekiyorsa bıçağınızı çekin ve gitmek istediğiniz yere ulaşınca birincil silahınızı elinize alın.
Bilgi yalnış cs nin eski modellerinde geçerliydi şuan her silahla aynı hızla gidiliyor.

RoyaLe demiş ki:
Daha Hızlı Koşun
Bilgi yalnış cs nin eski modellerinde geçerliydi şuan her silahla aynı hızla gidiliyor.
Hyr Awp aldığın zaman yavaş gidiyorsun bıçak ile Daha hızlı koşuyorusun

Fre3sTyLe demiş ki:
Hepsını okudum ancak bana gore tek hata yaptıgın nokta desert eagle'yi onermen.
Cunku Deagle seri atıs yapmaz.Bir atısta 47-55 arası zarar verır ancak dusmanla karsılastıgınızda ıkınızde bekleyemezsınız herkes saga sola gıderek ates eder.Bu durumda 7 mermının 3 unde vurdunuz vurdunuz vuramadınız olursunuz.Cunku d.eagle mermı degıstırene kadar dusmanda olan zayıf seri ve 20+ mermili bir silah karsısında sadece beklersınız.Vede bana gore en ıyı sılah ct'lerin ilk dogdugunda aldıgı sılahtır.(1-2 tuslarıyla alınan) karın bolgesınde 28-38 arası zarar verır ayaklarda ıse 19 ile 11 arası duser 12 mermisi vardır oldukca serı dır. Asla susturucu takmayınız atısınızı onleyecektır.Ve en onemlısı rezıl olmak ıstemıyorsanız Cs oynarken muzık dınlemeyın ve kolonu mumkun oldugu kadar yukses sese cıkarın.Birde dusman la karsılastınız ikinizde panık yapıp ozellıkle 4-2 [Teror] silahında dagı tası taramayın.Bır cok kez yaptıgım sey rakıbın panık yaptıgını anlayınca atesı keser kafasına tek atıs yaparım.Panık yaptıgınızda iki yapacagınız sey olacaktır.Ya sansa vuracaksınız yada oleceksınız...

Ps: Asla merdıvenden cıkarken ınerken ates etmeyın...
Ps2: Asla kosarken ates etmeyın mumkunse durmaya calısın
Ps2[Part2] : Mp5 [ 3-2 ] silahı kosarken ates ısabetı en yuksek olan sılah olarak bılınır ancak bana gore [3-3] tür. Cunku 3-2 seri atar ancak cok ancak cok gucsuz bır sılahtır.Hs attıgınızda 60 zarar verdıgı gorulmustur.Ancak 3-3 en az 72-98 arası zarar verır ve 3-2 den bıraz daha yavastır.Boyle durumlarda alınacak en ıyı sılah bence 3-3 tur.Sekme rıskı yok denecek kadar azdır...

PS: 2 satır yazıcaktım Neler yazdım xD
deagle en baba teklidir yavaş atar ama sakince 1 2 atış yeterli olur olmadı yakın mesafede bıçakla dalarsın adam panik olduysa ve kurşunun bittiyse
ps ps2 de asla abartı olmuş m4a1 ct 4 3 yakında koşarken işe yarayabilir

RoyaLe demiş ki:
Daha Hızlı Koşun
:thumbsup:

Deseart eagle 47-55 mi 60+ zarar veriyor vede iyi bir oyuncu kafaya atar govdeye çalışmaz 7 mermi kafaya boşaltcan.
Ps: her silala aynı hızda gitmiyor yanlışın var.
Daha iyi orenmek isteyen varsa girsin bir DM servera hem refleksleri gelişir her yerden adam çıkar hemde nişancılığı falan.

Misproject

Buralıyım
RoyaLe demiş ki:
Daha Hızlı Koşun
bunny çekerken bir bak bıçak ile mi daha hızlı gidiyo yoksa silah ile mi :confused1:

beyler yorumlarınızın hepsini okudum ama 1-2 yanlışınız war
1)Bence yeni başlamışsa yada kötü oynayan biri için deagle kötü seçim olur çnkü rakibi pro ise kolaylıkla alır ama çok mermili örneğin USP yada ct de ki 1-5 silahı daha uygun bunlar seri ve çok mermisi olduğu için
2)Ak-47(Terörist / 4-2 ) silahı varsa elinizde adamla yakın mesafeden kesinlile hs atcam diye kafaya değil ayaklarına doğru tararsanız hs atarsınız ama yoq ben illaki kafa ya atcam derdeniz atamazsın merminiz dağa taşa gider ama ayağına doğru tarasanız hs atabilirsiniz
3)eLempTRa arkadaşımızın dediği gibi yeni başlayan yada kötü oynayan arkadaşlarımız DM(Death Match) Serverlarda oynarlarsa kendilerini hs atmak konusunda ve diğer konudalarda değiştirirler
4)Herhangi bi mapta lkkez oynuyorsanız ilk önce kendinizi İzleyici Moduna alın ve maptı 3-4 dk gezerek adamların nerden geleceğini nerelerde pusma yerlerş olduğunu rahatlıkla öğrenip mapte çok güzel ve profesyonal bi şekilde oynaya bilirsiniz
benim düşüncelerim bunlar haksızsam haksızsın diyin :P

ImmorTaLGoD demiş ki:
Cs Yazıyla Öğrenilmez Uygulama Olmadan Bunlar Bir Hiç :muck:
:beer: Deagle 4ever diyorum param olmadığında hep onu alırım ve elinde ak47 hatta snipi olanları bile zorlanmadan vururum.Bence deagle cs deki awp ak47 ve colt'tan sonraki en etkili silah.

Yukarı Alt