Kayıt
18 Mayıs 2007
Mesajlar
210
Beğeniler
0
Coca Cola ve Faydaları!!!

Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız bir çok şeyi siz zaten daha önceden biliyordunuz (!) ya da bilmeyenler "hadi canım, saçmalık " diyeceklerdir. Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada anlatılanlarainanmadıysanız denemesi bir cola parasıdır. Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi yeterli

Gelelim COCA COLA ve PEPSİ ile ne gibi pratik işler yapabileceğinize:

TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve >sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela başındaki lekeleri yok edecektir.

KROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN : Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.

AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN : Bir kutu kolayı kutup başlarına dokun ve bütün çapak yok olsun. >

PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN : Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvatayı uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.

ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN : Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın, deterjanı ekleyin veher zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir.

Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veyaağaçlardan dökülen toz , polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde COCA COLA PEPSI ''dir.

Haa... isterseniz bu çok kuvvetli temizleyicinin geriye kalanını içersiniz. Bakin bu da bir fayda. Fayda ise eğer???

Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişlerive kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur.

Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...!

2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek" diyebir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü >önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur . Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı vekanında yeterli oksijen yoktu.

Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''nin içine koyun ve10 gün sonra bakın... Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile enfazla dayanabilen organlarımızdır ... Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve >bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...

Peki bunları niye yazdık ve niye herkes okusun istiyoruz? Bu Coca-Cola vePepsi ile ilgili gönderilen yazı; genç bir grubun ortak platformlarda aldıkları bir kararın ürünüdür. Bu yazı İnternet üzerinden gönderilerek yayılması amaçlanmıştır. Zatenonlar da büyük kartellerden boyalı medyadan ya da yaz eylemcisi kimi sivil toplum örgütlerinden >destek beklemiyorlar. Yoksa bu tiplere yaptıkları parasal desteği ya da promosyon adı altında verilen "sus" >paylarını vermezler.

Bu kadar zararlı bir içecek nasıl olurda bu kadar bilinçsizce tüketilebilir ve biri Amerikan firması olmak üzere bu şirketler bu kadar kar elde edebilir? İşte bu bilinçsizliği önlemek için çevrenize, sevdiklerinize ve özellikle çocuklarınıza bunları anlatın. Belki bu kampanya fazla bir ses getirmeyecek olabilir. Ama ne kadar >kişiye ulaşırsa o kadar büyük etki yapacaktır.

BİRAZ UZUN AMA SAĞLIK İÇİN 10 dk OTURUP OKUYUN
 
Kayıt
20 Temmuz 2007
Mesajlar
1.286
Beğeniler
0
bunları yazan

sen içmiyor musun Arrow Idea :?!!! extrabeer

ve slayer bence sende içiyorsun :?!!!
 
Kayıt
6 Şubat 2007
Mesajlar
335.490
Beğeniler
1.636
Şehir
Taksim/IST.
Server
Flora
Takımı
Galatasaray
Zardock demiş ki:
içmekten baska ıslerede yarıyomus gavur yapıyo ya bundan sonra daha cok alıcam :mrgreen:
ne kadar alkol cafein vb. içerikli içecek varsa siz alın bana kargo yapın ben içerim deniz ile :lolmuch: :mrgreen: extrabeer

ramazan da bitmez ki kardeşim wahhhh Razz
 
Kayıt
1 Eylül 2007
Mesajlar
926
Beğeniler
0
Şehir
Karşıyaka
excellent demiş ki:
bunları yazan

sen içmiyor musun Arrow Idea :?!!! extrabeer

ve slayer bence sende içiyorsun :?!!!
2 yıl önceye kadar içiyordum ama simdi içmiyorum sadece su basen gazoz falan ama coca colanın olmayan içecekler
 
Kayıt
17 Şubat 2007
Mesajlar
2.065
Beğeniler
0
Şehir
with Jenna
extraloob demiş ki:
Zardock demiş ki:
içmekten baska ıslerede yarıyomus gavur yapıyo ya bundan sonra daha cok alıcam :mrgreen:
ne kadar alkol cafein vb. içerikli içecek varsa siz alın bana kargo yapın ben içerim deniz ile :lolmuch: :mrgreen: extrabeer

ramazan da bitmez ki kardeşim wahhhh Razz
ya mıllet kafayı yemıs dunyanın cıvısı cıkmıs adam ramazan falan dınlemıyo yanında kıbrıt caksan uccak serefsız hala ıcenler var ya Evil or Very Mad

bızde bıtse su ramazanda acılıs yapsak bu arada sıgarayı bıraktım :) ama alkole devam buhohoho
 
Kayıt
21 Haziran 2007
Mesajlar
994
Beğeniler
0
hersey bitti bi colanin zararlari kaldi :lol: birakin bole boş isleri dunya nereye gidiyo 20 yil sonra suyumuz kalmicak biz cola nereleri temizliyo onu dunuyoruz :mrgreen: su bitince kolayla temizleris artik... :lolmuch: ha bu arada bunu soleyen insanlarin %90 i sigara icer alkol kullanir ama onlar zararsizdir onlar icin. tabi ne olsa erkek adam sigara icer, erkek adam raki icer bi balik raki ohh bide beyaz peyir deme keyfine...sonra sirozdan hastaneye yatinca su hale bak cola yuzunden dislerim curudu der heralde

bu arada yillardir kola icen biriyim dislerimde tek curuk olmamasi yaninda hicbir saglik sorunumda yoktur ne midemde ne bagirsaklarimda. he zararli olabilir dorudur ama suanakadar kimsenin cola yuzunden sikayetci oldugunu gormedim. 60 ina gelip te dislerim dokuldu diyen biri warsa cola yuzunden banada gosterin. bu arada o 8 litre kola icen manyagin zaten olucegi bellidir ama o adam oksijensizlikten olmedi midesi patladigi icin oldu(mideyle oksijensizligin alakasi ne midesinden mi nefes aliyomus :lol:(mideden kana C02 getigini ilk defa duydum ilginc bi olay :lol: (midedeki gazlar bagirsak we nefes yoluyla disari atilir)) ). coladan nekadar gaz ciktigini herkez bilir zaten...(bkz gegirmek :lol: )
 
Kayıt
31 Temmuz 2007
Mesajlar
484
Beğeniler
0
bende içkiyi bıraktım ama rakıya dewam :mrgreen: kolayı da çok içmiyorum artık akşamdan akşama sminorf voktayla extrabeer
 
Kayıt
21 Eylül 2007
Mesajlar
865
Beğeniler
0
Şehir
Şurada burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa doğru
Sonucta hepimiz ölecegiz ben iciyorum aslında coca colanın ne mal oldugunu biliyorum ama tadı nı seviyorum heee birde bu dünyanın 20 sene sonraki haline gelince herkes üzerine düseni yapsa hiç böyle seyler olmazdı herkes digerleri kirletiyor bende kirletsem veya digerleri suyu israf ediyorda sanki ben israf edincemi su bitcek diyor aslında tam tersine onlar kirletiyorsa biz temizleyelim onlar israf ediyorsa biz tasarruf edelim en sonunda onlarda dogruyu anlayıp onlarda temiz tutacaklardır israf etmeyeceklerdir ama bu biraz geç olabilir :lol:
 
Yukarı Alt